Свинячі реберця – це той продукт, який може стати основою багатьох гарячих страв, які можна подати в будні, свята, і навіть на пікніку приготувати на мангалі або в казані. Ціна їх цілком доступна і завжди на ринку можна купити свіжі ребра. Їх можна смажити, тушкувати, запікати з овочами або різними соусами. Напевно, майже в кожній кухні світу ви зможете знайти свій унікальний спосіб приготування свинячих реберець.
Свинячі реберця в соєвому соусі з медом
Свинячі реберця в соєвому соусі з медом – це дуже смачний спосіб приготування. Ребра під час запікання вкриваються золотистою ароматною скоринкою завдяки соусу та мають на столі оригінальний і апетитний вигляд. Подавати на стіл їх найкраще з вареною молодою картоплею.
Інгредієнти
- Свинячі ребра ½ кг
- Гірчиця 1 ст.л.
- Олія оливкова 2 ст.л.
- Часник 3 зубці.
- Перець чорний мелений за смаком
- Мед 2 ст. л.л.
- Соус соєвий 4 ст.л.
- Оцет яблучний 6% 1 ст.л.
- Сіль за смаком
Приготування
-
Як смачно приготувати свинячі реберця? Підготуйте всі необхідні продукти, свинячі ребра розморозьте. Сіль використовуйте виходячи з того, наскільки солоний у вас соєвий соус.
-
У мисці з’єднайте соєвий соус, гірчицю, мед, оливкову олію та оцет.
-
Очистіть і порубайте дуже дрібно часник, додайте його в маринад, також всипте мелений перець і додайте сіль за потреби.
-
Поріжте ребра на секції та викладіть у миску з маринадом. Перемішайте їх і залиште маринуватися на кілька годин. Можна залишити ребра хвилин на 10 за кімнатної температури, якщо у вас мало часу.
-
Закріпіть один край рукава для запікання, вкладіть всередину мариновані реберця, вільно розташуйте їх там. Зав’яжіть другий край рукава і розташуйте згорток на деку. Для виходу пари зробіть на рукаві кілька проколів зверху.
-
Запікайте свинячі реберця в духовці при 180-200 градусах протягом 35-50 хвилин. Подавайте запечені реберця з будь-яким відповідним гарніром на свій смак. Смачного!
Свинячі реберця, запечені у фользі в духовці
Свинячі реберця, запечені у фользі в духовці, – це страва, яку можна готувати хоч щодня. Воно нескладне, а завдяки ароматним спеціям м’ясо виходить дуже смачним і соковитим. Ви легко можете замаринувати ребра ввечері, а наступного дня поставити їх у духовку і запекти до обіду.
Час готування: 85 хв.
Час приготування: 15-20 хв.
Порцій – 2.
Інгредієнти:
- Соус томатний – 2 ст.л.
- Реберця свинячі – 500 гр.
- Олія рослинна – для змащування фольги.
- Часник – 3 зубці.
- Сіль – за смаком
- Приправа для м’яса – 0,5 ч. л.л.
- Хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.л.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте всі необхідні продукти. Ребра мають бути або свіжими, або повністю розмороженими.
Крок 2. Промийте реберця під краном, просушіть паперовими рушниками, потім розріжте на порційні шматочки по м’якій частині між ребер.
Крок 3. Ребра посоліть і приправте спеціями. Додайте також томатний соус і нарізаний дрібними шматочками часник. Добре перемішайте ребра.
Крок 4. Можна просто загорнути мариновані свинячі реберця у фольгу або зробити так, як пропонуємо ми. Жароміцну форму застеліть аркушем фольги, змастіть її рослинною олією та викладіть реберця.
Крок 5. Щільно вкрийте форму другим листом фольги, щоб не залишилося навіть маленьких отворів. Запікайте свинячі реберця в духовці за 180 градусів протягом 50 хвилин, потім розгорніть фольгу, збільште нагрівання до 200 градусів і готуйте страву у відкритому вигляді ще 15 хвилин.
Крок 6. Готові свинячі реберця, запечені у фользі, перекладіть на блюдо, прикрасьте січеною зеленню і подавайте до столу. Смачного!
Свинячі реберця з картоплею в духовці
Свинячі реберця з картоплею в духовці – це поживна, але досить бюджетна страва. І, між іншим, таке поєднання є улюбленою комбінацією багатьох шанувальників м’ясних страв. Готувати картоплю і свинячі ребра нескладно, за своїм бажанням ви можете доповнити її улюбленою свіжою зеленню або овочами.
Час готування: 1 год. 10 хв.
Час приготування: 10-15 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Гірчиця столова – 2 ч.л.
- Картопля – 800 гр.
- Реберця свинячі – 700 гр.
- Часник – 2 зубці.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Олія рослинна – 4 ст. л.л.
- Сіль – за смаком.
- Приправа для картоплі – 2 щіпки.
- Базилік сушений – 0,5 ч. л.л.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте все необхідне, духовку увімкніть і розігрійте її до 180 градусів.
Крок 2. Реберця помийте, потім промокніть від рідини паперовими рушниками. Поріжте їх на порції по м’якому прошарку між ребер. Поперчіть і приправте реберця спеціями, додайте пару чайних ложок гірчиці і перемішайте їх руками.
Крок 3. Картоплю почистіть, помийте і наріжте часточками середнього розміру.
Крок 4. Форму для запікання змастіть рослинною олією або застеліть пергаментом. Спочатку покладіть шар картоплі, посоліть його, приправте і збризніть рослинною олією. Потім розкладіть реберця між картопляними часточками.
Крок 5. Форму щільно затягніть фольгою і відправте в розігріту духовку. Запікайте страву протягом 40 хвилин.
Крок 6. Очищений часник дрібно порубайте ножем. Кріп помийте і також дрібно наріжте.
Крок 7. У мисочці змішайте подрібнений часник, сіль, мелений перець і рослинну олію.
Крок 8. Дістаньте форму з духовки, приберіть фольгу і змастіть страву підготовленим маринадом.
Крок 9. Поверніть форму з картоплею та реберцями в духовку ще на 20 хвилин. Готову страву посипте рубаним кропом і можна відразу подавати до столу.
Крок 10. Запечені свинячі реберця з картоплею виходять дуже смачними, можна навіть таку страву на свято подати. Смачного!
Свинячі реберця в рукаві в духовці
Свинячі реберця в рукаві в духовці виходять шалено смачними, ніжними та соковитими. М’ясні гурмани будуть у захваті. Запечені ребра можна подати на стіл як гарячу страву з гарніром або приготувати їх спеціально для зустрічі друзів, як закуску до пива.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 25 хв.
Порцій – 4.
Інгредієнти:
- Соус соєвий – 7 ст.л.
- Мед – 2 ст.л.
- Реберця свинячі – 1 кг.
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
- Часник – 6 зубців.
- Корінь імбиру – 1 ч.л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Гвоздика – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Кетчуп – 2 ст.л.
- Лимон – 0,5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Свинячі реберця промийте під прохолодною проточною водою, обсушіть і розріжте на секції. Зі спеціями їх зручно перемішувати у великій мисці.
Крок 2. Очистіть від лушпиння часникові зубчики та пропустіть їх через прес.
Крок 3. Корінь імбиру очистіть від верхньої тонкої шкірки, а потім дуже дрібно наріжте ножем, можна також натерти його на тертці.
Крок 4. Підготуйте маринад для реберець. У миску викладіть подрібнений часник і корінь імбиру, додайте спеції та влийте соєвий соус, покладіть необхідну кількість кетчупу і меду. Усе добре перемішайте. Потім полийте ребра маринадом і покрутіть їх руками, щоб вони рівномірно вкрилися пряною сумішшю.
Крок 5. Очищені головки ріпчастої цибулі наріжте півкільцями та викладіть її до ребер, полийте лимонним соком і ще раз добре перемішайте руками ребра. Миску з ребрами накрийте і приберіть у холодильник на 2 години мінімум.
Крок 6. Коли реберця гарненько промаринуються, викладіть їх у рукав для запікання. Його краї зав’яжіть, а на верхній частині зробіть кілька проколів голкою, щоб виходив пар. Запікайте свинячі реберця в духовці за 200 градусів протягом 40-60 хвилин. За 15 хвилин до закінчення запікання, акуратно розріжте рукав, щоб ребра підрум’янилися.
Крок 7. Чудова м’ясна страва готова. Запечені в рукаві свинячі ребра можна подавати з гарніром і без нього. Смачного!
Тушковані свинячі реберця на сковороді
Тушковані свинячі реберця на сковорідці – це страва, яка добре впишеться в осінній та зимовий раціон харчування, коли організм потребує багато сил та енергії. Як спеції можна використовувати збірні приправи, які продаються в магазині або зібрати свій унікальний букет з улюблених спецій.
Час готування: 100 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2-3.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Спеції – за смаком.
- Олія оливкова – 2 ст.л.
Процес приготування:
Крок 1. З реберець зріжте плівочки і помийте їх, потім розріжте на окремі кісточки.
Крок 2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, обмийте та наріжте півкільцями.
Крок 3. З’єднайте свинячі ребра з цибулею в об’ємній мисці. Посипте продукти спеціями і збризніть оливковою олією, акуратно перемішайте руками і залиште на 20-30 хвилин для маринування.
Крок 4. Найкраще тушкувати ребра в товстостінній сковорідці з кришкою, що щільно закривається. Викладіть ребра і цибулю в сковорідку, накрийте кришкою і поставте на вогонь.
Крок 5. Періодично перемішуйте ребра з цибулею, щоб нічого не пригорало. Тушкуйте таким чином близько години. Подавати тушковані свинячі реберця можна з картоплею, макаронами або іншими гарнірами на ваш смак. Смачного!
Свинячі реберця з картоплею в казані
Свинячі реберця з картоплею в казані – це універсальний рецепт, який можна реалізувати на домашній кухні або просто на свіжому повітрі під час пікніка. Ребра вийдуть м’якими і ніжними, а картопля під впливом м’ясного соку стане ароматною і розсипчастою.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 40 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 1 кг.
- Картопля – 1 кг.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Часник – 4 зубчики.
- Паста томатна – 4 ст.л.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Цибуля ріпчаста велика – 1 шт.
- Морквина – 2 шт.
- Зелень – 30 гр.
- Вода – 3 ст.
Процес приготування:
Крок 1. Обмийте прохолодною водою ребра, почистіть картоплю, цибулю, моркву і часник.
Крок 2. Ребра розріжте на частини по м’якому прошарку між кісточок. Картоплю розріжте на великі часточки. Морквину наріжте тонкими кружальцями або натріть на крупній тертці. Цибулю та часник наріжте дрібними кубиками.
Крок 3. У сковороду влийте рослинну олію і на сильному вогні обсмажте ребра до рум’яної скоринки з усіх боків.
Крок 4. У казан влийте рослинну олію й обсмажте на ній подрібнені цибулю, моркву та часник. Смажте овочі до м’якості протягом 3-5 хвилин.
Крок 5. До обсмажених овочів викладіть у казан обсмажені свинячі реберця. Посоліть овочі та м’ясо за смаком.
Крок 6. Зверху на ребра покладіть картоплю, посоліть за смаком. Розведіть із водою томатну пасту, в суміш додайте мелений перець, сіль і подрібнену зелень. Отриманий томатний соус влийте в казан.
Крок 7. Накрийте казан кришкою і тушкуйте страву до готовності протягом 40 хвилин.
Крок 8. Страва з картоплі та свинячих реберець виходить не тільки смачною, а й дуже поживною. Смачного!
Смажені свинячі реберця з цибулею на сковороді
Смажені свинячі реберця з цибулею на сковороді – це чудовий варіант для сімейного обіду. Ребра однозначно мають дуже апетитний вигляд на столі. До них можна підібрати абсолютно будь-який гарнір від традиційної картоплі, до скляної локшини.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 8.
Інгредієнти:
- Коріандр – 1 ст.л.
- Реберця свинячі – 1,5 кг.
- Перець чорний мелений – 1 ч.л.
- Перець гострий сушений – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Олія рослинна – для смаження.
- Зелень – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Добре помийте свинячі ребра прохолодною водою, зріжте плівочки та розріжте їх на окремі кісточки. Головки ріпчастої цибулі очистіть від лушпиння.
Крок 2. Насіння коріандру перетріть у ступці.
Крок 3. Прогрійте сковороду або казан, влийте кілька столових ложок рослинної олії.
Крок 4. Обсмажте реберця на сильному вогні з усіх боків, для цього достатньо буде 10 хвилин, час від часу перевертайте ребра.
Крок 5. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
Крок 6. Якщо в казані утворилося багато рідини, то її необхідно злити. Додайте в казан до ребер нарізану ріпчасту цибулю, посоліть, приправте і покладіть сушений стручок гострого перцю.
Крок 7. Зменшіть вогонь під казаном, смажте ребра і цибулю доти, доки остання не стане м’якою і прозорою.
Крок 8. Смажені ребра з цибулею подавайте до столу в гарячому вигляді з гарніром на свій розсуд. Смачного!
Свинячі реберця в соусі барбекю
Свинячі реберця в соусі барбекю – це шалено ароматна й абсолютно точно одна з найсмачніших страв. Рецепт вимагає, як мінімум, пару годин для маринування, а потім свинячі ребра ще довго запікаються в духовці, але це точно того варте. Така страва стане родзинкою і головним частуванням вашого застілля.
Час готування: 5-6 год.
Час приготування: 20-30 хв.
Порцій – 5.
Інгредієнти:
- Часник – 1 головка.
- Цибуля ріпчаста – 300 гр.
- Реберця свинячі – 1,2 кг.
- Мед – 4 ч.л.
- Паприка копчена мелена – 5 ст. л.л.
- Сіль – 2 ч.л.
- Зіра – 3 ч. л.л.
- Перець червоний мелений – 5 ч.л.
- Цукор – 3 ст.л.
- Паста томатна – 200 гр.
- Оцет бальзамічний – 1 ст.л.
- Соус табаско – 2 ч.л.
- Соус вустерширський – 2 ст.л.
- Гірчиця діжонська – 5 ст.л.
- Олія рослинна – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. З ребер зніміть плівку, добре їх помийте.
Крок 2. Змішайте спеції: паприку, сіль, цукор, мелену зіру та червоний мелений перець.
Крок 3. Цибулю і часник очистіть і дрібно наріжте їх.
Крок 4. Ребра натріть сумішшю спецій, гірчицею і невеликою кількістю цибулі та часнику.
Крок 5. Приберіть ребра маринуватися в прохолодне місце на 2-3 години, можна залишити на ніч.
Крок 6. Обсмажте на рослинній олії цибулю і часник, що залишилися, додайте суміш спецій.
Крок 7. До обсмажених овочів додайте мед.
Крок 8. Через 5 хвилин викладіть на сковороду томатну пасту, соус табаско, вустерширський соус і бальзамічний оцет. Томіть отриманий соус ще 10 хвилин.
Крок 9. Свинячі реберця загорніть у фольгу і запікайте їх у духовці за 170 градусів протягом 3 годин. Потім дістаньте запечені ребра з духовки. Сік, який утворився під час запікання, злийте в соус барбекю, ще трохи протушкуйте його. Коли соус барбекю буде готовий, змастіть ним ребра з усіх боків. Знову відправте свинячі ребра в духовку і запікайте ще 15 хвилин при 250 градусах.
Крок 10. Готові свинячі ребра в соусі барбекю наріжте порційно та подавайте до столу. Смачного!
Свинячі реберця з овочами в духовці
Свинячі реберця з овочами в духовці – це чудове гармонійне поєднання продуктів. Страва не вийде дуже жирною, а овочі можна подати до ребер як гарнір. За своїм смаком ви можете змінити і доповнити список овочів будь-якими іншими.
Час готування: 80 хв.
Час приготування: 20-25 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Реберця свинячі – 400 гр.
- Вино столове – 100 мл.
- Часник – 2 зуб.
- Квасоля стручкова – 1 упаковка.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Трави сушені – за смаком.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Гливи – 200 гр.
- Картопля – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Очистіть і наріжте невеликими кубиками ріпчасту цибулю. Гливи помийте та наріжте часточками. Обсмажте цибулю до прозорості на рослинній олії. Додайте до цибулі гриби і продовжуйте тушкувати під кришкою 5-7 хвилин.
Крок 2. Картоплю почистіть, помийте та наріжте брусками. Стручкова квасоля має бути розмороженою.
Крок 3. Зі свинячих реберець зріжте жир і м’ясо. Ребра розріжте на окремі кісточки.
Крок 4. У жароміцну форму викладіть пасеровану цибулю і гриби, далі покладіть картоплю і квасолю. Зверху розкладіть ребра, шматочки сала та м’яса.
Крок 5. Посоліть і приправте заготовку, перемішайте. Розведіть вино водою в пропорції 1 до 1. Залийте отриманою сумішшю овочі та свинину.
Крок 6. Запікайте страву протягом години в розігрітій до 180 градусів духовці. Подавати запечені свинячі ребра з овочами можна на красивому загальному блюді. Смачного!
Свинячі реберця, приготовані в пиві
Свинячі реберця, приготовані в пиві, виходять дивовижно смачними. До того ж їх зручно подавати та їсти руками. Запікати ребра можна на барбекюшниці або в духовці. Ви можете самі вигадати і подати зі свинячими ребрами оригінальний гарнір або соус на основі гірчиці чи кетчупу.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Приправи для барбекю – 3 ст. л.л.
- Реберця свинячі – 2 кг.
- Пиво темне – 180 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Промийте під краном ребра та просушіть їх серветками. Посипте свинину спеціями з усіх боків. У магазині можна знайти вже готову приправу для м’яса.
Крок 2. Приправу, що залишилася, додайте в темне пиво.
Крок 3. Добре перемішайте пиво та спеції для барбекю.
Крок 4. Добре прогрійте гриль. Ребра щедро змастіть пивним соусом за допомогою пензлика і викладіть на розігріту поверхню.
Крок 5. Смажте ребра на грилі протягом півгодини, періодично змащуючи пивним соусом.
Крок 6. Перед тим як подати свинячі реберця, приготовані на пиві до столу, розріжте їх на порції. Смачного!