Заливний пиріг із рибними консервами – випічка, яка готується нескладно і швидко, продукти використовуються максимально доступні. Це робить рецепти наливного рибного пирога дуже популярними серед господинь, адже так можна швидко нагодувати всю сім’ю.
Рецепт заливного пирога з рибними консервами на кефірі
Після свята вдома часто залишається зайва баночка консерви в олії, а на полиці холодильника нудиться в пачці остання склянка кефіру, яку забули випити через велику кількість святкових страв. Усе це стане в нагоді в приготуванні рибника.
Час готування: 1,5 години.
Порцій: 12.
Інгредієнти
- Кефір 440 мл.
- Борошно пшеничне 300 гр.
- Картопля 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сода харчова 1 ч.л.
- Консерви в олії 1 банка
- Сіль ½ ч.л.
Приготування
-
Як спекти заливний пиріг із рибними консервами в духовці? Теплий кефір вилити в миску, розмішати в ньому соду, яку попередньо нічим гасити не потрібно. Дати постояти близько 3 хв., за цей час кислота з кефіру погасить соду. Додати до суміші яйця, посолити і збити міксером або вінчиком. Всипати заздалегідь просіяне борошно і знову збити. Тісто виходить не дуже густим. Деко промазати соняшниковою олією і вилити на нього половину тіста.
-
Для начинки почистити картоплину і порізати її тонкими пластинками або потерти на крупній тертці. За бажання можна використати вже варену картоплю, яка залишилася з учорашнього дня. Розкласти шматочки картоплі по поверхні тіста, злегка відступаючи від країв пирога.
-
Цибулю очистити та нарізати півкільцями. Розкласти цибулю по картоплі.
-
Баночку консерви відкрити, викласти в сито і злити олію, потім трохи розім’яти виделкою. Розкласти рибну масу по картоплі з цибулею.
-
Залити все зверху тістом, що залишилося, розрівняти його за допомогою лопатки. Прибрати в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хв.
-
Коли пиріг пропечеться до рум’яної скоринки, дістати його з духовки і, поки ще гарячий, змастити поверхню шматочком вершкового масла.
Смачного!
Заливний пиріг на майонезі з рибними консервами
Тісто готується на майонезі, воно абсолютно невигадливе і невибагливе у виконанні. З таким пирогом впораються навіть початківці. Головне баночку консерви для начинки брати саме в олії, томатна паста зіпсує весь смак.
Час готування: 40 хв.
Порцій: 4.
Інгредієнти:
- Консерви рибні – 1 банка;
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Майонез – 8 ст. л.;
- Борошно пшеничне – 6-7 ст. л.;
- Розпушувач – 1 ч. л.;
- Кріп і петрушка – кілька гілочок;
- Сіль і приправи – на свій смак.
Процес приготування:
1. Викласти в миску майонез, додати до нього курячі яйця. Якщо яйця маленькі, краще взяти 3 шт.
2. Посолити, поперчити, додати приправи і розмішати. Із сіллю потрібно не переборщити, оскільки. к. у тісті вже міститься майонез, який сам по собі солоний.
3. В окрему миску просіяти борошно і розпушувач, потім потроху вмішати всю суміш у тісто і збити міксером.
4. Зелень сполоснути і обсушити, дрібно нашаткувати і висипати в тісто, розмішати.
5. Форму змастити маслом, якщо вона металева, і припорошити борошном, надлишки струсити. Якщо форма силіконова, такі маніпуляції не будуть потрібні. Вилити на дно половину тіста, викласти шматочки консерви, попередньо трохи розм’явши їх виделкою, і залити зверху тістом, що залишилося.
6. Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Відправити форму із заготівлею на середню полицю духовки, випікати при встановленій температурі близько півгодини. Протягом цього часу духовку краще не відкривати, інакше пиріг опаде.
7. Перевірити на готовність так само, як і іншу бісквітну випічку. Проколоти пиріг дерев’яною шпажкою. Якщо вона виходить сухою і без грудочок тіста на ній, страва готова.
Смачного!
Простий рецепт заливного пирога з картоплею та рибними консервами
У начинку пирога до консервів краще додати достатньо картоплі, вона стане набагато ніжнішою, зникне різкий смак риби, пиріг набуде більшої поживності. Якщо такий закусочний пиріг приготувати у квадратній формі, а потім порізати на порції, його буде зручно давати домочадцям із собою на перекус на роботу і в школу.
Час готування: 1 година.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Сметана – 210 г;
- Майонез – 210 г;
- Яйця курячі – 1 шт.;
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.;
- Сіль – 0,5 ч. л. л.;
- Сода – ¼ ч. л.;
- Картопля – 2 шт.;
- Баночка скумбрії в олії – 1 банка;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
Процес приготування:
1. Для начинки скумбрію викласти з консервної банки в сито, щоб стекла олія, потім розім’яти виделкою або товкачем для картоплі.
2. З цибулі зняти шкірку, помити її і дуже дрібно нашаткувати.
3. Картоплю почистити, обмити і потерти на крупній тертці. Якщо від обіду залишилася варена картопля, то в начинку можна утилізувати її.
4. Для тіста в мисці змішати сметану і майонез, яйце і борошно. Додати сіль із содою, а потім збити все до повної однорідності. Тісто вийде не дуже рідким. Влити половину олії в тісто, розмішати і залишити постояти трохи, щоб сода прореагувала зі сметаною. До речі, сметану теж можна брати не найсвіжішу, а можна замінити її кефіром або майонезом.
5. Форму, в якій готуватиметься випічка, промазати олією рослинною або вершковим маслом, вилити в неї половину тіста.
6. Розкласти по поверхні тіста картоплю, попередньо віджавши сік, якщо він виділився. Наступним шаром йде консервована риба і далі цибуля. Вилити залишки тіста на начинку й обережно розподілити його по всій формі.
7. Духовка вже має бути розігріта до 180 градусів. Відправити туди пиріг випікатися на 30 хв. Якщо тісто зверху стане пригорати, потрібно накрити випічку фольгою.
8. Дати пирогу охолонути у формі, обережно перекласти на блюдо і порізати на порції.
Смачного!
Дуже смачний заливний пиріг із консервами та рисом
Одним із нечисленних продуктів, які найбільш вдало поєднуються з рибою за смаком, є рис. Від нього начинка стає більш розсипчастою і приємно розпадається в роті.
Час готування: 1 година.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Сметана – 260 г;
- Майонез – 260 г;
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Борошно – 7-8 ст. л.;
- Цукровий пісок – 1 ч. л.;
- Сода харчова – 0,5 ч. л.;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Консерви рибні в олії – 230 г;
- Рис – 0,5 склянки;
- Сіль і приправи – на свій смак.
Процес приготування:
1. У мисці змішати яйця з сіллю, цукром, приправами, збити вінчиком. Додати сметану, соду і майонез, розмішати до об’єднання. Дати постояти кілька хвилин, щоб сода подіяла.
2. Тонкою цівкою всипати в тісто просіяне борошно, не припиняючи збивати. Стежити за тим, щоб не утворилися грудочки. Накрити тісто рушником, відставити вбік і зайнятися начинкою.
3. Цибулю почистити, помити та нарізати тонко півкільцями. Обсмажити в рослинній олії до рум’яності.
4. Консерви викласти з банки в сито, спустити зайву олію, потім розім’яти виделкою і змішати зі смаженою цибулею.
5. Рис зварити до напівготовності, додати до решти компонентів начинки. За бажання можна покласти в начинку кілька ложок майонезу, це додасть їй соковитості.
6. Форму для випічки змастити олією і присипати панірувальними сухарями або манкою. Влити половину тіста на дно форми, рівномірно розкласти ложкою по його поверхні начинку, зверху вилити решту тіста.
7. Заздалегідь нагріти духовку до 180 градусів. Пекти пиріг близько 30 хв. до рум’яної скоринки і сухої шпажки.
8. Дати випічці охолонути у формі, вийняти і нарізати, подавати до чаю або кави.
Смачного!
Швидкий пиріг із рибними консервами на сметані на сковороді
Один із найшвидших рецептів такого плану, пиріг випікається на сковороді під кришкою. Тісто замішується на сметані, інгредієнти в начинці можна варіювати залежно від того, який гарнір залежався в каструлях.
Час готування: 45 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 5 шт.;
- Сметана – 7 ст. л.;
- Борошно пшеничне – 5 ст. л.;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Рибні консерви в олії – 1 банка;
- Варений рис – 3 ст. л.;
- Сир твердий – 90 г;
- Сіль, приправи – на свій смак;
- Рослинна олія – для смаження.
Процес приготування:
1. Змішати 2 яйця і сіль, покласти до них сметану, збити міксером.
2. Покласти в тісто просіяне борошно, збити ще раз, щоб позбутися грудочок. Консистенція тіста буде нагадувати густу сметану.
3. Сковороду добре розігріти, змастити олією за допомогою пензля.
4. Тісто викласти і рівномірно розмазати по дну сковороди. Залишити 2-3 ст. л. тіста окремо.
5. Очищену і порізану дрібно цибулю викласти на тісто.
6. З консерви злити сік, розім’яти її виделкою і розкласти по цибулі.
7. Наступним шаром розподілити зварений рис, який за бажання можна замінити вареною картоплею.
8. 3 яйця розбити на шар рису в різних місцях, посипати дрібкою солі та прянощами. Крім того, яйця можна змішати і вилити на начинку суцільною масою.
9. Твердий сир потерти на дрібній тертці, змішати із залишками тіста і розмазати поверх яєць.
10. Сковороду накрити кришкою, увімкнути слабкий вогонь. Готується така страва близько 25 хв., готовність визначають за золотистою скоринкою знизу і появою приємного аромату випічки.
Смачного!
Покроковий рецепт пирога з консервами в духовці
В якості начинки будемо використовувати всіма улюблені шпроти в олії, картоплю і багато зеленої цибулі. Виходить м’який пиріг із соковитою начинкою. Можна приготувати багато маленьких закусочних кексів за цим же рецептом, вийде оригінальне частування до святкового столу.
Час готування: 45 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Кефір – 200 мл;
- Майонез – 3 ст. л.;
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Борошно пшеничне – скільки візьме тісто;
- Сіль – дрібка.
Для начинки:
- Картопля – 2 шт.;
- Шпроти – 2 банки;
- Зелена цибуля – 20 г.
Процес приготування:
1. Картоплю зварити в мундирі, остудити і почистити, порізати кружечками.
2. Форму для випічки пирога змастити олією.
3. Розкласти по дну форми шар картоплі.
4. Зелену цибулю вимити, обсушити та дрібно порізати.
5. Зі шпрот злити рідину, пом’яти їх виделкою, змішати із зеленою цибулею та 1 ст. л. л. майонезу. Викласти все це рівним шаром поверх картоплі.
6. Кефір з’єднати з яйцями, додати 2 ст. л. борошна. л. майонезу, перемішати до однорідності. У тісто тонкою цівкою всипати борошно, поки не вийде тісто, як на оладки. Воно не має бути надто рідким. Дати тісту постояти 10 хв., щоб почала працювати клейковина.
7. Це тісто залити поверх начинки у форму для випічки.
8. Духовку попередньо нагріти до 180 градусів, відправити туди форму з пирогом запікатися на півгодини.
9. Остудити пиріг у формі, потім перекласти на блюдо. Якщо є бажання, можна покласти поверх форми тарілку, перевернути її, притиснувши до форми. Пиріг випаде з форми на тарілку начинкою догори. Нарізати на шматочки та подати до полудня.
Смачного!
Заливний пиріг із капустою рибними консервами
Здавалося б, як може риба поєднуватися з капустою? Однак спробуйте заливний пиріг із тушкованою капустою та консервами з риби й самі в цьому переконаєтеся.
Час готування: 50 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 13-14 ст. л. (з гіркою);
- Яйця курячі – 3 шт.;
- Молоко – 230 мл;
- Сметана – 2 ст. л.;
- Сода, погашена оцтом, – 0,5 ч. л. л.;
- Сіль – на свій смак;
- Капуста – 0,5 невеликого качана;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Скумбрія в олії – 1 банка;
- Вершкове масло – для обсмажування.
Процес приготування:
1. Добре збити міксером яйця із сіллю. Додати соду, молоко зі сметаною, розмішати.
2. Просіяне борошно потроху всипати в тісто, збиваючи після кожного разу і перевіряючи тягучість і консистенцію тіста. Грудочок бути не повинно, і тісто буде за густотою, як для оладок.
3. У сковороді розтопити шматочок вершкового масла. Овочі почистити, вимити. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на тертці, капусту нашаткувати. Усе це обсмажити у вершковому маслі, потім у сковороду влити воду, додати сіль і тушкувати під закритою кришкою до готовності.
4. Консерви відкинути на сито, зайве масло піде. Розім’яти рибу виделкою і перемішати з приготовленою тушкованою капустою.
5. Форму для випікання промазати олією, вилити на дно половину тіста, розподілити рівномірно начинку і залити зверху іншою половиною тіста.
6. Духовку заздалегідь розігріти до 180 градусів. Пекти пиріг близько 25-35 хв. до рум’яності.
Смачного!
Рецепт заливного пирога з консервами в мультиварці
Пекти такі пироги в мультиварці – одне задоволення: вони чудово підходять, виходять пишними і не сухими.
Час готування: 130 хв.
Порцій: 8.
Інгредієнти:
- Майонез – 90 г;
- Кефір – 260 мл;
- Борошно пшеничне – 250 г;
- Яйця курячі – 2 шт.;
- Сіль – 1 ч. л.;
- Цукор – 1,5 ч. л.;
- Розпушувач – 11 г;
- Консервована сайра в олії – 2 банки;
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- Зубчики часнику – 1-2 шт.
Процес приготування:
1. Овочі очистити, сполоснути. Цибулю дуже сильно подрібнити, часник видавити через прес.
2. Консерви відкрити, злити олію і розім’яти рибу виделкою. Додати до цибулі з часником і перемішати.
3. У миску вбити яйця, вилити кефір із майонезом, збити.
4. Додати сіль, цукор, просіяне борошно та розпушувач. Збити міксером до повного об’єднання. Вийде в міру густе тісто.
5. Чашу мультиварки змастити соняшниковою олією. Вилити на дно половину тіста, викласти начинку рівним шаром, не доходячи до країв близько 1,5 см. Зверху вилити на начинку залишки тіста.
6. Встановити режим “Випічка” на 60 хв. і закрити кришку.
7. Після закінчення цього часу відкрити кришку, перевернути пиріг за допомогою контейнера для готування на пару на інший бік і випікати ще півгодини.
8. Готовий рибний заливний пиріг подавати до гарячих напоїв як випічку або виставити на святковий стіл у вигляді закуски, порізавши шматочками та прикрасивши майонезом і зеленню.
Смачного!
Смачний заливний пиріг із консервами та яйцями
Заливний пиріг із консервами та яйцями нагадує бабусині рибні пироги, якими нас пригощали в дитинстві на свята. Однак нам не доводиться вставати рано вранці, щоб замісити тісто, все елементарно і швидко. Начинка проста, але поживна і ситна, оскільки в рибі та яйцях багато білка.
Час готування: 55 хв.
Порцій: 7.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне – 240 г;
- Майонез – 200 г;
- Рибні консерви в олії – 2 банки;
- Яйця варені – 3 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Сметана нежирна – 200 мл;
- Яйця в тісто – 3 шт.;
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.;
- Сіль – на свій смак.
Процес приготування:
1. Духовку поставити нагріватися до 180-190 градусів.
2. Змішати майонез зі сметаною, додати до них сирі яйця і збити міксером до повного об’єднання.
3. Спробувати тісто, якщо солі замало, то потрібно досолити. Майонез може виявитися недостатньо солоним, щоб вивезти на собі смак усього тіста.
4. Борошно просіяти окремо з розпушувачем, додавати малими порціями до тіста і збивати міксером до стану гладкої емульсії, без грудочок.
5. Цибулю почистити, помити та дрібно-дрібно нашаткувати. З консерви злити сік, пом’яти її виделкою і додати до цибулі. Яйця очистити від шкаралупи, порізати на дрібні кубики та вмішати в начинку, яку можна заправити 1 ст. л. майонезу. За бажання можна додати дрібку солі.
6. Форму змастити маслом і вилити в неї 2/3 тіста. Далі розкласти рівним шаром начинку і залити зверху другою частиною тіста.
7. Випікати при 180 градусах 30-35 хв. до рум’яної скоринки. Не відкривати духовку протягом перших 20 хв. випічки, щоб пиріг не опав.
8. Остудити і подавати до чаю. У холодному вигляді пиріг стає ще смачнішим.
Смачного!