Курник із куркою та картоплею в духовці

Курник із куркою та картоплею в духовці

Готуємо цікаву випічку з простих продуктів із куркою та картоплею в духовій шафі. Курник швидкого приготування з соковитою начинкою на тонкому пісочному тісті без дріжджів. Існує два варіанти цієї страви – великий пиріг розміром з деко і маленькі порційні пиріжки схожі на самсу але по-різному загорнуті. Другий варіант незамінний як перекус у дорогу або для виїзду на пікнік

курник на деку

Інгредієнти

  • Борошно – 400 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 175 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Сіль + сода – по 1 ч. Л. Ложці

Начинка

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець чорний – 1 чайна л
  • Сіль – 2 чайних л

Рецепт класичного курника

сметана з содою

Перемішуємо сметану з содою щоб вона повністю погасилася

куряче яйце

Вмішуємо яйце, сіль і розтоплене масло

замішуємо тісто

Просіюємо борошно, замішуємо тісто ложкою і трохи мнемо руками. Прикриваємо кришкою або плівкою залишаємо відпочивати на 10 хвилин

нарізані продукти

Курку, картоплю і цибулю ріжемо дрібними кубиками, підсолюємо і перчимо

розкачуємо тісто

Тісто, що відпочило, ділимо на дві рівні частини кожну скачуємо в кулю. Кожну кульку розкачуємо в однакові кола

вершкове масло

Кладемо на деко з пергаментним папером викладаємо начинку краї залишаємо вільними

Для соковитості додаємо шматочки вершкового масла

притискаємо бортики

Накриваємо другим шаром тіста защіпаємо пальцем краї

робимо насічки

Робимо надрізи ножем шириною в 1,5-2 см

кладемо хрест на хрест

Схрещуємо смужки прикріплюємо до верху пирога

притискаємо до верху

отвір по середині

По середині курника робимо отвір. Випікаємо в духовці за температури 200 градусів 45 хв.

змащуємо скоринку

За бажанням гарячий пиріг із куркою можна змастити олією

шматок пирога

Ріжемо на порції подаємо до столу, в нашій родині дуже люблять цю випічку вживати з чаєм

У всіх ця проста страва виходить з першого разу, спробуйте і переконайтеся в цьому самі

Трикутні курники на сметані з картоплею

трикутні пиріжки

Інгредієнти

  • Борошно – 450 гр.
  • Сода – 0,5 чайн л
  • Яйце – 1 шт.
  • Сметана – 200 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 чайн л

Начинка

  • Куряче філе – 500 гр.
  • Картопля + цибуля – по 2 шт.
  • Сіль, перець чорний – за смаком

Спосіб приготування

яйце з маслом

Змішуємо сметану з содою, яйцем і злегка розтопленим у мікрохвильовці вершковим маслом, наприкінці підсолюємо

просіюємо борошно

Поступово у два-три заходи вмішуємо просіяне борошно

накриваємо плівкою

Замішуємо тісто, але не довго і не відбиваємо, воно має залишитися м’яким. Прикриваємо плівкою, даємо відпочити в холодильнику 30 хв.

кулька з тіста

Змішуємо порізану дрібними кубиками картоплю, цибулю і курку, присолюємо і перчимо за смаком

діаметр кругляша

Скачуємо ковбаску рвемо на 12 частин робимо кульки. Кожну кулю розгортаємо на кружок у діаметрі 13-15 см

начинка з курки

Кладемо в середину курника 2-3 столових ложки курки з картоплею

піднімаємо краї

Піднімаємо тісто з трьох країв ліпимо трикутник

ліпимо трикутник

Защеплюємо краї прямим хватом, потім проходимося ніби скручуючи мотузочку

защеплюємо краї

кладемо у форму

Змащуємо деко олією, я використовую силіконовий килимок, розкладаємо куріники, в серединку кладемо маленький шматочок олії

Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хв.

змащуємо жовтком

Для надання трикутникам апетитного блиску, змащуємо яєчним жовтком за 10 хвилин до закінчення часу

готові трикутники

Неймовірно смачна випічка на сметані готова. Часу на все про все пішло 40 хвилин, а аромат розноситься по всій квартирі і навіть у загальному коридорі

Заливний пиріг з куркою грибами

Курник із куркою та картоплею в духовці

Знадобиться кулінарне кільце

Інгредієнти

  • Куряче м’ясо – 500 г
  • Мариновані печериці – 300 г
  • Рис – 4 столові л
  • Сир – 200 г
  • Сіль, перець – на пробу

Начинка

  • Яйця – 3 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Розпушувач – 1 чайн ложка
  • Сіль – 0,5 чайної ложки

Опис із фото

печериці навпіл

Підготуємо всі інгредієнти, потім приступимо до складання

Тремо сир на крупній тертці, гриби ріжемо на половинки, відварюємо рис. Подрібнюємо ножем варене м’ясо, краще використовувати філе стегна, з ним соковитіше і смачніше

подрібнена курка

кулінарне кільце

Застилаємо тарілку пергаментним папером, на неї встановлюємо кільце, бортики змащуємо соняшниковою олією

шар із грибів

Розкладаємо грибочки розрізом донизу, при перевертанні курника печериці утворюють гарний малюнок

присипаємо сиром

Зверху викладаємо натертий сир і злегка притискаємо

куряче м'ясо

Третім шаром розкладаємо м’ясо

варений рис

Відвантажуємо та приминаємо варений рис

заливне тісто

Заливне тісто

Збиваємо вінчиком яйця, додаємо кефір, розпушувач, підсолюємо, добре перемішуємо

вимішуємо до однорідності

Просіюємо борошно вимішуємо до однорідності без грудочок

заливаємо в кільце

Заливаємо рівномірно пиріг із куркою

випікаємо в духовці

Випікаємо при температурі 180 градусів 40 хв.

знімаємо форму

По закінченню прибираємо кільце накриваємо тарілкою, перевертаємо курник дном догори, знімаємо пергамент

здираємо плівку

ріжемо курник

Дуже часто я роблю такий пиріг як закусочний, коли приходить велика кількість гостей. Так само це смачна заливна страва, яка іноді замінює нам обід або вечерю

Як додаткові шари можна використовувати солоні огірочки, яєчка, картоплю, чим їх більше буде, тим пиріг вийде оригінальнішим і смачнішим

шматок на тарілці

Курники на дріжджовому тісті з м’ясом

булочки на дріжджах

Інгредієнти

  • Борошно – 500 грам
  • Вода – 250 мл (тепла)
  • Масло вершкове – 90 гр.
  • Сухі дріжджі – 9 грам
  • Цукор – 2 чайні ложки
  • Сіль – 1 чайна лож
  • Яйце – 1 штука

Начинка

  • Курячі стегна – 350 грам
  • Картопля + цибуля – по 2 шт.
  • Сіль, перець, паприка

Рецепт приготування

дріжджі з борошном

У борошні, просіяному через сито, робимо заглиблення і вливаємо теплу воду. Засипаємо цукор, дріжджі, злегка перемішуємо рукою, залишаємо на 5-7 хвилин, щоб дріжджі запрацювали

Я роблю подвійну порцію тому на картинках продуктів удвічі більше

збиті яйця

Додаємо сіль, збиті віночком яйця і розтоплене масло, воно не повинно бути гарячим. Замішуємо м’яке тісто

місимо до однорідної маси

Маса злегка липне до рук, присиплемо її трохи мучицею і залишимо доходити під плівкою 30 хв.

катаємо кульки

Ділимо на 12 шматочків, скачуємо в кульки і залишаємо під плівкою ще на 15 хвилин

курячий фарш із картоплею

Стегна курки без кістки пропускаємо через м’ясорубку, ріжемо дрібними кубиками картоплю і ріпчасту цибулю. Присолюємо, приправляємо спеціями, перемішуємо

солимо за смаком

начинка з м'яса

Розкачуємо кульки в коржі діаметром 11-12 см, в середину кладемо наповнювач по 1,5-2 столових ложок

ліпимо булочку

Защіпаємо тісто в середині залишаючи отвір. Оскільки ми вибрали найсоковитішу частину курки «стегна», то шматочки олії в середину класти не будемо. Деякі ще додають по ложці курячого бульйону

розставляємо на фользі

Даємо курникам ще трохи підійти поки розігрівається духовка

ставимо в духовку

Розкладаємо на деку застеленому фольгою або пергаментом, змащуємо за бажанням яєчним жовтком. Запікаємо в розігрітій до 160-170 градусів духовці 35-40 хв до готовності

запікаємо 40 хвилин

Курники м’ясним фаршем і картоплею готові. Це дуже смачна випічка з куркою до чаю раджу обов’язково її приготувати