Готуємо цікаву випічку з простих продуктів із куркою та картоплею в духовій шафі. Курник швидкого приготування з соковитою начинкою на тонкому пісочному тісті без дріжджів. Існує два варіанти цієї страви – великий пиріг розміром з деко і маленькі порційні пиріжки схожі на самсу але по-різному загорнуті. Другий варіант незамінний як перекус у дорогу або для виїзду на пікнік
Інгредієнти
- Борошно – 400 г
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 175 г
- Масло вершкове – 100 г
- Сіль + сода – по 1 ч. Л. Ложці
Начинка
- Куряче філе – 1 шт.
- Картопля – 2-3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець чорний – 1 чайна л
- Сіль – 2 чайних л
Рецепт класичного курника
Перемішуємо сметану з содою щоб вона повністю погасилася
Вмішуємо яйце, сіль і розтоплене масло
Просіюємо борошно, замішуємо тісто ложкою і трохи мнемо руками. Прикриваємо кришкою або плівкою залишаємо відпочивати на 10 хвилин
Курку, картоплю і цибулю ріжемо дрібними кубиками, підсолюємо і перчимо
Тісто, що відпочило, ділимо на дві рівні частини кожну скачуємо в кулю. Кожну кульку розкачуємо в однакові кола
Кладемо на деко з пергаментним папером викладаємо начинку краї залишаємо вільними
Для соковитості додаємо шматочки вершкового масла
Накриваємо другим шаром тіста защіпаємо пальцем краї
Робимо надрізи ножем шириною в 1,5-2 см
Схрещуємо смужки прикріплюємо до верху пирога
По середині курника робимо отвір. Випікаємо в духовці за температури 200 градусів 45 хв.
За бажанням гарячий пиріг із куркою можна змастити олією
Ріжемо на порції подаємо до столу, в нашій родині дуже люблять цю випічку вживати з чаєм
У всіх ця проста страва виходить з першого разу, спробуйте і переконайтеся в цьому самі
Трикутні курники на сметані з картоплею
Інгредієнти
- Борошно – 450 гр.
- Сода – 0,5 чайн л
- Яйце – 1 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 чайн л
Начинка
- Куряче філе – 500 гр.
- Картопля + цибуля – по 2 шт.
- Сіль, перець чорний – за смаком
Спосіб приготування
Змішуємо сметану з содою, яйцем і злегка розтопленим у мікрохвильовці вершковим маслом, наприкінці підсолюємо
Поступово у два-три заходи вмішуємо просіяне борошно
Замішуємо тісто, але не довго і не відбиваємо, воно має залишитися м’яким. Прикриваємо плівкою, даємо відпочити в холодильнику 30 хв.
Змішуємо порізану дрібними кубиками картоплю, цибулю і курку, присолюємо і перчимо за смаком
Скачуємо ковбаску рвемо на 12 частин робимо кульки. Кожну кулю розгортаємо на кружок у діаметрі 13-15 см
Кладемо в середину курника 2-3 столових ложки курки з картоплею
Піднімаємо тісто з трьох країв ліпимо трикутник
Защеплюємо краї прямим хватом, потім проходимося ніби скручуючи мотузочку
Змащуємо деко олією, я використовую силіконовий килимок, розкладаємо куріники, в серединку кладемо маленький шматочок олії
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 35-40 хв.
Для надання трикутникам апетитного блиску, змащуємо яєчним жовтком за 10 хвилин до закінчення часу
Неймовірно смачна випічка на сметані готова. Часу на все про все пішло 40 хвилин, а аромат розноситься по всій квартирі і навіть у загальному коридорі
Заливний пиріг з куркою грибами
Знадобиться кулінарне кільце
Інгредієнти
- Куряче м’ясо – 500 г
- Мариновані печериці – 300 г
- Рис – 4 столові л
- Сир – 200 г
- Сіль, перець – на пробу
Начинка
- Яйця – 3 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Розпушувач – 1 чайн ложка
- Сіль – 0,5 чайної ложки
Опис із фото
Підготуємо всі інгредієнти, потім приступимо до складання
Тремо сир на крупній тертці, гриби ріжемо на половинки, відварюємо рис. Подрібнюємо ножем варене м’ясо, краще використовувати філе стегна, з ним соковитіше і смачніше
Застилаємо тарілку пергаментним папером, на неї встановлюємо кільце, бортики змащуємо соняшниковою олією
Розкладаємо грибочки розрізом донизу, при перевертанні курника печериці утворюють гарний малюнок
Зверху викладаємо натертий сир і злегка притискаємо
Третім шаром розкладаємо м’ясо
Відвантажуємо та приминаємо варений рис
Заливне тісто
Збиваємо вінчиком яйця, додаємо кефір, розпушувач, підсолюємо, добре перемішуємо
Просіюємо борошно вимішуємо до однорідності без грудочок
Заливаємо рівномірно пиріг із куркою
Випікаємо при температурі 180 градусів 40 хв.
По закінченню прибираємо кільце накриваємо тарілкою, перевертаємо курник дном догори, знімаємо пергамент
Дуже часто я роблю такий пиріг як закусочний, коли приходить велика кількість гостей. Так само це смачна заливна страва, яка іноді замінює нам обід або вечерю
Як додаткові шари можна використовувати солоні огірочки, яєчка, картоплю, чим їх більше буде, тим пиріг вийде оригінальнішим і смачнішим
Курники на дріжджовому тісті з м’ясом
Інгредієнти
- Борошно – 500 грам
- Вода – 250 мл (тепла)
- Масло вершкове – 90 гр.
- Сухі дріжджі – 9 грам
- Цукор – 2 чайні ложки
- Сіль – 1 чайна лож
- Яйце – 1 штука
Начинка
- Курячі стегна – 350 грам
- Картопля + цибуля – по 2 шт.
- Сіль, перець, паприка
Рецепт приготування
У борошні, просіяному через сито, робимо заглиблення і вливаємо теплу воду. Засипаємо цукор, дріжджі, злегка перемішуємо рукою, залишаємо на 5-7 хвилин, щоб дріжджі запрацювали
Я роблю подвійну порцію тому на картинках продуктів удвічі більше
Додаємо сіль, збиті віночком яйця і розтоплене масло, воно не повинно бути гарячим. Замішуємо м’яке тісто
Маса злегка липне до рук, присиплемо її трохи мучицею і залишимо доходити під плівкою 30 хв.
Ділимо на 12 шматочків, скачуємо в кульки і залишаємо під плівкою ще на 15 хвилин
Стегна курки без кістки пропускаємо через м’ясорубку, ріжемо дрібними кубиками картоплю і ріпчасту цибулю. Присолюємо, приправляємо спеціями, перемішуємо
Розкачуємо кульки в коржі діаметром 11-12 см, в середину кладемо наповнювач по 1,5-2 столових ложок
Защіпаємо тісто в середині залишаючи отвір. Оскільки ми вибрали найсоковитішу частину курки «стегна», то шматочки олії в середину класти не будемо. Деякі ще додають по ложці курячого бульйону
Даємо курникам ще трохи підійти поки розігрівається духовка
Розкладаємо на деку застеленому фольгою або пергаментом, змащуємо за бажанням яєчним жовтком. Запікаємо в розігрітій до 160-170 градусів духовці 35-40 хв до готовності
Курники м’ясним фаршем і картоплею готові. Це дуже смачна випічка з куркою до чаю раджу обов’язково її приготувати