Готуємо рецепт смачного та ситного м’ясного пирога з картоплею. М’ясо для цієї випічки підійде будь-яке, але сьогодні ми спечемо з курячим. Не раджу брати грудку через сухість, краще використовувати готове філе стегна без кістки. Це найсоковитіша частина курки і страви з неї, а особливо пиріжки виходять дивовижними. Таке частування з успіхом може замінити будь-яку вечерю або обід, а ще його зручно брати для перекусу в дорогу або на пікнік
Інгредієнти
- Борошно – 600 г
- Яйце – 2 шт.
- Вода – 125 мл
- Масло вершкове – 200 г
Начинка
- Філе стегна – 500 г
- Картопля – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль, перець, куркума – за смаком
- Олія рослинна – 1 ст. Ложки
Рецепт пирога з куркою
Розбиваємо в миску 1,5 яйця, одне повністю, а друге відокремлюємо білок від жовтка. Жовток залишаємо для фінального змащування
Вливаємо теплу воду, додаємо дрібку солі та добре збиваємо вінчиком
Розтоплюємо масло в мікрохвильовці вливаємо в миску
Поступово частинами вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто
Добре вимішуємо руками до однорідності, прикриваємо плівкою, залишаємо на 15 хвилин
Курку з цибулею ріжемо дрібним кубиком
Картоплю ріжемо тонкими слайсами, посипаємо сіллю, перцем, куркумою і змочуємо трохи рослинною олією
Вимішуємо ще трохи масу і ділимо його на дві не рівні частини
Ту частину, що більша, розкачуємо приблизно за розміром дека
Я використовую силіконовий килимок, ви можете застелити пергаментом або змастити жиром
Першим шаром розкладаємо картоплю
Другим шаром йде цибуля
Завершуємо м’ясом солимо і перчимо за смаком
Розкачуємо другий відріз і накриваємо пиріг, з’єднуємо краї трубочкою
Змащуємо поверхню рясно жовтком
Наколюємо по периметру виделкою щоб виходив пар
Прикрашаємо білим кунжутом за бажанням
Розігріваємо духовку до 180 градусів, випікаємо рівно 1 годину. Я ретельно стежила і в мене пішло 55 хв.
Після того як вийняли з духовки накриваємо рушником на 10-15 хв.
Тонке хрустке тісто відмінно поєднується з соковитою курячою начинкою і зберігає весь сік усередині. Кожен шматочок приносить задоволення всім поціновувачам випічки
Заливний пиріг на сметані з куркою та грибами
Інгредієнти
- Картопля в мундирі – 4 шт.
- Печериці – 200 г
- Грудка варена – 250 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Борошно – 180-200 г
- Яйця – 3 шт.
- Сметана – 200 г
- Сіль, перець чорний, зелень
Приготування покроково
Відварену в мундирі картоплю тремо на дрібній тертці
Солимо, перчимо, вбиваємо яйце перемішуємо
Додаємо у 2-3 заходи борошно вимішуємо до однорідності. Не забивайте картопляну масу сильно борошном, нехай воно трохи липне до рук
Відправляємо її в холодильник на 30-40 хв.
Поки маса настоюється в холодильнику готуємо начинку для пирога
Пасеруємо на сковороді подрібнену цибулю
Додаємо до цибулі порізані тонкими пластинами гриби. Обсмажуємо до готовності наприкінці солимо і перчимо за смаком
Варимо в підсоленій воді куряче філе, ріжемо дрібним кубиком, перекладаємо в сковороду. Додаємо зелень, сіль, перець, перемішуємо і знімаємо з вогню, пробуємо на солоність
Розподіляємо тісто по формі змащеній олією, робимо бортики. Форма у мене діаметром 22 см
Заповнюємо середину курячо-грибною начинкою
Робимо заливку
Збиваємо вінчиком сметану з двома яйцями. Солимо, перчимо за смаком
Рівномірно розливаємо по начинці. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин
Цей ситний смачний і простий рецепт із картоплею вийде в будь-кого з першого разу
Косичка з курячою грудкою з листкового тіста
Інгредієнти
- Покупне тісто прямокутної форми
- Горошок зелений – 100 гр.
- Куряче філе – 100 гр.
- Цибуля, морква
- Сир – 100 гр.
- Борошно – 1-2 столові л
- Білок 1-го яйця
- Сіль, перець мелений
- Вода – 100 мл
Опис рецепта
Подрібнені овочі пасеруємо на сковороді 5 хвилин
Ріжемо грудку дрібними шматочками обвалюємо в одній-двох столових ложках борошна
Перемішуємо з овочами обсмажуємо ще 2-3 хвилини
Додаємо зелений горошок, солимо, перчимо, вливаємо 100 мл води, тушкуємо під кришкою 10 хвилин
Коли випарується вся рідина – значить начинка готова
Акуратно викладаємо всю начинку по центру
Нарізаємо з двох боків смужки навскоси шириною в 1,5-2 см
Посипаємо зверху порізаним або тертим сиром
Заплітаємо косичку
Загортаємо смужки хрест-навхрест по черзі
Змащуємо пиріг рясно з усіх боків яєчним білком
Випікаємо в духовці за температури 200 градусів 30-35 хв.
Косинка з листкової основи виходить неймовірно смачною, поєднання м’яса горошку і сиру надовго зберігає відчуття ситості. Таку красиву страву з картоплею можна цілком поставити на святковий стіл
Пишний курячий пиріг із дріжджового тіста
Ця випічка готується просто і швидко та неодмінно порадує вас і ваших близьких своїм ніжним смаком
Інгредієнти
- Молоко – 220 мл
- Дріжджі швидкі – 11 гр.
- Цукор – 2 ст. Ложки
- Сіль – 0,5 чайної л
- Вершкове масло – 180 гр.
- Борошно – 450 гр.
- Яйце – 1 шт.
Наповнювач
- Філе відварене – 1 шт.
- Цибуля, морква
Спосіб приготування
Обсмажуємо на вершковому маслі морквину з цибулькою до м’якості
Курячу грудку або стегенця можна відварити в солоній воді з лавровим листом або запекти у фользі в духовці
Розбираємо курку руками на волокна, перемішуємо з пасерованими овочами, підсолюємо і пробуємо на смак
У тепле молоко додаємо ложку цукру з дріжджами, розмішуємо, прикриваємо кришкою, ставимо опару в тепле місце до появи пінної шапочки на 15-20 хв.
У попередньо просіяне борошно всипаємо другу ложку цукру, сіль і охолоджене вершкове масло порізане кубиками. Перетираємо руками в крихту
Вливаємо опару замішуємо тістову основу
Прикриваємо миску плівкою ставимо в холодильник на 30 хв.
Відрізаємо трохи для прикрашання пирога
Решту ділимо на дві нерівні частини одна більша за іншу
Припорошуємо стіл, розкачуємо більшу частину в коло товщиною приблизно 1 см
Змащуємо скляну форму для випічки діаметром 25 см, викладаємо в неї тісто так, щоб вийшли досить високі бортики
Дно наколюємо виделкою
Викладаємо всю начинку
Меншу частину розкачуємо в коло поменше і накриваємо пиріг, з’єднуємо і защіпаємо краї хвилеподібними рухами на зразок косички
Для виходу пари проробляємо в середині невеликий отвір
Шматок, що залишився, для прикраси розкачуємо досить тонко. Вирізаємо формочками фігурки
Змащуємо поверхню збитим яйцем, зверху розкладаємо вирізані фігурки. Їх так само змащуємо
Я наклала занадто густо фігурок можна і поменше
Відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин
Випічка з куркою вийшла рум’яною та апетитною, а ніжний, м’який і злегка розсипчастий пісочно-дріжджовий виріб із приємним вершковим смаком робить її неймовірно смачною
Як ви побачили пиріг швидкий і простий у приготуванні, але незважаючи на це він гідно прикрасить будь-яке чаювання або урочистості і порадує ваші смакові сосочки