Пиріг із куркою та картоплею в духовці

Пиріг із куркою та картоплею в духовці

Готуємо рецепт смачного та ситного м’ясного пирога з картоплею. М’ясо для цієї випічки підійде будь-яке, але сьогодні ми спечемо з курячим. Не раджу брати грудку через сухість, краще використовувати готове філе стегна без кістки. Це найсоковитіша частина курки і страви з неї, а особливо пиріжки виходять дивовижними. Таке частування з успіхом може замінити будь-яку вечерю або обід, а ще його зручно брати для перекусу в дорогу або на пікнік

Інгредієнти

  • Борошно – 600 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Вода – 125 мл
  • Масло вершкове – 200 г

Начинка

  • Філе стегна – 500 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль, перець, куркума – за смаком
  • Олія рослинна – 1 ст. Ложки

Рецепт пирога з куркою

розбиваємо яйця

Розбиваємо в миску 1,5 яйця, одне повністю, а друге відокремлюємо білок від жовтка. Жовток залишаємо для фінального змащування

збиваємо вінчиком

Вливаємо теплу воду, додаємо дрібку солі та добре збиваємо вінчиком

розтоплене масло

Розтоплюємо масло в мікрохвильовці вливаємо в миску

вводимо борошно

Поступово частинами вводимо просіяне борошно і замішуємо тісто

замішуємо тісто

Добре вимішуємо руками до однорідності, прикриваємо плівкою, залишаємо на 15 хвилин

обертаємо плівкою

ріжемо курку з цибулею

Курку з цибулею ріжемо дрібним кубиком

маринуємо картоплю

Картоплю ріжемо тонкими слайсами, посипаємо сіллю, перцем, куркумою і змочуємо трохи рослинною олією

ділимо навпіл

Вимішуємо ще трохи масу і ділимо його на дві не рівні частини

розкачуємо млинець

Ту частину, що більша, розкачуємо приблизно за розміром дека

Я використовую силіконовий килимок, ви можете застелити пергаментом або змастити жиром

кладемо картоплю

Першим шаром розкладаємо картоплю

присипаємо цибулею

Другим шаром йде цибуля

викладаємо м'ясо

Завершуємо м’ясом солимо і перчимо за смаком

накриваємо тістом

Розкачуємо другий відріз і накриваємо пиріг, з’єднуємо краї трубочкою

змащуємо жовтком

Змащуємо поверхню рясно жовтком

робимо отвори

Наколюємо по периметру виделкою щоб виходив пар

посипаємо кунжутом

Прикрашаємо білим кунжутом за бажанням

запікаємо в духовці

Розігріваємо духовку до 180 градусів, випікаємо рівно 1 годину. Я ретельно стежила і в мене пішло 55 хв.

Пиріг із куркою та картоплею в духовці

Після того як вийняли з духовки накриваємо рушником на 10-15 хв.

ріжемо на порції

Тонке хрустке тісто відмінно поєднується з соковитою курячою начинкою і зберігає весь сік усередині. Кожен шматочок приносить задоволення всім поціновувачам випічки

Заливний пиріг на сметані з куркою та грибами

картопляний пиріг

Інгредієнти

  • Картопля в мундирі – 4 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Грудка варена – 250 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Борошно – 180-200 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана – 200 г
  • Сіль, перець чорний, зелень

Приготування покроково

картопля в мундирі

Відварену в мундирі картоплю тремо на дрібній тертці

солимо перчимо

Солимо, перчимо, вбиваємо яйце перемішуємо

посипаємо борошном

Додаємо у 2-3 заходи борошно вимішуємо до однорідності. Не забивайте картопляну масу сильно борошном, нехай воно трохи липне до рук

ставимо в холодильник

Відправляємо її в холодильник на 30-40 хв.

обсмажуємо цибулю

Поки маса настоюється в холодильнику готуємо начинку для пирога

Пасеруємо на сковороді подрібнену цибулю

додаємо гриби

Додаємо до цибулі порізані тонкими пластинами гриби. Обсмажуємо до готовності наприкінці солимо і перчимо за смаком

зелена цибуля

Варимо в підсоленій воді куряче філе, ріжемо дрібним кубиком, перекладаємо в сковороду. Додаємо зелень, сіль, перець, перемішуємо і знімаємо з вогню, пробуємо на солоність

тісто у формі

Розподіляємо тісто по формі змащеній олією, робимо бортики. Форма у мене діаметром 22 см

кладемо курячу начинку

Заповнюємо середину курячо-грибною начинкою

збиваємо сметану

Робимо заливку

Збиваємо вінчиком сметану з двома яйцями. Солимо, перчимо за смаком

заливаємо пиріг

Рівномірно розливаємо по начинці. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин

випікаємо в духовці

Цей ситний смачний і простий рецепт із картоплею вийде в будь-кого з першого разу

ділимо на порції

Косичка з курячою грудкою з листкового тіста

косичка з куркою

Інгредієнти

  • Покупне тісто прямокутної форми
  • Горошок зелений – 100 гр.
  • Куряче філе – 100 гр.
  • Цибуля, морква
  • Сир – 100 гр.
  • Борошно – 1-2 столові л
  • Білок 1-го яйця
  • Сіль, перець мелений
  • Вода – 100 мл

Опис рецепта

пасеруємо овочі

Подрібнені овочі пасеруємо на сковороді 5 хвилин

нарізаємо грудку

Ріжемо грудку дрібними шматочками обвалюємо в одній-двох столових ложках борошна

перемішуємо з овочами

Перемішуємо з овочами обсмажуємо ще 2-3 хвилини

додаємо горошок

Додаємо зелений горошок, солимо, перчимо, вливаємо 100 мл води, тушкуємо під кришкою 10 хвилин

Коли випарується вся рідина – значить начинка готова

викладаємо на тісто

Акуратно викладаємо всю начинку по центру

нарізаємо смужки

Нарізаємо з двох боків смужки навскоси шириною в 1,5-2 см

посипаємо сиром

Посипаємо зверху порізаним або тертим сиром

заплітаємо тісто

Заплітаємо косичку

Загортаємо смужки хрест-навхрест по черзі

плетемо косичку до кінця

змащуємо білком

Змащуємо пиріг рясно з усіх боків яєчним білком

Випікаємо в духовці за температури 200 градусів 30-35 хв.

запікаємо 30 хвилин

Косинка з листкової основи виходить неймовірно смачною, поєднання м’яса горошку і сиру надовго зберігає відчуття ситості. Таку красиву страву з картоплею можна цілком поставити на святковий стіл

Пишний курячий пиріг із дріжджового тіста

на дріжджовому тісті

Ця випічка готується просто і швидко та неодмінно порадує вас і ваших близьких своїм ніжним смаком

Інгредієнти

  • Молоко – 220 мл
  • Дріжджі швидкі – 11 гр.
  • Цукор – 2 ст. Ложки
  • Сіль – 0,5 чайної л
  • Вершкове масло – 180 гр.
  • Борошно – 450 гр.
  • Яйце – 1 шт.

Наповнювач

  • Філе відварене – 1 шт.
  • Цибуля, морква

Спосіб приготування

цибуля з морквою

Обсмажуємо на вершковому маслі морквину з цибулькою до м’якості

рвемо м'ясо на волокна

Курячу грудку або стегенця можна відварити в солоній воді з лавровим листом або запекти у фользі в духовці

Розбираємо курку руками на волокна, перемішуємо з пасерованими овочами, підсолюємо і пробуємо на смак

молоко з дріжджами

У тепле молоко додаємо ложку цукру з дріжджами, розмішуємо, прикриваємо кришкою, ставимо опару в тепле місце до появи пінної шапочки на 15-20 хв.

вершкове масло

У попередньо просіяне борошно всипаємо другу ложку цукру, сіль і охолоджене вершкове масло порізане кубиками. Перетираємо руками в крихту

вливаємо опару

Вливаємо опару замішуємо тістову основу

вимішуємо тісто

ставимо в холод

Прикриваємо миску плівкою ставимо в холодильник на 30 хв.

ділимо на 3 частини

Відрізаємо трохи для прикрашання пирога

ріжемо на 2 частини

Решту ділимо на дві нерівні частини одна більша за іншу

розкачуємо в млинець

Припорошуємо стіл, розкачуємо більшу частину в коло товщиною приблизно 1 см

кладемо у форму

наколюємо виделкою

Змащуємо скляну форму для випічки діаметром 25 см, викладаємо в неї тісто так, щоб вийшли досить високі бортики

Дно наколюємо виделкою

засипаємо начинку

Викладаємо всю начинку

ліпимо бортики

Меншу частину розкачуємо в коло поменше і накриваємо пиріг, з’єднуємо і защіпаємо краї хвилеподібними рухами на зразок косички

робимо отвір

Для виходу пари проробляємо в середині невеликий отвір

вирізаємо фігурки

Шматок, що залишився, для прикраси розкачуємо досить тонко. Вирізаємо формочками фігурки

змащуємо яйцем

Змащуємо поверхню збитим яйцем, зверху розкладаємо вирізані фігурки. Їх так само змащуємо

Я наклала занадто густо фігурок можна і поменше

запікаємо в духовці

Відправляємо випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин

відрізаний шматок

Випічка з куркою вийшла рум’яною та апетитною, а ніжний, м’який і злегка розсипчастий пісочно-дріжджовий виріб із приємним вершковим смаком робить її неймовірно смачною

Як ви побачили пиріг швидкий і простий у приготуванні, але незважаючи на це він гідно прикрасить будь-яке чаювання або урочистості і порадує ваші смакові сосочки