Курник з картоплею і куркою

Люблю я всяку випічку, наприклад, пиріжки з цибулею і яйцями або слойки свердловські. Ось сьогодні вирішила спекти курник. Тісто вибрала листкове на пиві. Готується воно легко, виходить смачне і м’яке.

Курник з картоплею і куркою

Щоб приготувати курник з картоплею і куркою нам знадобиться:

для тесту:

  • 240 мл пива,
  • 400 грам маргарину,
  • 0,5 чайної ложки солі,
  • 750 грам борошна,

для начинки:

  • 600 грам курячого філе,
  • 500 грам картоплі (можна менше),
  • 1 велика цибулина,
  • сіль,
  • перець.

Рецепт приготування курника з картоплею і куркою.

Щоб приготувати тісто для курника змішаємо маргарин з борошном і сіллю, додамо пиво. Замісити м’яке тісто, трохи липнуче до рук.

Покладемо тісто в целофановий пакет і приберемо в холодильник на ніч.

Якщо розділити тісто на 5-6 шматочків, то воно охолоне набагато швидше.

IMG_6560

Для начинки куряче філе вимиємо й наріжемо дрібними кубиками.

Картопля вимиємо, почистимо і наріжемо невеликими кубиками.

Лук почистити, вимиємо і дрібно поріжемо.

Змішаємо все 3 інгредієнта. Посолити, поперчити і ще раз все перемішати.

6567

Дістанемо тісто з холодильника і приступимо до оброблення. Звичайно, курник має на увазі під собою цілісний пиріг, але для зручності можна робити і порційні маленькі курники.

Для того щоб зробити міні-курники ми будемо з невеликих частин тесту розгортати кружечки діаметром 14-16 см.

У центр кожного кружечка покладемо приблизно столову ложку з гіркою начинки і защипніть краю. У центрі можна залишити невелику дірочку.

IMG_6583

Укладемо отримані курники на деко. Випікаємо в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці до рум’яної скоринки (ну і звичайно до готовності начинки). Приблизно 30-40 хвилин.

IMG_6604

Щоб приготувати великий пиріг, відокремимо від тесту, 2 шматки (розмір шматків залежить від розмірів обраної форми). Один шматок тіста повинен бути трохи більше, це низ, інший менше, це для верху.

Розкачати більшу частину в залежності від форми, в якій планується піч курник (коло, квадрат, прямокутник). Викладемо розкачане тісто на змащене маслом деко (форму для випічки), сформуємо борту.

Викладемо на тісто начинку.

Розкачати другу частину, накриємо нею начинку і защипніть краю по всьому периметру курника.

 IMG_6596

У центрі зробимо дірочку. Це робиться для того, щоб курник краще пропікся. Можна влити в дірочку кілька столових ложок водички.

IMG_6600

Ставимо пиріг в попередньо розігріту до 160 градусів духовку і печемо до готовності. Приблизно 40-60 хвилин.

IMG_6617

курник

Смачного.