Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Рецепти запікання курки в духовці різними способами та різними гарнірами. Усі варіанти прості та легкі, протестовані на домашній кухні та годяться для приготування вдома. Можна приготувати курочку як на свято цілком, так і окремими частинами для обіду або вечері в колі сім’ї.

Інгредієнти

  • Тушка – 1,5-2 кг
  • Куркума – 2 ч. Л. Л
  • Перець чорний – 1 ч. Л

Маринад

  • Вода – 1,5 л
  • Сіль – 4 ст. Л
  • Мед або цукор – 1 ст. Л
  • Часник – 5 зуб.
  • Перець горошок – 5 шт.
  • Сік одного середнього лимона

Всередину

  • Яблуко – 2 шт.
  • Апельсин – 1 шт.

Курка з яблуками в духовці цілком

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Додаємо в каструлю з киплячою водою сіль, мед, роздавлений часник, перець, лимонний сік. Проварюємо кілька секунд даємо охолонути.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Заливаємо птицю отриманим маринадом, залишаємо мінімум на 6-8 годин, краще робити з вечора. Якщо курка занурилася не повністю, то переверніть її в середині процесу.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Після маринування обсушуємо насухо і натираємо спеціями. Я взяла куркуму з чорним перцем.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Кладемо на деко грудкою вниз, всередину поміщаємо часточки яблук з апельсином без шкірки.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

На кінці крил накручуємо фольгу, прибираємо запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

Класичний розрахунок за часом: 40 хвилин на 1 кг ваги.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

За 15-20 хвилин до закінчення переверніть курча на інший бік, щоб там теж усе було красиво. Завдяки такому маринуванню страва виходить неймовірно соковитою і смачною, а скоринка золотистою і хрусткою.

Курячі гомілки з картоплею в духовці

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Ніжки – 1 кг

Маринад

  • Кетчуп + майонез – по 2 ст. Л. Л
  • Соєвий соус – 2 ст. Л
  • Приправа для м’яса – 1 ст. Л
  • Часник роздавлений – 3-5 зуб.
  • Сіль – 1 ч. Л

Гарнір

  • Картопля – 1 кг
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Прованські трави – 2 ч. Л
  • Олія рослинна – 2 ст. Л
  • Сіль – 1,5 ч. Л

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Перемішуємо курку з інгредієнтами для маринаду, залишаємо маринуватися на столі на 1 годину.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Картоплю часточками, цибулю півкільцями та моркву кружальцями перемішуємо із сіллю, сухими травами та олією.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Викладаємо овочі в жароміцну форму або деко.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Зверху розкладаємо курячі гомілки. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Посипаємо зеленню подаємо на стіл.

Курка по-французьки з сиром і помідорами

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Куряче філе – 700 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сир пармезан – 200 г
  • Сіль, перець – за смаком

Соус

  • Майонез – 3 ст. Л
  • Паприка – 1 ч. Л
  • Сушений часник – 1 ч. Л
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. Л

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Грудки ріжемо вздовж на дві частини і відбиваємо молоточком, солимо, перчимо з двох боків. Викладаємо на змащене олією деко.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Змішуємо майонез із паприкою, часником, хмелі-сунелі.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Наносимо соус на курку, розкладаємо кільця цибулі.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Розкладаємо кільця помідорів, присипаємо сіллю, перцем.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Посипаємо натертим сиром, ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин запікати до золотистої сирної скоринки.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Це був швидкий і простий рецепт приготування м’яса по-французьки.

Курка з грибами та картоплею в духовці

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Куряче філе – 2 шт.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Печериці великі – 5 шт.
  • Сир – 80 г
  • Сметана – 3 ст. Л
  • Соєвий соус – 3 ст. Л
  • Часник – 2 зубці.
  • Сіль, перець

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Нарізаємо курку середнім кубиком.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Змішуємо сметану, соєвий соус, роздавлений часник, сіль, перець.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Перемішуємо грудку з маринадом даємо настоятися 30-60 хв.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Нарізану слайсами картоплю солимо, перчимо за смаком.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Нарізані печериці теж злегка солимо.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Відвантажуємо та розподіляємо рівномірно шматочки.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Накриваємо фольгою, прибираємо в духову шафу за 180 градусів на 30 хв.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Через півгодини посипаємо тертим сиром, ставимо назад ще на 10 хвилин.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Просте та смачне м’ясо з гарніром готове.

Розсипчастий рис із куркою в духовці

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Гомілки – 800 г
  • Куряча приправа – 1 ст. Л
  • Рис довгозерний пропарений – 1,5 склянки
  • Паприка, куркума – по 1 ч. Л. Л
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Часник – 3-5 зубців.
  • Сіль, перець, олія
  • Вода – 3 склянки

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Натираємо ніжки приправою для курки з невеликою кількістю рослинної олії.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Моркву, порізану соломкою, пасеруємо з цибулею до м’якості.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Додаємо промитий рис, паприку, куркуму, чорний перець, перемішуємо. Перекладаємо в жароміцну форму. Ємність має бути досить глибокою, оскільки страва збільшиться втричі.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Розкладаємо м’ясо, вставляємо в рис цілі зубчики часнику.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Вливаємо три склянки води, солимо, пробуємо рідину на солоність. Закриваємо форму фольгою, відправляємо в духовку на 1 годину, температура 180 °C. За 15 хвилин до закінчення прибираємо фольгу.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Вийшов чудовий плов із курячим м’ясом.

Курка цілком у рукаві для запікання

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Тушка середня – 1 шт.
  • Половинка лимона

Для маринаду

  • Гірчиця російська – 1 ст. Л
  • Паприка копчена – 1 ст. Л
  • Куркума – 1 ч. Л. Л
  • Часник роздавлений – 3-5 зуб.
  • Олія рослинна – 3 ст. Л
  • Сіль на 1 кг – 1 ч. Л

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти для маринаду перемішуємо до однорідності.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Натираємо курку в усіх місцях і всередині теж. Всередину кладемо половинку лимона.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Перекладаємо в рукав затискаємо кінці, залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 1-2 години.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Після маринування кладемо на деко робимо в плівці кілька проколів ножем. Прибираємо в розігріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Через 40 хвилин розрізаємо рукав, ставимо назад ще на 15-20 хв.

Класичний жульєн із куркою та грибами в духовці

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Печериці – 400 г
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Цибулина велика – 1 шт.
  • Вершки будь-які – 200 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Борошно – 2 ст. Л
  • Часник роздавлений – 2 зубці.
  • Сир – 150-200 г
  • Вершкове масло – 20 г
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до м’якості, рум’яності.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Додаємо нарізані пластинами гриби, вершкове масло, пасеруємо до випаровування рідини.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Додаємо порізану смужками курку. Тушкуємо під кришкою до готовності м’яса.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Поступово вливаючи молоко в борошно вимішуємо щоб не залишилося грудочок.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

По готовності додаємо роздавлений часник, сіль, перець. Вливаємо молоко, вершки та 1/3 від загальної кількості натертого сиру. Готуємо помішуючи ще 3-5 хв. До потрібного загустіння.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Перекладаємо суміш в одну жароміцну форму або порційні кокотниці.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Присипаємо сиром, що залишився, відправляємо запікатися в розігріту до 180 °C духовку на 20 хвилин.

Курка на солі з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Тушка – 2 кг
  • Сіль велика – 1 кг

Соус для фінального змащування

  • Олія рослинна – 3 ст. Л
  • Паприка копчена – 1 ч. Л. Л
  • Італійські трави – 1 ч. Л. Л
  • Часник – 3 зуб.
  • Сіль, перець чорний – по 0,5 ч. Л. Л

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

У промитої та обсушеної курочки зв’язуємо ніжки.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Висипаємо сіль у форму для випічки. Щоб простіше було видалити використану сіль застеляємо її папером.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Кладемо птицю грудкою догори. Прибираємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1,5 години.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Приготування соусу. Змішуємо олію, паприку, трави, сіль, перець, роздавлений часник.

Найголовніше в цій страві це змастити даним соусом курку після запікання. Бачила багато рецептів і рідко хто так робить, тому люди в коментарях не завжди задоволені отриманим результатом.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Виймаємо з духовки й одразу ж наносимо соус скрізь, де можемо дотягнутися, всередині бажано теж. Ставимо назад у духовку, що остигає, на 10 хв.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Переносимо тушку на блюдо, позбавляємося від використаної солі.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

М’ясо за моїм рецептом завжди соковите і смачне, а шкірка золотиста й апетитна.

Відбивні з курячого філе в духовці

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Грудка – 2 шт.
  • Паприка копчена – 1 ч. Л. Л
  • Прованські/італійські трави – 1ч.Л.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Яйця варені – 3 шт.
  • Сир – 100 г
  • Часник – 2-3 зубці.
  • Сметана/майонез – 2 ст. Л
  • Рослинна олія – 1 ст. Л
  • Сіль, перець, зелень

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Обполіскуємо та обсушуємо курку.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Відточеним ножичком ріжемо вздовж на три частини.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Відбиваємо злегка молоточком.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Натираємо сіллю, перцем, паприкою.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Складаємо стопочкою залишаємо просочуватися.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Змішуємо в мисці нарізані кубиком цибулю, помідори, терті яйця, роздавлений часник. Додаємо сіль, перець, зелень, сметану або майонез, перемішуємо до однорідності.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Перекладаємо курку на папір для випічки, розкладаємо всю начинку.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Рясно присипаємо тертим сиром, ставимо в нагріту до 200 градусів духовку на 20-25 хв.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

З такою начинкою будь-яке м’ясо виходить смачним і соковитим. Страва самодостатня і не потребує жодного гарніру, ідеальний варіант на обід або вечерю.

Курка з картоплею та овочами

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Курячі гомілки – 1 кг.

Маринад

  • Перець чорний мелений – 1 ч. Л. Л
  • Паприка – 1 ч. Л
  • Італійські трави – 1 ч.
  • Гірчиця столова – 1 ст. Л
  • Соєвий соус – 2 ст. Л
  • Олія рослинна – 2 ст. Л
  • Сіль – 1 ч. Л

Овочі

  • Картопля – 5 шт.
  • Капуста – 400 г
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Цибуля – 1 + 1 шт.
  • Морква – 1 шт.

Заправка для овочів

  • Сметана, майонез – по 1 ст. Л. Л
  • Цукор, сіль, перець чорний – по 1 ч. Л

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Готуємо ніжки, обмиваємо, обсушуємо, зрізаємо суглоби.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Змішуємо до однорідності перець, паприку, сухі трави, гірчицю, соєвий соус, олію, сіль.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Отриманим маринадом заливаємо курку змащуємо та втираємо в кожен шматок.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Крупно ріжемо овочі будь-яким зручним способом. Перемішуємо зі сметаною, майонезом, цукром, сіллю, перцем.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

На дно змащеної олією форми кладемо порізану півкільцями цибулю. На нього мариновану тушку.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Зверху відвантажуємо овочі присипаємо зеленню.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Закриваємо фольгою прибираємо в духовку. Запікаємо 1 годину температура 180 °C.

Простий рецепт курки у фользі

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

Тушка – 1 шт. Майонез – 2 ст. Л сушений часник – 1 ч. Л. Л паприка – 1 ч. Л. Л хмелі-сунелі – 1 ч. Л. Л перець чорний – за смаком сіль – 1,5 ч. Л. Л

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Зрізаємо зайву шкіру, жир, кінчики крил. Промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками або даємо обсохнути природним способом.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Натираємо сіллю, чорним перцем.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Змішуємо майонез, часник, паприку, хмелі-сунелі.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Обмазуємо курку з усіх боків, прикриваємо плівкою, залишаємо маринуватися на 1-2 години за кімнатної температури.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Перекладаємо тушку на лист фольги, накриваємо другим листом, скріплюємо краї. Прибираємо в розігріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Знімаємо верхній лист фольги, ставимо назад у піч ще на 20 хв. Якщо внизу утворився сік, то полийте ним курячу шкіру.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Апетитна святкова страва із золотистою скоринкою готова до оброблення.

Курочка гриль із картоплею в духовці

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Тушка – 1 шт.
  • Картопля – 1 кг

Розсіл для курки

  • Вода – 2 л
  • Сіль – 2 ст. Л. Л
  • Цукор – 1 ст. Л
  • Приправа для м’яса – 1 ст. Л

Заправка для картоплі

  • Майонез – 2 ст. Л
  • Кетчуп – 2 ст. Л
  • Сушені трави – 1 ст. Л (прованські/італійські)
  • Сіль, перець – за смаком

Глазур для скоринки

  • Соєвий соус – 2 ст. Л
  • Олія рослинна – 2 ст. Л
  • Сушений часник – 1 ч. Л. Л
  • Мед – 1 ч. Л. Л
  • Паприка – 1 ч. Л

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Приготуємо розсіл. У кип’яченій воді кімнатної температури розводимо сіль, цукор, приправу для м’яса.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Готуємо курку, зрізаємо за бажанням куприкову залозу. Ріжемо по середині грудки не до кінця, розкриваємо як книжку вичищаємо, промиваємо нутрощі.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Занурюємо пташку в розсіл, прибираємо в холодильник на 8-12 годин до наступного дня. Щоб не спливала придавіть банкою з водою.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Нарізану скибочками картоплю перемішуємо з майонезом, кетчупом, сухими травами, сіллю, перцем.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Викладаємо картоплю на деко.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Зверху поміщаємо просолену курку. Ставимо на 1,5 години в духовку температура 180-200 °C

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Поки запікається страва приготуємо глазур. Змішуємо соєвий соус, рослинну олію, часник, мед, паприку.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Через 1,5 години наносимо соус на шкіру, ставимо назад ще на 20 хвилин запікатися до золотистої хрусткої скоринки.

Рецепт найсмачніших курячих стегон

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Інгредієнти

  • Стегенця на кістці – 1,5 кг
  • Часник роздавлений – 5 зуб.
  • Соєвий соус – 3 ст. Л
  • Олія рослинна – 3 ст. Л
  • Паприка копчена – 2 ч. Л. Л
  • Мед – 2 ч. Л. Л
  • Перець чорний мелений – 0,7 ч. Л
  • Сіль, сушені трави – по 1 ч. Л. Л

Рецепт приготування

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

У промиту й обсушену курку видавлюємо часник.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Додаємо соєвий соус, олію, паріку, мед, сіль, перець, трави.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Перемішуємо, масажуємо, обертаємо плівкою. Залишаємо маринуватися на столі на 2 години.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Ще раз перемішуємо і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером для випічки. Відправляємо в розігріту духовку на 30 хвилин температура 180 градусів.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Через півгодини наносимо залишки маринаду, прибираємо назад у шафу на 10-15 хв.

Курка в духовці з хрусткою скоринкою

Виходять смачні, соковиті та апетитні стегна на обід. Стегенця на відміну від грудки взагалі важко зіпсувати, тільки якщо дуже сильно постаратися. Але й калорій у них більше, якщо хтось у режимі схуднення, то ці частини курки варто виключити…