Кожен з нас напевно пам’ятає своє щасливе дитинство і смачні бабусині пироги, від яких було просто не відірватися. Курник з рисом і куркою – це один з тих самих рецептів, що є актуальним в усі часи, який сподобається навіть тим, хто любить просту, але при цьому дуже смачну випічку. Звичайно, щоб заощадити час, можна взяти готове тісто, але краще все-таки зробити його своїми руками, адже жодне магазинне з ним просто не зрівняється.
Класичний рецепт курника з куркою і рисом в духовці
Складові
- Борошно пшеничне – 4 ст. + –
- Вода тепла – 1,5 ст. + –
- Цукор-пісок білий – 2 ч.л. + –
- Дріжджі сухі – 2 ч.л. + –
- Крохмаль – 2 ч.л. + –
- Рослинна олія – 0,5 ст. + –
- Курячі стегна – 2 шт. + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Рис відварний – 1 ст. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
- Цибуля зелена – 1 пучок + –
- Майонез – за смаком + –
- Мелена паприка – за смаком + –
- Чорний перець (мелений) – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Як приготувати курник з рисом і куркою покроково
Незважаючи на те, що за традицією начинка цього пирога включає в себе рис, курочку і гриби, ми трохи відійдемо від правил і приготуємо випічку трохи по-іншому.
Рис і м’ясо птиці, звичайно ж, залишимо, але додамо яйця і зелену цибулю. Думаю, таке поєднання точно нагадає бабусину начинку з дитинства.
Приготування тесту для курника
- Змішуємо в глибокій мисці, просіяне через сито, борошно і сухі дріжджі.
- Потім додаємо теплу воду, рослинне масло, крохмаль і цукор.
- Замішуємо еластичне тісто щільне, скачуємо його в кулю, накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце до тих пір, поки не приготуємо начинку.
Готуємо першу начинку для пирога
Тепер зробимо начинки – їх у нас буде дві.
- Для першої ми відварюємо курячі стегенця, відокремлюємо м’ясо від кісток, нарізаємо його на невеликі шматочки.
- Поки курочка вариться, на сковороді в розігрітій олії обсмажуємо дрібно порізану цибулю.
- Змішуємо разом м’ясо птиці і цибулю, солимо, додаємо паприку і чорний перець за смаком, і поки відкладаємо начинку в сторонку.
Робимо другу начинку для курника
- Для цього варимо два яйця круто, чистимо їх і змішуємо в окремій ємності з дрібно порубаним зеленою цибулею і попередньо відвареним рисом.
- Додамо до цієї суміші трошки майонезу, потім посолити і поперчити начинку за смаком.
Збираємо курник з куркою і рисом
- Тепер подивимося, що відбувається з тестом. До цього моменту воно вже має піднятися і значно збільшитися в розмірі.
Тісто ми поділяємо на чотири частини так, щоб одна частина була найбільшою, дві – середніми і одна – маленька.
- Дістаємо деко, змащуємо його рослинним маслом, розгортаємо прямо на ньому найбільшу частину тесту, зробивши з боків невеликі бортики.
- На тісто викладаємо ту начинку, яку ми зробили з рису, яєць і зеленої цибулі. Розподіляємо рисову начинку рівномірно по всьому листу.
- Тепер тонко розгортаємо одну з середніх частин тесту і накриваємо нею начинку, яку ми вже виклали.
- Зверху на цей пласт ми кладемо курячо-цибульну начинку. Також рівномірно розподіляємо її по всьому тесту.
З ще однією частиною тіста середнього розміру проробляємо те ж саме, що і з попередньої – розгортає її в тонкий пласт і вкриваємо нею начинку, тільки вже не рисову, а курячу.
- Ви, напевно, запитаєте: а навіщо потрібна була маленька частина тесту? На цьому етапі ми з неї ліпимо прикраси для пирога довільної форми і укладаємо їх зверху на попередній шар тіста.
- Тепер беремо залишився сире яйце, збиваємо його віночком і рясно змащуємо верх нашого пирога.
- Розігріваємо духову шафу до 200 ° С і відправляємо туди наш лист хвилин на сорок. В сучасних потужних духовках пирога може вистачити і півгодини, тому стежте за його готовністю.
Поки курник з рисом і куркою запікається, по кухні буде витати непередаваний апетитний аромат, тому не дивуйтеся, якщо на запах збіжаться всі ваші домашні, щоб дізнатися, коли ж він, нарешті, буде готовий.