Загальновідомий факт, що лікарі поділяють кулінарні традиції народів світу на "здорові" і ті, які не відповідають раціону правильного харчування. Салат з моцарелою і помідорами, про який ми розповімо вам сьогодні, відноситься до однієї з найкращих, з точки зору дієтології, кухонь – середземноморської. Зауважте, що італійці і греки, ні в чому собі не відмовляючи і часто влаштовуючи рясні трапези, мають відмінні пропорції тіла і здоровий колір обличчя.
У чому ж секрет приголомшливих зовнішніх даних цих націй?
Насправді, все просто: поки американці налягають на фастфуд, а слов’яни ласують пишною здобою, італійці вживають в їжу свіжі овочі, рибу і сир. Наші рецепти, можливо, і не перенесуть Вас в оливкові гаї римських передмість, але абсолютно точно допоможуть наблизитися до зовнішнього ідеалу!
Як правильно вибирати моцарелу для салату?
Традиційно цей сир виготовляли з молока буйволиць, але зараз у продажу можна зустріти і моцарелу з коров’ячого молока, і суміш, виготовлену з молока обох тварин. Причому це зовсім не означає, що не автентичні варіанти будуть неякісними – часом навіть професійні кухарі з працею орієнтуються в смакових відтінках цих виробів. Істотна відмінність полягає лише в ціновій категорії і калорійності: сир з молока буйволиць має набагато більшу енергетичну цінність.
Купуючи цей інгредієнт майбутнього салату, обов’язково зверніть увагу, щоб продукт мав білувату або перлову забарвлення і був герметично запечатаний. Скоринка на сирі товщиною в міліметр теж є нормою. Безпосередньо перед вживанням в їжу сир можна промити під проточною водою, щоб зробити його смак більш нейтральним.
Як і піца, рецепт салату з моцарелою і помідорами має безліч варіацій, і кожна господиня обов’язково додає в нього що-небудь своє. Ми відібрали для Вас тільки найкращі технології приготування цього італійського страви!
Салат класичний "Антик"
Складові
- Помідори – 1 плід + –
- Моцарелла – 200 г + –
- Оливкова олія – 2 ст. л. + –
- Базилік – сушений – за смаковими уподобаннями + –
- Сіль – третина ч. Л. + –
- Чорний перець – мелений – чверть ч. Л. + –
Приготування
Одна з численних варіацій на тему класичного "Капрезе". За бажанням, Ви можете взяти приклад представниць темпераментної Італії і додати в базу що-небудь від себе. 1. Помідор промиваємо та нарізаємо кружальцями.
2. "Колобок" сиру моцарелла також ріжемо кружальцями.
3. Викладаємо компоненти на тарілку, чергуючи сир з томатами.
4. Поливаємо оливковою олією і посипаємо базиліком.
Італійці люблять це блюдо не тільки за відмінний смак, але також і за те, що його забарвлення схожа з гамою державного прапора країни.
Салат "Ріміні"
Складові
- Паста фарфалле – 200 г + –
- Помідори в’ялені – 100 г + –
- Болгарський перець – 1 плід + –
- Тунець консервований – 1 банка + –
- Руколла – 60 г + –
- Базилік – 10 листочків + –
- Моцарелла – 200 г + –
- Оливкова олія першого віджиму – 5 ст. л. + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
Просто неймовірно смачний салат, в якому все становлять не перебивають, а доповнюють і відтіняють один одного! Поєднання риби, зелені і сиру – мммм … 1. Перець очищаємо від насіння, розрізаємо на дві половинки і ставимо запікатися в духову шафу на 25 хвилин.
2. Пасту відварюємо в злегка підсоленій воді. До речі, італійці вважають за краще готувати її до напівм’якого стану – al dente.Промиваем виріб під прохолодною водою.
3. Листя базиліка, масло і сіль змішуємо в чаші блендера – це буде заправка нашого кулінарного шедевра.
4. Помідори і запечений перець шаткуємо соломкою, сир ріжемо кубиками.
5. Змішуємо всі вищеописані інгредієнти з тунцем і пастою, зверху прикрашаємо руколою.
Цей салат з моцарелою і помідорами виходить вельми поживним і здатний замінити традиційний обід або вечерю. Цікаві поєднання продуктів і візуальна привабливість страви неодмінно припадуть до смаку кожному, хто скуштує це блюдо.
Сподіваємося, що ви і ваші близькі високо оціните кожен з цих салатів з моцарелою і помідорами, секрети приготування яких ми сьогодні дізналися. Найголовніше – будьте сміливіше, не бійтеся експериментів! Італійська кухня – це і є суцільна імпровізація!