Салат з огірків і яєць

Салат з огірків і яєць
У літній період, під час великої кількості самої свіжої зелені і овочів, можна побалувати себе всілякими рецептами страв. Від самого простого, легкого в приготуванні, як салат з огірків і яєць, до більш складних, трудомістких процесів виготовлення гастрономічних надмірностей. І крім готових рецептів, завжди вітається власний політ фантазії кожної господині над чаклунством нового, різноманітного меню.

Стрімкий біг нашого життя змушує нас завжди бути готовим до всього. Раптом на порозі гості … свекруха вирішила вас навідати, наприклад. А в вашому арсеналі є список смачних, швидких в приготуванні, відмінних страв. Салат з огірків і яєць – найпростіше!

Найвідоміший класичний салат

  • Кілька яєць завжди знайдеться в холодильнику! Поки відварюємо їх хвилин 5-6, дістаємо і моєму огірки (три-чотири плоду), пучок зеленої цибулі.
  • Злегка обсушити кухонним паперовим рушником і поріжемо дрібно цибулю, огірки – невеликими кубиками. Складемо зелень в салатницю, посолити заздалегідь.
  • Готові яйця охолоджуємо під холодною водою, чистимо і за допомогою яйцерізки подрібнюємо.

До огіркам і зелені додаємо яйця, заправляємо склянкою сметани, все перемішуємо. Сім-десять хвилин – і соковитий, ніжний, поживний салат готовий!

Salat-iz-ogurcov-i-jaic

Знайдемо час і для більш складного, але оригінального блюда. І на цей раз ми запросимо в гості іспанську кухню. Сонячний салат з огірків і яєць з додаванням тунця приємно здивує нас своїм вишуканим смаком.

Ця страва користується широкою популярністю в Іспанії.

Салат "Кампестре"

Складові

  • Картопля великий – 3 шт. + –
  • Тунець – 1 банка + –
  • Огірки свіжі – 2 шт. + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Помідори середнього розміру – 3 шт. + –
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт. + –
  • Оливки без кісточок – 150 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 невелика головка + –
  • Оливкова олія – ​​50 мл + –
  • Червоний оцет винний – 50 мл + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

У перекладі з іспанського "кампестре" означає "просто, але зі смаком". Набір продуктів для іспанського салату досить простий і все можливо купити в супермаркеті. І якщо навіть чогось не виявиться в наявності, можна замінити іншими схожими компонентами. Замість червоного винного оцту можна скористатися білим – він вважається більш легким за смаком. Можна вибрати і більш екзотичний, дорогий винний оцет – "шампанське" або "хересного". Вони відмінно підходять для заправки салатів.

  1. Картоплю ретельно помити, скласти в каструлю, залити гарячою водою і поставити на середній вогонь. Після закипання солимо і варимо хвилин 20. Молода картопля вариться швидше – протягом 10-15 хвилин. Але все залежить від сорту, і тому перевіряємо, проткнувши ножем або виделкою.
  2. Яйця помити, залити холодною водою і варити 6-7 хвилин. Воду бажано підсолити, щоб уникнути потріскування шкаралупи.
  3. Приготуємо глибоку ємність, куди будемо складати всі компоненти. Всі овочі миємо під проточною водою, обсушуємо паперовим рушником, цибулю і перець чистимо.
  4. Помідори, огірки, цибуля, зелений перець нарізаємо невеликими квадратиками розміром приблизно 1,5 см. Отварную в мундирі картоплю і яйця охолоджуємо, очищаємо, подрібнюємо, як і овочі. Відкриваємо банку з тунцем і весь вміст викладаємо в салатну суміш. Туди ж всипаємо зелені оливки. Все складаємо в ємність для перемішування.
  5. Салатну суміш солимо, заправляємо оливковою олією і червоним винним оцтом, перемішуємо.

Подаємо в сервировочном салатник, прикрашаємо трохи невеликими гілочками петрушки. Смачного!

В Іспанії знаходиться найкращий ресторан світу – ElCellerdeCanRoca. Ідеальна робота трьох талановитих братів Рока – Хоан, Хорді і Хосепа дарує людям щастя своїми гастрономічними вишукуваннями. Наприклад, овочевий консоме – це суп, який не доводять до кипіння.

Ця страва включає в себе: білі гриби, пастернак, морква, сир конте, варення айви, пюре з гарбуза, фіолетовий картопля, лісовий горіх, тофу, ріпу. Краса кольору такого супу вражає не менше його вишуканого смаку! Вражає уяву нереально ефектне блюдо з морських анемона …

І наш іспанська салат з огірків і яєць з додаванням тунця порадував своїм дивовижним, ресторанним смаком! І кулінарну подорож по заморської країні було чудовим!