Ми завжди намагаємося подавати ідеї виключно апетитних і оригінальних страв, здатних розбавити і зробити яскравим повсякденне меню. Поповнимо свій кулінарний арсенал простим стравою з курячих сердечок з печерицями, яке, без сумніву, стане одним з найулюбленіших! З субпродуктів, при бажанні і певному старанності, можна приготувати вишукану страву і здивувати присутніх своїми талантами!
Завдяки універсальності і широкого спектру можливих поєднань сердечок з багатьма продуктами, існує безліч рецептів на їх основі. Пташині сердечка варять, тушкують, смажать, а також готують фарші і начинки для пирогів і овочів, і навіть створюють найніжніші паштети! Ми з вами приготуємо курячі сердечка, тушковані з печерицями – просте і дуже смачна страва, гідне навіть святкового столу!
Перед тим, як ставити сердечка птиці тепловій обробці, потрібно гарненько промити їх, очистити від скупчень крові в камерах, а також зрізати жирову верхню частину.
Курячі сердечка "Смакота"
Складові
- Серця курячі – 700 г + –
- Печериці свіжі (або інші гриби) – 350 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
- Сметана або вершки – 150 г + –
- Рослинна олія, очищене – 6 с. л. + –
- Сіль – близько половини ч. Л. + –
- Чорний перець свежесмолоий – по перевагах + –
- Кріп – 3-4 гілочки + –
Приготування
Рівень складності настільки невисокий, що з блюдом впорається навіть початківець кулінар, зате вироблений частуванням ефект складно переоцінити. Одним словом, ця страва – прекрасний спосіб зібрати сім’ю або друзів за столом і провести час за смачною трапезою і задушевними бесідами.
1. Почнемо з підготовки всіх необхідних компонентів страви, щоб не відволікатися занадто від процесу готування. Сердечка моєму, відрізаємо жиросодержащая верхівку і розрізаємо їх на дві половинки. Грибочки промиваємо і шаткуємо їх невеликими пластинками. Лук звільняємо від лушпиння і нарізаємо на четвертьколечкі.
2. Далі ми паралельно працювати на двох сковорідках – це дозволить нам оптимізувати і значно прискорити роботу. На одній сковороді розігріваємо половину наявного масла і поміщаємо половинки курячого субпродукту, злегка солимо і посипаємо перцем. Смажимо їх, поки вони добре не зарум’яняться, постійно заважаючи їх при цьому лопаткою.
3. Одночасно на другу пальник встановлюємо ще одну сковорідку, доливаємо в неї точно така ж кількість масла і викладаємо нарізані грибочки. Готуємо їх кілька хвилин на сильному полум’я, після чого туди ж досипати лушпиння нарізку. Пассируем суміш на вогні ще п’ять хвилин.
4. зсипають цибульний-грибну суміш в ємність з сердечками, додаємо необхідну кількість солі і перчика і добре заважаємо всю масу.
5. Вводимо до складу сметану і Томім під накритою кришкою ще хвилинок так десять. Поки курячі субпродукти з грибами доводяться до готовності, рубаємо подрібніше укропчик – він не тільки прикрасить подачу частування, а й додасть частування аромат.
Вийшло блюдо буде мати гарний вигляд як в якості самостійного пункту вашого меню, так і в тандемі з будь-яким вподобаним вам гарніром.
Поради кухарчуком
- Якщо ви не знайшли свіжі шампіньйони, то сміливо використовуйте консервовані – на кінцевому результаті це жодним чином не позначиться!
- Взагалі, в якості другого основного компонента цієї страви можна вибрати не тільки гриби печериці, але також і опеньки, і підберезники, і білі гриби. Знову ж таки, в свіжому, замороженому або консервованому вигляді.
- Порошок каррі не тільки зробить смак курячих сердечок з печерицями більш насиченим, а й подарує виробу сонячний приємний колір.
- Сметану можна замінити аналогічною кількістю жирних вершків або несолодким натуральним йогуртом.
Прагнучи поліпшити своє життя, не забувайте про таку важливу області, як харчування – зробіть її нашим рецептом курячих сердечок з печерицями!