Рецептів приготування курки безліч. Я люблю готувати курку в духовці з картоплею або просто запікаю курячі стегенця і готую до них гарнір. Щоб улюблені нами страви не приїлися, іноді необхідно готувати щось новеньке, ще не випробуване. Я люблю експериментувати, тому одного разу, при приготуванні курки, вирішила частину картоплі замінити гарбузом. В результаті вийшло нове, ще не приїлася нам блюдо, курка з гарбузом в духовці.
Для приготування курки з гарбузом в духовці нам знадобиться:
- курка (у мене була 1 велика куряча грудка і 3 стегенця),
- гарбуз (у мене була вагою трохи більше 1 кг),
- сіль,
- приправа для курки (за смаком),
- прованські, або італійські трави, або інша відповідна суміш трав,
- сушений часник,
- сушений кріп (за бажанням)
- картопля (якщо залишилося вільне місце, то можна додати кілька чищених картоплин).
Рецепт приготування курки з гарбузом в духовці.
Курку розрізати на шматочки. Кожен шматочок натерти сіллю і сумішшю приправ для курки. Укладемо шматочки курки в форму для запікання.
Гарбуз почистити і порізати. Я ріжу великими шматками. Натремо шматочки гарбуза сіллю і викладемо у форму для запікання між куркою.
Якщо в формі залишилося вільний простір, то його можна заповнити чищених підсоленим картоплею.
Зверху курку з гарбузом посипаємо сушеним меленим часником, сумішшю з трав (я в цей раз використовувала італійські трави) і сушеним кропом.
Відправляємо курку з гарбузом в попередньо розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 50-60 хвилин.
Готову курку з гарбузом дістаємо з духовки, розкладаємо в порційні тарілки і гарячої подаємо до столу.
Смачного.