Котлети зі свинини та курки на сковороді

Котлети зі свинини та курки на сковороді

Рецепт смачних домашніх котлет зі свинячого та курячого фаршу з фото. Котлетки зі свинини і курки за моїм способом приготування виходять щільними, добре тримають форму і водночас ніжними, соковитими і дивовижно смачними. Напишіть обов’язково в коментарях як вам мій варіант цієї страви та поділіться, до яких хитрощів вдаєтеся ви, коли смажите м’ясні страви на пательні

Інгредієнти

  • Свинина + куряче філе – по 700 г
  • Цибуля + картопля – по 1 шт.
  • Хліб білий – 4 шматки (+ 0,5 склянки води)
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком
  • Олія для смаження

Рецепт котлет із фаршу

розмочуємо хліб

Ламаємо хліб заливаємо кип’яченою водою кімнатної температури залишаємо на 10 хвилин. Набряклий м’якуш віджимаємо якомога сильніше

прокручуємо фарш

Пропускаємо свинину з куркою і хлібом через м’ясорубку з дрібною насадкою

пробиваємо блендером

Цибулю з сирою картоплею і часником перебиваємо блендером в однорідну масу

Якщо немає блендера, то прокрутіть разом із м’ясом або потріть на дрібній тертці

додаємо цибулю

Отримане пюре відправляємо у фарш, солимо і перчимо за смаком, добре вимішуємо руками, пробуємо на солоність

вимішуємо курку зі свининою

Тепер його необхідно відбити, щоб вийшло більше повітря. Піднімаємо і кидаємо в миску назад

ліпимо котлети

Перед формуванням котлет налийте в миску води, щоб змочувати руки

Відокремлюємо невелику кількість м’яса, перекидаємо з долоні в долоню, ліпимо довгастий биточок

смажимо на сковороді

Обсмажуємо на сковороді в олії з двох боків на невеликому вогні до золотистого кольору

додаємо води

Усі котлети зі свинини обсмажені до готовності і можна вже подавати на стіл, але ми на цьому не зупиняємося. Складаємо в каструлю вливаємо окріп приблизно, щоб покрився нижній шар

тушкуємо під кришкою

Паримо під кришкою на середньому вогні 10 хвилин

котлета в розрізі

Котлетки за цим рецептом виходять ніжні, м’які та дуже соковиті, обов’язково спробуйте їх зробити, вони вам точно сподобаються

Приготування котлет із курки в духовці

котлети в духовці

Запечені котлетки зі змішаного м’яса без стояння біля плити. Виходить не так жирно і соковитіше ніж на сковороді, адже весь сік залишається всередині

Інгредієнти

  • Свинина + курка – по 500 гр.
  • Білий м’якуш – 1 шматок
  • Цибуля + картопля – по 1 шт.
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зубці
  • Кефір, сметана або вершки – 1 стіл л
  • Рослинна олія – 1 стіл л
  • Вода – 0,5 + 0,5 склянки
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування

заливаємо водою м'якуш

Заливаємо м’якуш кип’яченою водою через 10 хв. Віджимаємо рідину

цибулю в блендері

Подрібнюємо цибулину з часником у блендері або на тертці, додаємо віджатий хліб

віджимаємо цибулину

Окремо потремо на тертці картоплю і відіжмемо зайвий сік

2 види м'яса

Рівну кількість м’яса прокручуємо через м’ясорубку

додаємо спеції

Додаємо цибулю з хлібом і часником, картоплю, яйце, сіль, перець і ложку кефіру. Вимішуємо свинину з куркою пробуємо на солоність

вимішуємо фарш

Готовий фаршик відбиваємо об стіл або прямо в мисці 5-6 разів. Робиться це для того, щоб котлети не розвалювалися

котлети на деку

Формуємо котлетки додатково відбиваючи їх кидаючи з долоні в долоню. З цієї кількості продуктів вийшло 20 штук

Викладаємо на деко з пергаментним папером, якщо він у вас не силіконізований, то змастіть олією

Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 20 хвилин

підливаємо води

Виймаємо деко вливаємо для соковитості півсклянки гарячої води на дно, ставимо назад ще на 20-25 хв.

До речі! При запіканні котлетки не перевертають

ставимо в духовку

Страва смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді, спробуйте приготувати – це дуже просто

Свинячі котлети по-французьки із сиром

свинячі котлетки

Інгредієнти

  • Свинина – 600 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Помідор + цибуля – по 2 шт.
  • Сир – 150 гр.
  • Вершки – 150 мл
  • Сіль, спеції – за смаком (перець чорний, паприка, орегано, чебрець, сухий часник, базилік, куркума)

Опис рецепта

тремо цибулину

Подрібнену в блендері або терту на дрібній тертці 1 цибулину відправляємо в м’ясо

кладемо спеції

Додаємо сіль, яйце і будь-які спеції за смаком. Вимішуємо руками і відбиваємо повітря

змішуємо м'ясо

Даємо масі настоятися 20 хвилин, щоб було легше ліпити котлети

ліпимо котлетки

Змочуємо руки водою формуємо котлети зі свинини. Катаємо кульки придавлюємо зверху

обсмажуємо на сковорідці

Злегка змащуємо антипригарну сковорідку олією, розкладаємо вироби. Смажимо на великому вогні до золотистої скоринки з двох боків буквально кілька хвилин

перевертаємо на інший бік

Наша мета надати котлетам апетитного вигляду, але не доводити їх до готовності

кладемо у форму

Кладемо напівфабрикати у форму для запікання або деко зверху розкладаємо кільця цибулі

цибулеві кільця

кружки помідорів

На цибулю викладаємо помідори солимо, перчимо, додаємо спеції або трави, наприклад, прованські

тертий сир

Кожну котлету посипаємо натертим сиром і поливаємо вершками. Так сирок буде менше горіти все пропечеться як треба і ще вершки додадуть соковитості

поливаємо вершками

Відправляємо курку в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хв.

відправляємо в духовку

Вийшло 16 штук, у першій формі вмістилося 10 і в другій 6. Майте на увазі якщо немає двох формочок, то краще запікати на деку

виймаємо з печі

Страва по-французьки виходить чудовою рекомендую вам негайно випробувати цей рецепт

ріжемо котлету

Запікання котлет із яловичини на деку

котлети з яловичини

Рецепт яловичих курячих виробів у духовці або в паніровці на сковороді кому як подобається

Інгредієнти

  • Фарш яловичини + курки – по 500 гр.
  • Хліб або сухарі – 300 гр.
  • Вершки або молоко – 200 мл
  • Цибулини – 2 шт.
  • Сухий часник + чорний перець – по 1 ч. Л
  • Сіль, спеції на око і смак

Приготування з фото

заливаємо молоком хліб

Заливаємо хліб холодним молоком я використовую сухарі, підсушені в печі

цибульна кашка

Перемелену в блендері або на тертці цибулю перекладаємо у фарш, додаємо сіль зі спеціями. Якщо фаршик ви робили самі, то цибульку можна прокрутити разом із ним

посипаємо приправами

Вимішуємо м’ясо з приправами, додаємо набряклий і віджатий батон

Яйце я не вбиваю, тому що як на мене воно робить котлети щільними і навіть жорсткими. Якщо ж ви хочете додати або думаєте, що вони розваляться, то використовуйте тільки один жовток. Але якщо добре вимішати руками, а потім відбити, то вони і без яйця чудово тримають форму і ніколи не розваляться, але залишаться м’якими і ніжними

даємо фаршу відпочити

Після всіх виконаних робіт даємо котлетній масі відпочити 15-20 хв.

ліпимо розтріпки

Ліпимо круглі або довгасті биточки класичним способом викладаємо на деко, застелене пергаментом

Папір у мене високої якості, тому олією я його не змащую, інакше котлетки прилипнуть і не віддереш, майте на увазі

Відправляємо в духовку на 40 хвилин температура 180 градусів

запікаємо в духовці

Приготування закінчено і ось така чудова страва у нас вийшла з курячо-яловичого фаршу. Посипаємо зеленою цибулькою і подаємо на стіл, вживаємо з картопляним пюре або рисом

Котлети вийшли неймовірно соковитими і ніжними, особливо смачними вони виходять, коли змішується три або чотири сорти м’яса і кладеться багато різноманітних спецій. Можна використовувати готові пакети: приправа для курки або для м’ясця де є вже все необхідне