Пишні котлети: рецепт з фото

Частенько купивши фаршу або зробивши його будинку, ми шукаємо супер-пупер рецепт того, як приготувати соковиті і пишні котлети. З величезної кількості різних варіантів, саме цей рецепт дозволив досягти ідеальних, по-справжньому танули в роті котлет.

А для тих хто вважає за краще все домашнє, Кухарчук пропонує кілька рецептів фаршу.

  • Як приготувати фарш з яловичини
  • Як приготувати рубаний фарш
  • Приготування фаршу з баранини
  • Рецепт фаршу з грибів
  • Як приготувати свинячий фарш
  • Приготування фаршу із субпродуктів
  • Фарш з курячого філе
  • Приготування фаршу з риби

Рецепт пишних котлет з яловичини

Меню на день народження Ідеї для вечері Яловичина 10 порцій зберігаємо 2 дня в холодильнику 1 годину
ХадіджаСтатьі автора

Пишні соковиті котлети
Пишні соковиті котлети

Складові

  • Перець – 1 ч.л. + –
  • Лук – 4 середні головки + –
  • Яйця – 3 шт. + –
  • Хлібний – 300 г + –
  • Молоко – 1/2 склянки + –
  • Яловичий – 1 кг + –
  • Часник – 4-5 зубків + –
  • Картопля – 1 шт. + –
  • Панірувальні – 1/2 пачки + –
  • Сіль – 1 ст.л. + –
  • Чорний – 1 ч.л. + –
  • Хмелі-сунелі – 1 ч.л. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

  1. Рецепт пишних котлет з яловичини

Приготування пишних котлеток – це дотримання певних правил, яких обов’язково треба дотримуватися. Тому постарайтеся цей покроковий рецепт повторити в точності.

Для початку м’якуш булочки замочуємо в окропі або в молоці.

  • Рецепт пишних котлет з яловичини

    Потім цибулю шаткуємо дрібним кубиком. Чим більше цибулі, тим соковитіше котлетки – такий кулінарний закон.

    І не потрібно лінуватися, саме нарізаний, а не перекручений цибулька віддасть фаршу всі свої соки в процесі обсмажування.

  • Рецепт пишних котлет з яловичини

    Часник натираємо на дрібній тертці …

  • Рецепт пишних котлет з яловичини

    … А сиру картоплю тремо на крупній тертці.

  • Рецепт пишних котлет з яловичини

    Тепер в загальній ємності змішуємо фарш з розмоченим хлібом, цибулею, картоплею і часником.

    Також додаємо в суміш сіль, і всі спеції, після чого гарненько вимішуємо кістлявий окорок.

  • Рецепт пишних котлет з яловичини

    Тепер головний секрет пишних котлет.

    Ми не використовуватиме яйця цілком, а візьмемо тільки білки, відокремивши їх акуратно від жовтків !!!

  • Рецепт пишних котлет з яловичини

    Додавши трохи солі збиваємо вінчиком білки до білої піни, після чого викладаємо білкову масу в фарш і акуратно знизу вгору перемішуємо.

    Після цього відразу ж починаємо формувати котлетки.

  • Рецепт пишних котлет з яловичини

    Обвалюють котлети в панірувальних сухарях і відправляємо на сковороду.

    До речі, сухарі з усіх видів панірування є найвигіднішим варіантом, оскільки саме вони утворюють на продукті щільну корочку, яка не дозволяє жиру і соку витікати з котлет, роблячи їх соковитими.

  • Рецепт пишних котлет з яловичини

    На середньому вогні обсмажуємо котлетки з одного боку, після чого перевертаємо їх, зменшуємо вогонь до самого мінімального і під закритою кришкою тушкуємо котлети 15-20 хвилин.

    Завдяки збитим білкам котлети на очах стають пишненька.

  • Рецепт пишних котлет з яловичини

    Через відведений час знімаємо кришку, додаємо вогонь і обсмажуємо по 2-3 хвилини котлетки до рум’яності і знімаємо з пательні.

    Ось такі красиві, пишні та головне соковиті котлетки у нас вийшли. І головне – мінімум зусиль!
    Смачного!