Частенько купивши фаршу або зробивши його будинку, ми шукаємо супер-пупер рецепт того, як приготувати соковиті і пишні котлети. З величезної кількості різних варіантів, саме цей рецепт дозволив досягти ідеальних, по-справжньому танули в роті котлет.
А для тих хто вважає за краще все домашнє, Кухарчук пропонує кілька рецептів фаршу.
- Як приготувати фарш з яловичини
- Як приготувати рубаний фарш
- Приготування фаршу з баранини
- Рецепт фаршу з грибів
- Як приготувати свинячий фарш
- Приготування фаршу із субпродуктів
- Фарш з курячого філе
- Приготування фаршу з риби
Рецепт пишних котлет з яловичини
Меню на день народження Ідеї для вечері Яловичина 10 порцій зберігаємо 2 дня в холодильнику 1 годину
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Перець – 1 ч.л. + –
- Лук – 4 середні головки + –
- Яйця – 3 шт. + –
- Хлібний – 300 г + –
- Молоко – 1/2 склянки + –
- Яловичий – 1 кг + –
- Часник – 4-5 зубків + –
- Картопля – 1 шт. + –
- Панірувальні – 1/2 пачки + –
- Сіль – 1 ст.л. + –
- Чорний – 1 ч.л. + –
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Приготування пишних котлеток – це дотримання певних правил, яких обов’язково треба дотримуватися. Тому постарайтеся цей покроковий рецепт повторити в точності.
Для початку м’якуш булочки замочуємо в окропі або в молоці.

Потім цибулю шаткуємо дрібним кубиком. Чим більше цибулі, тим соковитіше котлетки – такий кулінарний закон.
І не потрібно лінуватися, саме нарізаний, а не перекручений цибулька віддасть фаршу всі свої соки в процесі обсмажування.

Часник натираємо на дрібній тертці …

… А сиру картоплю тремо на крупній тертці.

Тепер в загальній ємності змішуємо фарш з розмоченим хлібом, цибулею, картоплею і часником.
Також додаємо в суміш сіль, і всі спеції, після чого гарненько вимішуємо кістлявий окорок.

Тепер головний секрет пишних котлет.
Ми не використовуватиме яйця цілком, а візьмемо тільки білки, відокремивши їх акуратно від жовтків !!!

Додавши трохи солі збиваємо вінчиком білки до білої піни, після чого викладаємо білкову масу в фарш і акуратно знизу вгору перемішуємо.
Після цього відразу ж починаємо формувати котлетки.

Обвалюють котлети в панірувальних сухарях і відправляємо на сковороду.
До речі, сухарі з усіх видів панірування є найвигіднішим варіантом, оскільки саме вони утворюють на продукті щільну корочку, яка не дозволяє жиру і соку витікати з котлет, роблячи їх соковитими.

На середньому вогні обсмажуємо котлетки з одного боку, після чого перевертаємо їх, зменшуємо вогонь до самого мінімального і під закритою кришкою тушкуємо котлети 15-20 хвилин.
Завдяки збитим білкам котлети на очах стають пишненька.

Через відведений час знімаємо кришку, додаємо вогонь і обсмажуємо по 2-3 хвилини котлетки до рум’яності і знімаємо з пательні.
Ось такі красиві, пишні та головне соковиті котлетки у нас вийшли. І головне – мінімум зусиль!
Смачного!