Суп із грибами та куркою

суп із грибами та куркою

Грибний суп ми готуємо в будь-яку пору року як з м’ясом, так і пісний, як з макаронами і картоплею, так і без. І не тільки з печериць, а й білих сушених і заморожених лісових грибів. Цю першу страву нічим не зіпсуєш вона актуальна завжди і в будь-якому віці.

Інгредієнти

  • Гомілки, стегна – 300 г
  • Печериці – 200 г
  • Морква – 2 шт.
  • Цибулина – 1 шт.
  • Картопля – 2-3 шт.
  • Вермішель – 20 г
  • Вершковий/сирний сир – 2 ст. Л. Л
  • Сіль, перець, зелень – за смаком

Рецепт супу з грибами та куркою

Суп із грибами та куркою

Ставимо варитися курку в підсоленій воді. Після закипання знімаємо піну, варимо на середньому вогні під кришкою 30 хвилин.

Суп із грибами та куркою

По готовності виймаємо м’ясо для оброблення.

Суп із грибами та куркою

У другій каструлі тушкуємо на рослинній олії подрібнені гриби, моркву, цибулю 5-7 хвилин.

Суп із грибами та куркою

Суп із грибами та куркою

Вливаємо бульйон, додаємо картоплю, варимо суп 10 хв.

Суп із грибами та куркою

Закидаємо вермішель варимо ще 10 хвилин.

Суп із грибами та куркою

Кладемо дві важкі ложки вершкового або сирного сиру, доводимо до кипіння, повністю розчиняємо сир.

Суп із грибами та куркою

Додаємо оброблену курку, сіль, перець за смаком. Даємо супу прокипіти кілька секунд і знімаємо з плити.

Суп із грибами та куркою

Суп із грибами та куркою

Додаємо рубану зелень, даємо страві настоятися перед подачею 5-10 хв.

Суп із грибами та рисом

Суп із грибами та куркою

Пісний, але смачний супчик без м’яса. Гриби самі по собі білок і без м’яса виходить цілком собі ситно.

Інгредієнти

  • Печериці – 300 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Рис круглий – 50 г
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Сіль, перець, олія
  • Вода – 2 л

Рецепт приготування

Суп із грибами та куркою

У формі для запікання перемішуємо нарізані гриби з сіллю, перцем і 2-3 ложками рослинної олії.

Суп із грибами та куркою

Ставимо в розігріту до 180° духовку на 15 хвилин. Звісно гриби можна й обсмажити на сковорідці, але із запеченими суп виходить значно смачнішим.

Суп із грибами та куркою

Ставимо підсолену воду на закипання.

Суп із грибами та куркою

Цибулю з морквою пасеруємо до м’якості.

Суп із грибами та куркою

Готуємо рис. Промиваємо під проточною водою, позбавляємося крохмалю. Або заливаємо кілька разів до прозорості води.

Суп із грибами та куркою

Суп із грибами та куркою

Суп із грибами та куркою

Вода закипіла завантажуємо порізану картоплю, рис, овочі. Після закипання варимо суп на середньому вогні 15 хв.

Суп із грибами та куркою

Завантажуємо печериці варимо ще 5-7 хвилин.

Суп із грибами та куркою

Наприкінці вводимо зелень і вимикаємо плиту. Смачний пісний супчик готовий.

Грибний суп із гречкою

Суп із грибами та куркою

Інгредієнти

  • Печериці – 200 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Гречка – 4 ст. Л
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Сіль – 2 ч. Л
  • Перець чорний – 0,5 ч. Л
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія для смаження
  • Вода – 2,5 л

Рецепт приготування

Суп із грибами та куркою

У киплячу підсолену воду закладаємо картоплю.

Суп із грибами та куркою

Через 10 хвилин додаємо гречку варимо ще 10 хв.

Суп із грибами та куркою

Випарюємо вологу з грибів на сухій сковороді.

Суп із грибами та куркою

Додаємо олію, цибулю, моркву, смажимо до м’якості цибулі.

Суп із грибами та куркою

Грибну засмажку відправляємо в суп.

Суп із грибами та куркою

Суп із грибами та куркою

Солимо, перчимо за смаком, додаємо зелень і лавровий лист. Проварюємо 5 хвилин і знімаємо з вогню.

Простий суп із грибами та куркою

Суп із грибами та куркою

Інгредієнти

  • Куряче філе – 1 шт.
  • Печериці – 200 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Макарони – 50 г
  • Сіль, перець чорний – за смаком

Рецепт приготування

Суп із грибами та куркою

Гриби з цибулею пасеруємо в сковороді до випаровування вологи.

Суп із грибами та куркою

Вливаємо окріп, закладаємо порізану кубиком грудку.

Суп із грибами та куркою

Додаємо макарони, моркву, болгарський перець. Варимо до готовності курки 10-15 хвилин

Суп із грибами та куркою

Додаємо сіль, перець, зелень, вимикаємо плиту. Даємо страві настоятися під кришкою.

Суп із грибами та куркою

Подаємо зі сметаною та свіжим пшеничним хлібом.

Крем-суп із грибів

Суп із грибами та куркою

Потрібен блендер

Інгредієнти

  • Печериці – 400 г (у мене лісові заморожені)
  • Вершкове масло – 30 г
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Часник – 3 зубці.
  • Картопля – 3 шт.
  • Вода – 500-600 мл
  • Вершки – 250 мл
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування

Суп із грибами та куркою

Подрібнені цибулю з морквою пасеруємо до м’якості. Наприкінці додаємо роздавлений часник і знімаємо з вогню.

Суп із грибами та куркою

На сухій пательні випаровуємо вологу з грибів. Коли піде більша частина вологи, додаємо шматочок вершкового масла.

Суп із грибами та куркою

З’єднуємо в каструлі овочі, картоплю, гриби.

Суп із грибами та куркою

Заливаємо водою, щоб тільки покрилися продукти, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь, варимо 30 хвилин.

Суп із грибами та куркою

Вимикаємо плиту, солимо, перчимо, перебиваємо занурювальним блендером.

Суп із грибами та куркою

Коли суп перетвориться на пюре, вводимо вершки, добре перемішуємо.

Суп із грибами та куркою

Доводимо знову до кипіння, проварюємо 1-2 хвилини.

Суп із грибами та куркою

Прикрашаємо суп грінками із зеленню та подаємо. Із лісових грибів колір супу виходить сірий і не дуже апетитний, але на смак набагато смачніший за печериці. Рекомендую спробувати приготувати із сушених або заморожених.

Жульєн із грибами та куркою

Суп із грибами та куркою

Інгредієнти

  • Печериці – 400 г
  • Куряче філе – 1 шт.
  • Цибулина велика – 1 шт.
  • Сир – 200 г
  • Вершки – 200 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Борошно – 2 ст. Л
  • Часник – 1 зуб
  • Вершкове масло – 30 г
  • Рослинна олія – для смаження
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт приготування

Суп із грибами та куркою

Обсмажуємо цибулю до золотистості.

Суп із грибами та куркою

Суп із грибами та куркою

Додаємо порізані пластинами печериці та кубик вершкового масла. Тушкуємо 7-10 хвилин.

Суп із грибами та куркою

Додаємо порізану кубиком грудку, готуємо під кришкою до готовності м’яса приблизно стільки ж.

Суп із грибами та куркою

З’єднуємо борошно з молоком до однорідності, вимішуємо грудочки.

Суп із грибами та куркою

Вливаємо в пательню молочну суміш, вершки, 1/3 частину сиру, солимо, перчимо за смаком, доводимо до кипіння. Знижуємо вогонь, томимо до загустіння 2-3 хв.

Суп із грибами та куркою

Викладаємо масу в жароміцну форму присипаємо сиром

Суп із грибами та куркою

Запікаємо при 180°, 10-15 хвилин до рум’яної скоринки.