Листковий салат з куркою і корейської морквою

Листковий салат з куркою і корейської морквою, доповнений грибами і нарізкою свіжих огірків – смачне і нетрудомістке блюдо. Склад простий і універсальний – тут немає нічого незвичайного, майже класичне поєднання. Всі продукти підібрані вдало і збалансовано, тому і результат передбачувано відмінний! Рецепт з’єднує різні за текстурою і смаку продукти: м’яку і нейтральну суміш грибів і птиці, соковиті і хрусткі скибочки огірків, гостру соломку моркви. Заправлено блюдо стандартної майонезной заправкою, якій за рахунок вологості більшості інгредієнтів, тут не дуже багато.

Найпривабливіше листковий салат з куркою і корейської морквою виглядає після складання всередині формувального кільця. Як «фундаменту» розташовані ряди смажених печериць і відвареного філе. Щільна курячо-грибна «підкладка» дуже міцна, надійно утримує слизькі шари моркви та огірків, допомагає зберегти в цілісності загальну форму.

Складові:Листковий салат з куркою і корейської морквою

  • куряче філе – 300 г;
  • корейська морква – 150 г;
  • свіжі огірки – 200 г;
  • печериці – 300 г;
  • цибулина – 1 шт .;
  • майонез – близько 200 г;
  • рослинне масло (для смаження) – 3-4 ст. ложки;
  • сіль за смаком.

Листковий салат з куркою і корейської морквою рецепт

  1. Філе заздалегідь відварюємо (20-25 хвилин в киплячій підсоленій воді). Охолоджуємо, нарізаємо ножем або розбираємо вручну на тонкі «клапті».Листковий салат з куркою і корейської морквою
  2. Паралельно з варінням птиці готуємо печериці. На сковороді прогреваем рослинне масло, викладаємо цибулю і, при частому перемішуванні, обсмажуємо до легкої золотистої.Листковий салат з куркою і корейської морквою
  3. До підрум’янені цибулі завантажуємо пластини печериць (свіжі або після заморозки). Тримаємо на вогні, помішуючи час від часу, до випарювання вологи. Солимо, охолоджуємо.Листковий салат з куркою і корейської морквою
  4. Огірки ріжемо тонкими «брусками». Для цього розрізаємо плід вздовж на довгі пластини, потім кожну з них рубаємо поперек соломкою.Листковий салат з куркою і корейської морквою
  5. Закінчивши з нарізкою і підготовкою компонентів, приступаємо до укладання шарами. Формувати салат можна порційно, за допомогою формувального шаблону (кола, квадрата і т.д.), або зібрати інгредієнти на одній загальній тарілці. У нашому прикладі використовується рознімне кільце, відрегульоване до діаметра 17 см. Отже, нижнім шаром розподіляємо гриби, злегка змащуємо майонезом. Зручно перекласти соус в пакет і відрізати кінчик, тоді можна буде малювати тонку сітку.Листковий салат з куркою і корейської морквою
  6. Зверху розміщуємо курку. Знову змащуємо майонезом, але в цей раз набагато рясніше, ніж грибний шар. Важливо ретельно просочити птицю, щоб салат не вийшов сухим.Листковий салат з куркою і корейської морквою
  7. На курку викладаємо моркву. Якщо соломка довга, попередньо рубаємо її ножем, щоб було зручніше їсти готову страву. Цьому шару не потрібно багато майонезу, змащуємо трохи – малюємо тонку сітку.Листковий салат з куркою і корейської морквою
  8. Щедро покриваємо морквяний шар брусками свіжих огірків.Листковий салат з куркою і корейської морквою
  9. Акуратно знімаємо кільце. Зверху наносимо тонку сітку майонезу. Перед подачею бажано дати страві настоятися і охолонути – для цього прибираємо його в холодильник на 1-2 години.Листковий салат з куркою і корейської морквою

Листковий салат з куркою і корейської морквою готовий! Смачного!