Без складних гастрономічних хитрощів і довгого списку продуктів доповнюємо обід простим салатом з куркою і маринованими грибами. Всього-то й потрібно відварити яйця і куряче м’ясо, оперативно нарізати і змішати з уже готовими до вживання грибами, завершити мікс зеленими фарбами – солодким горошком і соковитим цибулею. Ось і весь рецепт! Ніякої мороки, а на столі вже готову страву!
Салат дуже швидкий в збірці, рядовий, без претензій на оригінальність. Але він відмінно виручає в моменти, коли немає бажання довго клопотатися на кухні. До того ж, поєднання інгредієнтів універсальне, легко піддається коригуванню. Захотілося більш грунтовний салат – додали картопля з солоними огірками, вирішили зробити мікс по-весняному освіжаючим, доповнили список свіжим огірком, рясним букетом зелені.
Складові:
- куряче філе – 300 г;
- печериці мариновані – 100 г;
- яйця – 3 шт .;
- консервований горошок – 100 г;
- зелена цибуля – 5-6 пір’я;
- майонез – до смаку;
- сіль, перець – за смаком.
Салат з куркою і маринованими грибами рецепт з фото
- Куряче філе варимо в киплячій воді протягом 20-25 хвилин, додавши до бульйону сіль і за бажанням лавровий лист, горошини запашного перцю. Остужаем ніжне м’ясо і нарізаємо невеликими кубиками. Замість варіння курку можна запекти або обсмажити.
- Паралельно відварюємо яйця 9-10 хвилин після закипання. Остужаем в холодній воді, потім видаляємо шкаралупу. Нарізаємо дрібними кубиками.
- Цибулеві пір’я ріжемо як можна дрібніше. За бажанням замінюємо іншою зеленню – кропом, петрушкою.
- Змішуємо всі підготовлені інгредієнти. Додаємо горошок і печериці, попередньо злив з них всю рідину. Якщо гриби цілі, нарізаємо на тонкі пластини.
- Заправляємо наш простий салат майонезом, солимо і перчимо до смаку.
- Довга просочення тут не потрібно – відразу ставимо страву на стіл. Салат з куркою і маринованими грибами готовий!
Смачного!