Запечені биточки вважаються менш калорійними, більш корисними і простими в готуванні, тому у такого блюда багато шанувальників. Але мало просто відправити продукти в піч, потрібно мати точне уявлення, як правильно і скільки часу готувати курячі котлети в духовці, і при якій температурі. Курка сама по собі є м’ясом маложирним і досить сухим, тому важливо не пересушити такі котлетки при запіканні, вибравши правильну кулінарну стратегію.
Як зробити курячі домашні котлетки соковитими
Є кілька прийомів, що дозволяють зберегти соковитість курячих котлет в духовці:
- При запіканні закрити форму з котлетами фольгою, і розкрити її тільки за 5 хвилин до закінчення готування. Щоб котлети могли підрум’янитися.
- Не варто виставляти температуру в духовці вище 200 ° С. Найбільш комфортний режим – 180 ° С, а піднімати температуру вище можна за 5-7 хвилин до завершення випікання.
- Якщо готувати котлети в соусі, то вони не вийдуть сухими.
- Кляр і панірування також утримують сік всередині м’яса.
- Перед запіканням котлети можна смажити на сковороді, а лише потім відправляти в піч. Щільна скоринка, що утворюється при обсмажуванні, не дасть котлети втратити вологу.
- Не варто перевищувати час приготування курячих котлет в духовці в 30 хвилин. Але також не потрібно забувати, що дрібні биточки готуються набагато швидше, і у відбивних котлет тимчасової режим випікання також більш швидкісний.
Де запекти курячі битки
- Крім звичайної духовки котлети можна випікати і в мікрохвильовій печі в спеціальному контейнері або на блюді. При цьому биточки приготуються в два-три рази швидше.
- В аерогрилі котлети запікаються за 20 хвилин, при встановленій температурі 230 ° С. І при середній швидкості роботи вентилятора.
- Мультварка також часто замінює духовку і в ній котлетки також можна запікати в режимі випічка.
Скільки часу запікати курячі котлети в духовці
М’ясо курки досить швидке в приготуванні і на запікання середніх шматочків грудки при стандартній температурі буде потрібно не більше 25 хвилин. Котлети з цього типу м’яса практично не поступаються по тривалості готування чистому філе. Як же правильно запекти курячі котлети в духовці?
- Для запікання нам буде потрібно жароміцний форма. Якщо духовка газова, то форма повинна бути вогнетривкої.
- Саму піч слід прогріти заздалегідь до 180 ° С.
- Змащуємо маслом дно ємності, або, якщо ви вирішили використовувати деко, вистилає пергаментом, який також потрібно промаслити.
- Сформовані котлетки викладаємо в форму на деякій відстані один від одного (2-3 см), щоб вони прожарюватися рівномірно.
- Відправляємо піддон в піч на 20-25 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
Як запікати курячі котлети в фользі
Якщо ж ви хочете отримати максимально соковиті котлети, то форму слід щільно закрити фольгою і так запікати котлети 15 хвилин.
Потім фольгу прибираємо, котлети можна полити соком, що виділився або змастити яйцем і продовжити підготовку ще 10 хвилин.
Скільки запікати котлети в соусі в духовці
Якщо ви хочете приготувати биточки в соусі, то попередньо котлети слід запекти в жароміцної формі з великими бортами 10 хвилин при 200 ° С, не накриваючи ємність фольгою, а в відкритому вигляді.
Через зазначений час заливаємо котлети готовим гарячим соусом і знову відправляємо в піч, де вони будуть допікати ще 20 хвилин, але вже при 180-170 ° С.
Скільки запікати курячі котлети в духовці після обсмажування
Другий спосіб приготування котлет в соусі передбачає попередньо смажити биточки на сковороді на сильному вогні в розжареній олії по 1,5 хвилини з кожного боку.
Потім перекладаємо котлетки в форму, заливаємо готовим соусом і відправляємо в духовку, прогріту до 180 ° С на 20-25 хвилин.
Скільки запікати обсмажену котлету по-київськи
Запаніровані котлети обсмажують або у фритюрі, або в сковороді з додаванням олії на сильному вогні хвилин 5-6, постійно перевертаючи котлетку з боку на бік, щоб утворилося щільне покриття з клярі і сухарів рівномірно по всьому виробу.
Після попередньої обжарки котлетки перекладаємо на деко, застелене пергаментом, і в добре прогріту до 190 ° С духовку відправляємо їх на доготування на 15 хвилин.
Скільки готуються курячі котлети в тісті в духовці
Пиріжки під назвою «клубки» подобаються багатьом, і особливо дітям. Готуються вони так:
- Сформовану в невелику кульку котлетку обмотуємо нарізаним на тонкі (1 см) смуги листковим тістом.
- Укладаємо клубки на деко і прибираємо піддон в розпалену піч (180 ° С) на півгодини.
Якщо ви боїтеся, що тісто підгорить, то можна прикрити випічку папером, як тільки тісто зарум’яниться.
Скільки готуються курячі котлети в мультиварці
У мультіпечі котлети на подив виходять більш соковитими, ніж в духовці. Їх печуть 15 хвилини в режимі випічка з одного боку. Потім перевертають і в тому ж режимі доводять до кондиції ще 10 хвилин.
Після готовності битки не потрібно виймати відразу, а їх слід потримати в закритій чаші ще хвилин 10, щоб вони пропарились.
Як запекти курячі котлети в аерогрилі
Викладаємо котлетки на середню грати, вистеленную промазати маслом фольгою.
- Включаємо температуру готування на 230 ° С;
- Швидкість обертання вентилятора – середню;
- Час запікання становить 20 хвилин.
Запікання в мікрохвильовці
- На спеціальне СВЧ-блюдо викладаємо котлети з курки.
- При потужності в 800 ватів запікаємо котлети 5 хвилин з одного, а потім ще 5 хвилин з іншого боку.
Запечені страви дійсно набагато корисніше обсмажених, і тепер, знаючи, як і скільки за часом запікати курячі котлети в духовці і інших сучасних гаджетах, ви зможете переконатися і в тому твердженні, що запечені страви набагато смачніше інших.