Святковий салат «Виноградне гроно» з куркою

Святковий салат виноградне гроно з куркою
Попереду зимові канікули з затяжними святами, гостями та застілля, тому різними рецептами слід запастися вже зараз.

Салат «Виноградне гроно» з куркою – кращий спосіб в черговий раз продемонструвати близьким свій художній талант і закріпитися в званні кращого кухаря сім’ї. Сьогодні ми хочемо запропонувати три різні варіанти приготування цієї закуски: класичний, швидкий і пікантний, а ви вже самі виберіть те, що вам ближче.

Курячий салат «Гроно винограду»: святковий рецепт

Складові

  • Куряче філе грудки – 0,4 кг + –
  • Твердий сир – 0,25-0,3 кг + –
  • Чорний виноград без кістки – 0,3 кг + –
  • Яблуко зелене – 1-2 плоди + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Майонез «Провансаль» – 0,2 кг + –
  • Петрушка свіжа – 2 гілочки + –

Як зробити гарний листковий салат «Гроно винограду» з куркою

Виростити в домашніх умовах виноград у нас навряд чи вийде, а ось зробити своїми руками красиву закуску у вигляді стиглої соковитої грона ми зможемо напевно.

Цей салат освіжить ваше святкове меню, якщо всі традиційні страви вже приїлися.

  • Курячі грудки слід відварити в солоному бульйоні протягом 30 хвилин. Остигати м’ясо ми залишимо в каструлі, не зливаючи бульйону, щоб філе було соковитим.
  • Остигнуло м’ясо розбираємо вручну на соломку по волокнам або нарізаємо ножем тонкими брусочками, після чого перемішуємо з майонезом і, при необхідності, ще присаливаем.
  • Яйця варимо круто. Готові і остиглі яйця трьом на тертці, змішуємо з майонезом і дрібкою солі.

Щоб шкаралупа не лопнула в процесі варіння, в воду можна додати солі.

  • Чистимо від шкірки яблука за допомогою Овочечистка, а потім розрізаємо плоди на половинки, видаляємо центр з насінням і подрібнюємо яблучну м’якоть середніми кубиками (0,7 см).
  • Сир перетираємо в велику стружку і з’єднуємо з майонезом.
  • Виноград гарненько моєму, знімаємо ягоди з гілки і кожну з них розрізаємо на дві поздовжні половинки. Якщо у винограді є кісточки, то їх слід видалити.
  • Починаємо укладати салат на блюдо. Спочатку розподіляємо по дну тарілки шар курки, надаючи їй форму виноградного грона. Далі йде яєчний шар, потім яблука, які слід покрити майонезной сіточкою. І в завершенні наносимо сирно-майонезну масу на весь салат, покриваючи нею боки і верхівку.
  • Тепер можна переходити до оформлення страви. Ягодка до ягідці – так покриваємо всю поверхню салату, красиво укладаючи половинки виноградин, не залишаючи просвітів.

prazdnichnyj-salat-vinogradnaya-grozd-s-kuricej4

  • Помиту петрушку укладаємо зверху, імітуючи гілку з листям.

Салату потрібно дати пару годинок на охолодження в холодильнику, а потім можна подавати його до трапези.

Салат «Гроно винограду» з копченою куркою

Салат цей дуже смачний, до того ж запропонований покроковий рецепт найбільш простий з наведених сьогодні, так як курку в цьому випадку не потрібно ні смажити, ні варити, адже вона вже готова – копчена.

Це, мабуть, саме незвичайне і смачне частування для святкового застілля.

Складові

  • Копчене філе курки – 0,2 кг;
  • Зелений солодкий виноград без кісточок – 0,15 кг;
  • Дрібна сіль – 2 ч. Л .;
  • Сир пармезан – 0,15 кг;
  • Яйце курки «СО» – 2 шт .;
  • Майонезний соус «Провансаль» – 100-150 г;
  • Петрушка з великими листками – 1 гілочка.

Як готувати салат «Гроно винограду» з подкопченной куркою покроково

  • Курку слід нарізати соломкою, товщина якої буде не більше 5 мм.
  • Яйця необхідно відварити. Для добірних яєць час варіння круто становить 15-17 хвилин.
  • Після варіння яйця потрібно перекласти в ємність, наповнену прохолодною водою, де хвилин за 10 вони повністю охолонуть, завдяки цьому шкаралупа буде добре відходити. Очищені яйця кришимо на середній терці.

У рецепті вказано сир пармезан, але ви можете взяти будь-який твердий або напівм’який сорт. Сир нам потрібно перетерти у велику крихту.

  • Виноград, відокремлений від гілки, гарненько промиваємо і кладемо на рушник, де він повинен обсохнути, після чого кожну ягідку потрібно розрізати уздовж на 2 половини.

prazdnichnyj-salat-vinogradnaya-grozd-s-kuricej3

  • Викладати салат потрібно шарами на плоскому блюді, змащуючи кожен шар майонезом або наносячи його тонкою сіткою. Форма салату повинна бути трикутної, що повторює гілочку винограду. Послідовність шарів така:
  1. Яйця (їх слід підсолити).
  2. Курка.
  3. Сирна крихта.
  4. Виноград, який слід укласти зрізом вниз щільно один до одного.
  5. З широкої сторони салату укладаємо поверх винограду кілька листочків петрушки, а паличку від зелені вставляємо, як лозу.

Укутавши салат плівкою, прибираємо його в холодильник на пару годин для просочення.

Рецепт салату «Гроно винограду» з куркою, горіхами і оливками

На відміну від класичного рецепту цей оригінальний варіант «Виноградній грона» не містить однойменної ягоди. Для оформлення закуски ми візьмемо оливки, які додадуть страві особливу пікантність. Ну а велика кількість горіхів лише додасть смаку вишуканості.

Складові

  • Стегна курячі – 0,5 кг;
  • Олія соняшникова – 20 мл;
  • Подрібнені ядра волоського горіха – 0,1 кг;
  • Мигдаль (колотий дрібно) – 0,1 кг;
  • Яйця першої категорії – 5 шт .;
  • Сир російський – 180 г;
  • Оливки чорні без кісточок – 1 банка;
  • Петрушка (листя) – 5 шт .;
  • Майонез сирний – 200 мл.

Робимо оригінальний салат «Гроно винограду» з куркою будинку

Готуємо продукти для пошаровим укладання салату

  • Відварені в підсоленому бульйоні протягом півгодини курячі стегна необхідно остудити, відокремити філе від кісток і нарізати тонкою соломкою.
  • Ставимо на прогрівання на помірний вогонь сковороду і вливаємо в неї трохи олії. Через пару хвилин перекладаємо курячу нарізку в розпечену ємність і обсмажуємо м’ясо хвилини 3 до утворення рум’яної скоринки.

Якщо горіхи у вас не подрібнені, то їх необхідно розкришити в блендері або качалкою, але не змішувати разом.

  • Сир кришимо дрібною стружкою.
  • Оливки розрізаємо вздовж на дві половинки. Якщо ж ви взяли оливки з кісточками, то перед нарізкою їх потрібно видалити спеціальним пристосуванням.
  • Яйця першої категорії після закипання води слід варити круто 12-14 хвилин. Після охолодження і чищення натираємо їх на середній тертці.

Збираємо салат пошарово на великому блюді

  • Першим шаром укладаємо на дно блюда курку і надаємо їй форму витягнутого трикутника із закругленими кутами. Зверху покриваємо м’ясо тонким шаром майонезу.
  • Посипаємо курятину грецької крихтою, а горіхи зверху перекриваємо тертими підсоленими яйцями і шаром майонезу.
  • На яєчний шар необхідно насипати рівномірно миндальную крихту.
  • А поверх мигдалю наносимо сир, змішаний з майонезом заздалегідь.

prazdnichnyj-salat-vinogradnaya-grozd-s-kuricej5

  • Фінішний шар салату – оливки, розрізані вздовж навпіл і укладені щільно один до одного по всій площі «виноградного грона».
  • У ролі виноградних листочків виступить петрушка, яку потрібно укласти з верхнього краю на оливки.

Салат «Виноградне гроно» з куркою виходить вельми натуралістичний, красивий і дуже смачний.