Шашлик із курячих сердечок на мангалі нічим не поступається класичному шашлику. Вся справа в правильному маринаді та часі маринування. Спробуйте наш рецепт приготування курячих сердечок на мангалі і вам більше не доведеться шукати інші рецепти. Він настільки хороший, що вам варто обов’язково його спробувати.
Інгредієнти
- Курячі сердечка – 1 кг
Маринад
- Часник – 4 зубці
- Мед – 1 столова л
- Перець чорний, імбир, каррі, паприка – по 1 ч. Л. Ложці
- Перець червоний гострий – 0,5 чайної л
- Соєвий соус – 100 мл
- Рослинна олія – 1 ст. Ложка
Часниковий соус
- Сметана – 200 г
- Часник – 4 зубці.
- Сіль – 0,5 чайної л
- Зелень кропу/петрушки, волоський горіх
Рецепт шашлику з курячих сердечок
Миємо тельбушки, зрізаємо зайві протоки/судини
Маринад для шашлику
Додаємо до меду порізаний часник, чорний/червоний перець, імбир, каррі, паприку, ложу олії та соєвий соус
Ретельно перемішуємо до повного розчинення меду
Переносимо курячі серця в миску заливаємо маринадом
Добре перемішуємо руками, масажуємо кожне сердечко
Залишаємо маринуватися під плівкою на 30-60 хвилин
Для будь-якого шашлику ідеально підходить часниковий соус, пропоную його зробити
Пробиваємо блендером сметану, часник, зелень кропу/петрушки, волоські горіхи та сіль. Наприкінці пробуємо на солоність
Смачний і ароматний соус для шашлику готовий, відправляємо його остигати в холодильник
Минуло 50 хвилин нанизуємо сердечка на шампури, прибираємо часник, щоб він не горів
Розводимо мангал до сивого вугілля, даємо зійти першому сильному жару
Розкладаємо шампура на невеликій відстані один від одного. Смажимо по 1 хвилині з кожного боку даємо закупоритися соку всередині сердець
Далі, час смаження на одному боці збільшуємо, дивимося в міру підгоряння. Попутно змащуємо залишками маринаду
Загалом на смаження пішло 9-10 хвилин. Тут важлива золота середина, не пересушити і не залишити сирцю всередині
Ніжні курячі серця готові до подачі на стіл. Діставайте з холодильника соус, відривайте тонкий вірменський лаваш і приступайте до дегустації
Шашлик із сердечок на шпажках у духовці
Інгредієнти
- Куряче серце – 500 г
- Рослинна олія – 1 ст. Ложка
- Соєвий соус – 3 ст. Л
- Томатна паста – 1 ст. Л
- Часник – 3 зуб.
- Прованські/італійські трави – 1 ч. Л. Л
Приготування з фото
Оброблені тельбухи складаємо в ємність, додаємо олію, соєвий соус, томатну пасту, роздавлений часник, сіль і сушені трави
Затягуємо миску плівкою, залишаємо маринуватися на столі 40 хвилин. У процесі можна кілька разів перемішати
Поки маринуються сердечка заливаємо шпажки холодною водою
Через 40 хвилин нанизуємо курячі тельбухи вздовж шпажок
Розкладаємо шашлик на решітці або формі для запікання. Бажано щоб вони не стикалися з дном
Запікаємо за температури 220 градусів 20-25 хвилин
Ось так швидко і легко ми приготували перекус на вечерю
Шашлик із сердечок на сковороді по-тайськи
Інгредієнти
- Серце курки – 700 г
- Соєвий соус – 3 ст. Ложки
- Олія рослинна – 1 ч. Л
- Часник – 3 зубчики
- Перець чорний – 0,7 ч. Л. Л
- Мед – 1 ч. Ложка
- Кунжут – за бажанням
Рецепт покроково
Зрізаємо протоки, надрізаємо вздовж до середини розкриваємо як метелика
Змішуємо соєвий соус із медом, олією, перцем і роздавленим часником
Заливаємо маринадом сердечка, залишаємо маринуватися на 1 годину
Нанизуємо на шпажки в розкритому стані по 4-5 штук
Обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією з двох боків до золистого стану
Перевертаємо кілька разів виливаючи залишки маринаду. Карамелізуємо до готовності
Присипаємо закуску кунжутом за бажанням і вмикаємо свій улюблений серіал