Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Шашлик із курячих сердечок на мангалі нічим не поступається класичному шашлику. Вся справа в правильному маринаді та часі маринування. Спробуйте наш рецепт приготування курячих сердечок на мангалі і вам більше не доведеться шукати інші рецепти. Він настільки хороший, що вам варто обов’язково його спробувати.

Інгредієнти

  • Курячі сердечка – 1 кг

Маринад

  • Часник – 4 зубці
  • Мед – 1 столова л
  • Перець чорний, імбир, каррі, паприка – по 1 ч. Л. Ложці
  • Перець червоний гострий – 0,5 чайної л
  • Соєвий соус – 100 мл
  • Рослинна олія – 1 ст. Ложка

Часниковий соус

  • Сметана – 200 г
  • Часник – 4 зубці.
  • Сіль – 0,5 чайної л
  • Зелень кропу/петрушки, волоський горіх

Рецепт шашлику з курячих сердечок

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Миємо тельбушки, зрізаємо зайві протоки/судини

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Маринад для шашлику

Додаємо до меду порізаний часник, чорний/червоний перець, імбир, каррі, паприку, ложу олії та соєвий соус

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Ретельно перемішуємо до повного розчинення меду

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Переносимо курячі серця в миску заливаємо маринадом

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Добре перемішуємо руками, масажуємо кожне сердечко

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Залишаємо маринуватися під плівкою на 30-60 хвилин

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Для будь-якого шашлику ідеально підходить часниковий соус, пропоную його зробити

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Пробиваємо блендером сметану, часник, зелень кропу/петрушки, волоські горіхи та сіль. Наприкінці пробуємо на солоність

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Смачний і ароматний соус для шашлику готовий, відправляємо його остигати в холодильник

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Минуло 50 хвилин нанизуємо сердечка на шампури, прибираємо часник, щоб він не горів

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Розводимо мангал до сивого вугілля, даємо зійти першому сильному жару

Розкладаємо шампура на невеликій відстані один від одного. Смажимо по 1 хвилині з кожного боку даємо закупоритися соку всередині сердець

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Далі, час смаження на одному боці збільшуємо, дивимося в міру підгоряння. Попутно змащуємо залишками маринаду

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Загалом на смаження пішло 9-10 хвилин. Тут важлива золота середина, не пересушити і не залишити сирцю всередині

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Ніжні курячі серця готові до подачі на стіл. Діставайте з холодильника соус, відривайте тонкий вірменський лаваш і приступайте до дегустації

Шашлик із сердечок на шпажках у духовці

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Інгредієнти

  • Куряче серце – 500 г
  • Рослинна олія – 1 ст. Ложка
  • Соєвий соус – 3 ст. Л
  • Томатна паста – 1 ст. Л
  • Часник – 3 зуб.
  • Прованські/італійські трави – 1 ч. Л. Л

Приготування з фото

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Оброблені тельбухи складаємо в ємність, додаємо олію, соєвий соус, томатну пасту, роздавлений часник, сіль і сушені трави

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Затягуємо миску плівкою, залишаємо маринуватися на столі 40 хвилин. У процесі можна кілька разів перемішати

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Поки маринуються сердечка заливаємо шпажки холодною водою

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Через 40 хвилин нанизуємо курячі тельбухи вздовж шпажок

Розкладаємо шашлик на решітці або формі для запікання. Бажано щоб вони не стикалися з дном

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Запікаємо за температури 220 градусів 20-25 хвилин

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Ось так швидко і легко ми приготували перекус на вечерю

Шашлик із сердечок на сковороді по-тайськи

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Інгредієнти

  • Серце курки – 700 г
  • Соєвий соус – 3 ст. Ложки
  • Олія рослинна – 1 ч. Л
  • Часник – 3 зубчики
  • Перець чорний – 0,7 ч. Л. Л
  • Мед – 1 ч. Ложка
  • Кунжут – за бажанням

Рецепт покроково

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Зрізаємо протоки, надрізаємо вздовж до середини розкриваємо як метелика

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Змішуємо соєвий соус із медом, олією, перцем і роздавленим часником

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Заливаємо маринадом сердечка, залишаємо маринуватися на 1 годину

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Нанизуємо на шпажки в розкритому стані по 4-5 штук

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Обсмажуємо на розігрітій сковороді з олією з двох боків до золистого стану

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Перевертаємо кілька разів виливаючи залишки маринаду. Карамелізуємо до готовності

Шашлик із курячих сердечок на мангалі в маринаді

Присипаємо закуску кунжутом за бажанням і вмикаємо свій улюблений серіал