Багатьом з нас подобається, коли в закусці присутній якийсь хрусткий інгредієнт, наприклад сухарики або горішки. А ви коли-небудь замислювалися, що можна приготувати дивно смачний салат з чіпсами і куркою, який отримає найвищий бал від ваших гостей на святі? Головне в такій закусці – подавати її відразу, щоб картопляні пластинки не встигли розм’якнути і зіпсувати цікавий зовнішній вигляд страви.
Листковий салат з куркою і чіпсами «Соняшник»
Складові
- Куряча грудка – 300 г + –
- Яйця курячі – 7 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Печериці консервовані – 250-300 г + –
- Маслини без кісточки – 0,5 банки + –
- Твердий сир – 150 г + –
- Чіпси «Pringles» – приблизно 20 шт. + –
- Майонез – скільки піде + –
Рецепт незвичайного салату з чіпсами і куркою покроково
Без цієї страви не обійдеться жодне свято. Ви тільки уявіть, як приємно буде імениннику отримати такий ось дивний салатик в формі красивого соняшнику!
А вже якщо в сім’ї є маленькі діти, то вони точно залишаться в повному захваті від такої красотища.
- Спочатку відварити курячу грудку до готовності. Можна варити її прямо зі шкірою, щоб м’ясо вийшло соковитіше. Але перед тим, як відправляти птицю в салат, шкірку ми все-таки знімемо і викинемо. Готову курочку ріжемо невеликими шматочками.
- Яйця варимо круто, потім натираємо на тертці.
- З печериць і маслин зливаємо сік.
Якщо гриби вже різані – залишаємо їх як є, якщо цілі – ріжемо кожен гриб на чотири частини, маслини розрізаємо навпіл.
- Сир тремо на дрібній тертці.
- Гриби разом з цибулею обсмажуємо на сковороді, поки цибуля не стане золотистим.
- Тепер починаємо укладати закуску рівними красивими шарами. Першим шаром йде курочка. Зверху ми її трохи присаливаем і поливаємо майонезом.
- Другий шар – гриби з цибулею. Зверху його також потрібно змастити майонезом.
- Далі йде шар з яєць. Його ми теж не забуваємо промащувати.
- Четвертий рівень (шар) – це тертий сир. Зверху ми не мажемо його майонезом, а просто розміщуємо рівномірно по шару половинки маслин.
- А тепер беремо чіпси і створюємо з їх допомогою, по колу салату, чарівні «пелюстки». Ось і все – вишукана закуска з курки до святкового столу готова!
Пікантний курячий салат з чіпсами і корейської морквою
А для приготування цього «квіточки» ми не будемо нічого варити, крім яєць, тому візьміть його на замітку і обов’язково зробіть тоді, коли у вас не буде багато часу перед приходом гостей. Він теж, як і попередній салат, викладається шарами.
Складові
- Копчена курка – 300 г;
- Яйця курячі – 4 шт .;
- Кукурудза консервована – 1 банка;
- Квасоля консервована червона – 1 банка;
- Морква по-корейськи – 200 г;
- Чіпси «Pringles» зі смаком бекону – 1 банка маленького розміру;
- Будь-яка свіжа зелень – 2-3 гілочки;
- Майонез – скільки піде;
- Мелений чорний перець – за смаком.
Приготування ситного салату з чіпсами і копченою куркою по кроках
Готуємо продукти для м’ясного салату
- Копчену курочку розрізаємо невеликими скибочками, попередньо знявши м’ясо з кістки. Шкірку можна використовувати, а можна і не використовувати – як вам більше подобається.
- Варимо круто яйця, відокремлюємо жовтки від білків і натираємо їх на тертці окремо.
- З консервованих інгредієнтів (квасолі і кукурудзи) зливаємо сік, з корейської морквою проробляємо те ж саме.
- Зелень миємо й подрібнюємо.
Збираємо смачний багатошаровий салат своїми руками
Пошарово кладемо продукти в наступному порядку:
- На дно миски кладемо шар з курки, перчимо його і змащуємо майонезом.
- Потім беремо корейську моркву і формуємо з неї другий шар, злегка змащуємо його майонезом.
- Формуємо третій шар з жовтків, також його промазуємо.
- Четвертим шаром повинна виявитися кукурудза, а на ній – зелень. Трохи змащуємо майонезом.
- Передостанній шар робимо з білків, поверх них ми кладемо чіпси зі смаком бекону. Більше нічого майонезом не змащувати, інакше чіпси розтопляться. Подаємо страву на стіл відразу ж після приготування.
Простий салат, зроблений з куркою і картопляними чіпсами
Попередні салати були листковим, але далеко не всім подобається цей кулінарний вишукування, тому ми пропонуємо вам більш легкий рецепт м’ясного салату (з курячих гомілок) з чіпсами. Компонентів в ньому небагато, але сама закуска виходить дуже ситної, апетитною і красивою.
Складові
- Курячі гомілки – 3 шт .;
- Сир твердий – 300 г;
- Чіпси зі смаком сметани та цибулі – 1 велика пачка;
- Часник – 6 зубків;
- Будь-яка свіжа зелень – за смаком;
- Чорний мелений перець – за смаком;
- Сіль за смаком;
- Майонез – за смаком.
Як швидко створити салат з відварною куркою, чіпсами і сиром
- Курячі гомілки відварюємо до готовності або ж запікаємо їх в духовці – як вам більше подобається. Ріжемо м’ясо птиці дрібно.
Якщо ви запікали курочку – шкірку теж використовуємо для салату, а якщо варили, то від неї краще позбутися.
- Сир натираємо на крупній тертці, зелень подрібнюємо ножем.
- Чіпси ламаємо, прямо в пачці, на невеликі шматочки.
- Змішуємо в мисці куряче м’ясо, чіпси, зелень і сир, туди ж видавлюємо часник.
- Заправляємо блюдо майонезом – і пробуємо, що у нас вийшло!
Як бачите, ніжний, незвичайний і смачний салат з чіпсами і куркою готується дуже просто, хоча, судячи з його назвою, він здається якимось кулінарним шиком. До речі, подібна закуска шалено подобається дітям – майте на увазі!