Всі ми любимо популярні закуски, але іноді так хочеться відійти від правил і запропонувати гостям власну варіацію відомого страви. Салат «Цезар», рецепт з кукурудзою і майонезом, – це те, що вам потрібно, адже інгредієнти в ньому майже класичні, але додається один новий компонент і змінюється заправка. В результаті ми отримуємо ситну, пікантну і ароматну закуску, яку не соромно подати на застілля, як власний рецепт.
Відмінність цезаря з кукурудзою від класичного варіанта
Час приготування салату
Ми візьмемо для створення дивовижною закуски НЕ смажену курку, а копчену – і час тут же скоротиться, а смак буде «звучати» абсолютно по-новому.
А ще не станемо морочитися з приготуванням домашніх крутонов, так як в нашому випадку їх цілком успішно замінять магазинні сухарики з білого хліба з сиром або часником.
Смак і спосіб готування салатного заправлення
Друге кардинальна відмінність – це заправка. Наш соус для цезаря з куркою і майонезом – це швидко, смачно і незвично. Не думайте, що вийде гірше, ніж з класичною заправкою на основі курячих яєць і лимонного соку.
Ні, результат буде приголомшливим, так як майонез дивно гармонує з копченою курочкою, а адже саме такий птах буде основним інгредієнтом в нашій закусці.
Наявність консервованої кукурудзи
І третє, що відрізняє наш власний цезар від інших – це консервована кукурудза. Думаю, пояснювати – як прекрасно цей продукт поєднується з курячим м’ясом, не потрібно, адже всі господині і так це знають.
Але давайте вже приступимо до приготування нашого кулінарного шедевра.
Салат «Цезар», рецепт з копченою куркою і майонезом
Складові
- Копчена куряча грудка – 1 шт. + –
- Кукурудза консервована – 0,5 банки + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Листя салату – 8 шт. + –
- Сухарики білі з часником або сиром – 1 упаковка + –
- Часник – 1 зубок + –
- Майонез – за смаком + –
Як швидко приготувати закуску цезар з кукурудзою і куркою
Навіть якщо гості вже на порозі, хвилюватися не варто, оскільки всі інгредієнти, які ми беремо, не вимагають термічної обробки.
Все, що нам залишиться, – тільки їх нарізати і змішати. А це зробити, як ви розумієте, можна дуже і дуже швидко.
- Копчену грудку курочки ми наріжемо кубиками, попередньо знявши з неї шкірку і видаливши кісточки. Шкірку ми прибираємо, бо вона зазвичай дуже жирна, а цього нам не потрібно, адже ми робимо легку закуску.
- Беремо салатник, кладемо в нього порізану копчену грудку, кукурудзу без соку, промиті і порвані руками салатні листя.
- Сир тремо на тертці і відправляємо його до інших компонентів.
- Тепер зробимо соус з майонезом для цезаря з кукурудзою і куркою. Для цього ми всього лише видавлюємо часник в майонез і добре перемішуємо. Такий соус додасть пікантні ноти нашій чудовій закусці.
- А тепер головне правило – сухарики і соус ми додаємо в салат безпосередньо перед подачею на стіл. Якщо ми зробимо це раніше, то білі сухарики просто розтопляться в майонезі і блюдо втратить свій апетитний вигляд. Ось і всі хитрощі!
Салат цезар з куркою (рецепт з кукурудзою і майонезом), незважаючи на простоту приготування, зазвичай збирає від гостей захоплені відгуки. Так що, вибираючи його в якості закуски для дружніх посиденьок, ви точно не прогадаєте.