Череда новорічних свят завжди супроводжується смачним застіллям, на якому обов’язково присутні улюблені, що стали класикою, страви. До одним з таких страв відноситься салат олів’є з грибами, це просте, але полюбилося багатьом, частування щорічно прикрашає новорічний стіл у багатьох сім’ях.
Салат з печерицями – відмінна ідея для святкування Нового року, вишуканий смак і малозатратного на його приготування – яскраве тому підтвердження.
Салат «Олів’є» з маринованими грибами
Традиційний склад улюбленого салату завжди можна урізноманітнити. Для цього не обов’язково міняти половину інгредієнтів, досить лише додати в салат один новий продукт або замінити їм будь-який звичний, наприклад, солоні огірки на мариновані печериці. Вийде смачно і навіть пікантно, особливо, якщо заправити страву специфічної заправкою і присипати ароматними спеціями.
Інгредієнти для олів’є
- Гриби (мариновані) – 300 г;
- Картопля – 4 шт .;
- Горошок (консервований) – 1 банка;
- Мелений чорний перець – за смаком;
- Яйця – 4 шт .;
- Сіль за смаком;
- Морква – 2 шт .;
- Майонез – за смаком;
- Пір’я зеленої цибулі – 1 пучок.
Приготування
- Відварюємо моркву, картоплю, яйця.
- Остужаем зварені продукти, очищаємо, нарізаємо їх дрібними кубиками.
- Мариновані гриби ріжемо тонкими скибочками.
- Лук шаткуємо.
- Нарізку змішуємо в салатниці, за смаком страва солимо, перчимо, заправляємо майонезом.
Ось і все – салат олів’є з грибами печерицями готовий.
При бажанні, в блюдо можна додати свіжі помідори. Помідори з грибами в «Олів’є» ідеально поєднуються, роблячи знайомий смак новорічного салату незвичайним і по-літньому свіжим.
Чим замінити мариновані печериці в салаті
У олів’є можна класти не тільки мариновані, але і смажені грибочки.
- Для цього наріжте свіжі шампіньйони невеликими брусками.
- Обсмажте їх в рослинному маслі зі спеціями (підійдуть прованські трави і суміш перців, можна використовувати і інші прянощі) на сильному вогні не більше 5 хвилин.
- Коли гриби підрум’яняться (сильно не засмажувати) – посоліть їх, дайте охолонути і додайте в блюдо.
«Олів’є»: рецепт з печерицями та куркою
Складові
- Морква – 3 шт. середнього розміру + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Куряче філе (відварене) – 250 г + –
- Печериці свіжі – 500 г + –
- Оцет яблучний (для маринаду) – 50 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Картопля – 6 шт. + –
- Яблуко – 1 шт. + –
- Горошок зелений (консервований) – 1 банка + –
Приготування
Надзвичайно ситним і апетитним виходить святковий салат, якщо приготувати його з ніжним відварним курячим філе і пікантними, з легкої гостротою, грібамі.Сделать оригінальний смак страви ще більш незвичним допоможе яблуко. Прикрасивши салат в новорічному стилі, ви зможете здивувати гостей не тільки неповторним смаком, але і святковим зовнішнім виглядом.
- Відварюємо картопля, куряче філе, яйця, морква. Перш, ніж змішати продукти в салаті, обов’язково їх охолоджуємо. З охололи інгредієнтів «Олів’є» виходить смачніше.
- Маринуємо цибулю: нарізаємо дрібно цибулину, заливаємо її оцтом і залишаємо на 30 хвилин маринуватися.
- Варені овочі, відварне філе курки, свіже яблуко ріжемо дрібними кубиками.
- Гриби ріжемо пластинками.
- Всі інгредієнти змішуємо між собою, в тому числі і, віджатий від оцту, маринована цибуля.
- Додаємо в «Олів’є» з грибами зелений горошок, солимо блюдо, заправляємо майонезом.
Подавати салат можна в загальній салатниці, а можна порційно в красивих тарталетках.
Якщо майструвати їстівну новорічну ялинку з олів’є вам здасться складним кулінарним процесом, то можна прикрасити блюдо відразу цілком, але зробити це потрібно не менш ефектно, ніж окремі порції.
Як прикрасити «Олів’є» у вигляді годинника
Найбільш просте, але, тим не менш, вражаюче прикраса для салату «Олів’є» з грибами і куркою – це прикраса у вигляді курантів. Оформити салат в такому святковому стилі дуже легко.
Знадобиться всього лише:
- Червоний (або будь-якого іншого кольору) болгарський перець (можна замінити його морквою) – 1-2 шт .;
- Зелень (кріп або петрушка) – за смаком;
- Зерна консервованої кукурудзи або горошку – (к-ть на свій розсуд).
З перцю вирізаємо центральні стрілки годинника, циферблат, а потім викладаємо нарізку на, змащену майонезом, округлено поверхню салату.
По колу посипаємо блюдо рубаною зеленню, а зверху на неї кладемо горошок або кукурудзяні зерна (приблизно на відстані 5-7 см. Один від одного). Все – наші їстівні «святкові куранти» готові до вживання.
Читайте ще схожі записи:
Класичний олів’є з куркою
Робимо класичний олів’є з яловичини
Секрети вдалого олів’є з грибами
- Перш, ніж подавати салат «Олів’є» з грибами печерицями до столу, – поставте його на годину в холодильник. В охолодженому вигляді блюдо набагато смачніше. І тільки коли воно гарненько охолоне – приступайте до святкової декорації.
- Використовуючи в салат куряче м’ясо, віддавати перевагу можна не тільки купці, але і стегнової частини. На смак олів’є це ніяк не вплине, зміниться лише його калорійність. Готувати салат можна як з вареної курки, так і з копченою.
- Замість покупного майонезу для заправки використовувати можна сметану, йогурт (несолодкий), різні соуси. Серед них оригінальні майонези.
Сироедческій майонез
Домашній майонез (рецепт міксером) - Салат «Олів’є» з грибами в свій склад здатний включати різні інгредієнти, починаючи від свіжих овочів і фруктів, і закінчуючи маринованими продуктами. Також в блюдо можна додавати трохи гірчиці, спецій, всіляких прянощів за смаком, сир і т. Д.
Багато різних, незвичних для олів’є, інгредієнтів відразу класти не варто, а ось 1-2 нових додати рекомендується.
Ось такий простий у приготуванні наш улюблений олів’є з грибами. Його святковий смак особливий і пікантний, а все завдяки дивовижному поєднанню простих інгредієнтів. Печериці прикрашають блюдо своїм вишуканим смаком, а заодно повноцінно замінюють в ньому м’ясо. Використовуючи свіжі або мариновані гриби в олів’є, ви навіть не помітите відсутність м’ясної начинки.
Готуйте з задоволенням улюблене частування, і нехай ваші святкові дні проходять ситно, а головне – смачно.