На мій погляд, кожен сайт, який публікує кулінарні рецепти, повинен мати в своїй базі рецепт цього салату. Я говорю про салаті Олів’є.
Названий салат так на честь свого творця Люсьєна Олів’є, який тримав до революції в Москві ресторан паризької кухні. Звичайно ж, початковий рецепт сильно відрізнявся від того салату Олів’є, що ми їмо зараз. Він складався з рябчиків, ракових шийок, свіжих огірків, оливок і каперсів. Заправлявся неодмінно майонезом провансаль.
У Радянському Союзі, де салат Олів’є отримав величезну популярність, рецепт складався з наступних інгредієнтів: варену картоплю, докторська ковбаса, варена морква, солоні огірочки, консервований горошок, варені яйця, ріпчаста цибуля. Всі інгредієнти нарізалися кубиками, перемішувалися, заправлялися майонезом. До речі “Зимовий” салат це той же Олів’є. А якщо в салаті замінити ковбасу куркою, то отримаємо салат “Столичний”.
Салат Олів’є популярний в Росії до цих пір, він вважається традиційним блюдом для новорічного, та взагалі будь-якого святкового столу. Кожна господиня вносить свої корективи в рецепт цього салату і я не виняток. Зазвичай я не кладу в “Олів’є” морква і горошок. Заправляю його виключно сметаною. Але сьогодні, я хочу запропонувати, не традиційний для моєї кухні рецепт салату, це Олів’є з креветками.
Щоб приготувати Олів’є з креветками нам знадобиться:
- 600 грам королівських креветок (варено-морожених),
- 3 картоплини,
- 3 моркви,
- 3-6 солоних огірочків,
- 5 яєць,
- 100-120 грам зеленого горошку,
- сметана.
Рецепт Олів’є з креветками.
Перш за все, нам потрібно відварити картоплю, моркву і яйця. Рекомендовано варити картоплю в мундирі, але я вже давно варю на салати чищений картопля, мені здається він смачніший. Але нікому свою точку зору не нав’язую, хочете в мундирі, нехай буде в мундирі. Креветки необхідно відварити в злегка підсоленій воді. Варити буквально 1-2 хвилини, після того як вода закипить.
Потім креветки треба почистити, видаливши голову, хвостик і панцир. Якщо є чорна жилка по хребту, то її теж треба прибрати. Якщо креветки дуже великі, то їх треба розрізати на 2-3 частини. Картоплю нарізати великими кубиками.
Яйця дрібно порізати додати в салат. Моркву порізати кубиком і також покласти в салат.
Огірочки дрібно порізати і додати в Олів’є. Туди ж покласти зелений горошок.
Тепер заправляємо салат сметаною і добре перемішуємо. Можете, звичайно, заправити майонезом, але я рекомендую все-таки сметану. Олів’є з креветками готовий.
Смачного. Якщо у Вас є свої варіант рецепта салату Олів’є, поділіться ним в коментарях.
Щоб дізнатися про нові рецепти салатів, підпишіться на розсилку. Для цього введіть свій E-mail у поле нижче і натисніть “Підписатися!”.