Рецепт млинцевого курника з куркою і грибами

kurnik-iz-blinov-s-kuricej-i-gribami
Багатошарові пироги з різними начинками в усі часи вважалися царським частуванням і з’являлися на столах тільки по великих святах. Напередодні торжества або просто щоб догодити домашнім, пропонуємо своїми руками спекти неймовірно смачний оригінальний курник з млинців з куркою і грибами. Для його основи ми, як і в класичному варіанті, зробимо пісочне або листкове тісто, а шари ситної начинки відділимо домашніми тонкими коржиками.

Використовуючи древню споконвічно російську рецептуру, домашній курник з млинців з куркою заповнимо трійкою традиційних начинок, тобто не тільки відварною курячим м’ясом, а також грибами з лушпиння піджаркою і рисом, змішаним з яєчної крихтою.

А ось за яким рецептом піч млинчики, кожен нехай вирішує сам. Головне – не робити їх занадто тонкими, а значить, млинцеве тісто слід забити погуще і не переборщити з цукром.

Рецепт млинцевого курника з начинкою з курки і грибів

Як кулінарної підказки пропонуємо в рамках основного рецепта ситної випікаючи на вибір два варіанти приготування блинков – базовий на молоці або оригінальний на пиві. Тісто для основи у нас буде пісочне, але заради економії часу можна в супермаркеті купити і готове.

Кращий покроковий рецепт курника з млинцями і грибами

Як приготувати царський курник з курячо-грибною начинкою

Складові

Для млинців на молоці

  • Молоко – 1 стакан + –
  • Борошно пшеничне – 0,5 склянки + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Олія соняшникова – 1-2 ч.л. + –
  • Цукор-пісок білий – 0,5 ч.л. + –
  • Сіль – щіпка + –

Для млинчиків на пиві

  • Пиво без пінки – 0,5 склянки + –
  • Молоко – 0,5 склянки + –
  • Борошно пшеничне – 0,5 склянки + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Оливкова олія – ​​1 ч.л. + –
  • Сіль – щіпка + –

 Для тесту

  • Борошно пшеничне – 400 г + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Молоко – 1/4 склянки + –
  • Сметана – 3 ст.л. + –
  • Сіль – 1/4 ч.л. + –
  • Сода харчова – щіпка + –

 для начинок

  • Куряче м’ясо – 400 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Печериці (або лісові гриби) – 0,5 кг + –
  • Рис сорту індика – 0,5 склянки + –
  • Яйця курячі – 3 шт. + –
  • Сметана – 200 мл + –
  • Пучок зелені (кріп, петрушка) – 1 пучок + –
  • Рослинна олія – ​​5 ст.л. + –
  • Чорний перець – 0,5 ч.л. + –
  • Сіль – 0,5 ч.л. + –

Як приготувати своїми руками царський курник з млинців з куркою

Робимо основу з тіста

  1. Спочатку збовтаємо яйце з молоком, а потім додамо сметану і ще завадимо до однорідності.
  2. У пропущену через сито борошно сиплемо соду і змішуємо з розм’якшеним маслом до отримання крихти.
  3. Далі змішаємо обидві частини тесту – повинна вийти однорідна м’яка маса, яка відстає від рук.
  4. Загортаємо тісто в поліетилен і поміщаємо в холод на 30-40 хвилин.

приготуємо блинки

  1. Розбивши яйце в тарілку з бортами, подсаливаем його і злегка спінюється виделкою.
  2. Змішавши окремо пиво і молоко, виливаємо цей «коктейль» в яєчну бовтанку.
  3. В кінці підсипає борошно. Її може знадобитися трохи більше, ніж вказано в рецептурі. Орієнтуємося по консистенції тесту – вона потрібна трохи густіше, ніж зазвичай на млинці, але все ж маса повинна вільно розтікатися по сковороді.
  4. Змішавши всі продукти, залишаємо тісто на півгодини, щоб «розпустилася» борошно.
  5. Перед смаженням коржів додаємо в тісто олію і добре його збовтуємо. Якщо сковорода не має антипригару, краще під перший млинець дно зсередини змастити краплею олії. Тоді з перевертанням блинков проблем не виникне.

займемося начинкою

  1. Промиваємо рисову крупу, заливаємо водою в пропорції 1: 2 і поміщаємо каструлю на вогонь. Варимо рис до м’якості.
  2. В іншій ємності зваримо яйця «круто».
  3. Коли рисова основа буде готова, викладаємо її в миску, додаємо очищені і рубані дрібно яйця, заправляємо половиною рубаною свіжої зелені, подсаливаем. Перша частина начинки є!
  4. Моєму м’ясо, мачає паперовими рушниками для видалення надлишку вологи, рубаємо на невеликий кубик.
  5. Чищену цибулину теж потрібно порубати якомога дрібніше. Половину лушпиння нарізки відправляємо в сковороду, де вже розігрівається 2 ст.л. масла.
  6. Коли цибуля стане м’яким і прозорим, відправимо в нього курячу нарізку і згасимо, не забуваючи заважати, 5-7 хвилин.
  7. Як тільки м’ясо побіліє, додамо половину сметани і згасимо на несильному вогні ще кілька хвилин, присолити, поперчити і відставити другу половину начинки.
  8. Беремо іншу сковороду (або звільняємо і моєму першу), ллємо в неї 2 ст.л. масла, підігріваємо, кладемо другу частину лушпиння нарізки і Томім на вогні до м’якості.
  9. Якщо гриби лісові, їх потрібно попередньо зварити в двох водах: спочатку – 5 хвилин в одній, а потім, промивши, залити чистою і варити на середньому вогні 30 хвилин. Магазинні грибки дрібно рубаємо і відразу ж відправляємо на сковороду.
  10. Час смаження грибів з цибулею – 5-6 хвилин. В кінці додаємо другу частину сметани, залишок рубаної зелені і ще млоїмо кілька хвилин, знімаємо з вогню, даємо охолонути.

Починаємо збирати млинцевий курник з куркою і грибами

  1. Домашнє (або магазинне) тісто ділимо на три частини – середня стане денцем нашого багатошарового пирога, велика його накриє, а з маленького шматочка (приблизно 1/10 частину) зробимо прикраси.
  2. Отже, катаємо середній шматочок у формі кола товщиною 7-8 мм. Його діаметр повинен бути більше діаметра млинця мінімум на 5 см.
  3. Кладемо вийшов з тіста круг на деко, накриваємо його одним з млинців.
  4. На нього кладемо половину грибної начинки, розрівнюємо по всій поверхні.
  5. Накривши другим коржем, кладемо зверху курячу начинку (половину).
  6. Знову млинець і – частина рису з яйцем.
  7. У такій же послідовності укладаємо на блинки залишки начинок. Зверху у нас повинен виявитися останній, сьомий млинець.
  8. Накриваємо його великим шаром тіста. Його нижній край повинен виявитися внахлест з нижнім листком тесту. Краєчки з’єднуємо і у вигляді простої косички загортаємо всередину по колу – у нас повинен вийти акуратний рубчик, такий, як на вареники.
  9. Зверху високого пирога потрібно зробити отвір для виходу пари.
  10. Для прикраси курника залишився шматочок тіста качаємо в тонкі ковбаски і, за традицією, викладаємо у вигляді пелюстків, починаючи від середини вниз і знову до середини. Можна скачати тісто в маленькі кульки, приплюснути їх надрізати краєчки і прикріпити на «голову» курника. При випіканні вони перетворяться в квіти.
  11. Перед тим, як відправити пиріг в духову шафу, намажемо збитим яйцем.

Час випікання пирога в духовці при 180 градусах – близько 40 хвилин до зарум’янювання тесту.

Багатошарові пироги прийнято готувати і подавати до столу на святкування. Оригінальний курник млинцевий з куркою, лісовими грибами і рисової начинкою виходить настільки смачним, викликаючи шквал захоплених відгуків гостей, що це з лишком компенсує витрати часу, необхідного на його виготовлення. Смачного!