Рецепти і начинки млинців настільки різноманітні, що кожен раз можна придумувати щось нове і оригінальне, експериментуючи з налисниками.
Тут ми представляємо простий, швидкий і бюджетний варіант – млинці з картоплею та грибами, ситні і смачні, вони підійдуть і для святкового, і для буденного столу. Але до такої начинці необхідно спекти млинці за особливим рецептом, щоб вони вийшли тонкими і без дірочок, інакше з них буде просочуватися вміст.
Рецепт тіста для млинців з картоплею і грибами
Складові
- Молоко – 500 мл;
- Яйця курячі – 3 шт;
- Борошно пшеничне – 1-1,5 склянки;
- Сіль – щіпка;
- Цукор – 1 ст. л .;
- Олія – 4 ст. л.
Як приготувати тісто для млинців з картоплею і грибами
- Молоко підігрійте, щоб воно було тепле.
- До нього додайте яйця, сіль, цукор і все перемішайте віночком (можна використовувати блендер або міксер).
- Потім, невеликими порціями додавайте в суміш борошно, постійно помішуючи тісто.
- Заважайте, поки не зникнуть всі грудки, після цього додайте рослинне масло.
- Випікайте налисники на заздалегідь розігрітій сковороді, промазати маслом.
Соду або розпушити в цю суміш додавати не треба, інакше в млинці будуть дірочки, а для начинки це не кращий варіант.
Як зробити начинку з картоплі з грибами для млинців
Складові
- Картопля – 0,5 кг + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
- Гриби (будь-які) – 400 г + –
- Сіль і перець – за смаком + –
- Рослинна олія – трохи для смаження + –
Як приготувати млинці з картоплею і грибами
- Гриби промийте та відваріть до напівготовності в підсоленій воді. Потім остудіть і дрібно поріжте.
- Картоплю очистіть, зваріть і потовчіть в пюре.
- Цибулю дрібно покришите.
- На сковороду налийте трохи олії і обсмажте цибулю разом з грибами і спеціями.
- Змішайте гриби і картопляне пюре – начинка готова.
- Завертайте в кожен налисник невелику кількість начинки (приблизно 1 ст. Л.), Складаючи їх конвертиком.
Подавати млинці, фаршировані грибами і картоплею, можна і в теплом, і в холодному вигляді. Буде дуже смачно, якщо полити їх зверху сметаною чи вершками. Але навіть без будь-яких доповнень, вони ідеальні.
Ви можете готувати їх до сніданку, полуденка, брати з собою на роботу, давати дітям до школи.
У холодильнику блюдо може зберігатися до 3-х днів, але все ж краще з’їдати його свіжим.
Якщо ви ще жодного разу не робили млинці з картоплею та грибами, неодмінно спробуйте приготувати їх за цим рецептом. Найбільш смачним виходить фарш з печериць, але ви також можете використовувати гливи, лисички, опеньки і будь-які інші гриби.