Як зробити млинці з картоплею і грибами

blinchiki-s-kartoshkoj-i-gribami1
Рецепти і начинки млинців настільки різноманітні, що кожен раз можна придумувати щось нове і оригінальне, експериментуючи з налисниками.

Тут ми представляємо простий, швидкий і бюджетний варіант – млинці з картоплею та грибами, ситні і смачні, вони підійдуть і для святкового, і для буденного столу. Але до такої начинці необхідно спекти млинці за особливим рецептом, щоб вони вийшли тонкими і без дірочок, інакше з них буде просочуватися вміст.

Рецепт тіста для млинців з картоплею і грибами

Складові

  • Молоко – 500 мл;
  • Яйця курячі – 3 шт;
  • Борошно пшеничне – 1-1,5 склянки;
  • Сіль – щіпка;
  • Цукор – 1 ст. л .;
  • Олія – ​​4 ст. л.

Як приготувати млинці з картоплею і грибами

Як приготувати тісто для млинців з картоплею і грибами

  1. Молоко підігрійте, щоб воно було тепле.
  2. До нього додайте яйця, сіль, цукор і все перемішайте віночком (можна використовувати блендер або міксер).
  3. Потім, невеликими порціями додавайте в суміш борошно, постійно помішуючи тісто.
  4. Заважайте, поки не зникнуть всі грудки, після цього додайте рослинне масло.
  5. Випікайте налисники на заздалегідь розігрітій сковороді, промазати маслом.

Соду або розпушити в цю суміш додавати не треба, інакше в млинці будуть дірочки, а для начинки це не кращий варіант.

Як зробити начинку з картоплі з грибами для млинців

Млинці з картоплею та грибами - домашній рецепт

Складові

  • Картопля – 0,5 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
  • Гриби (будь-які) – 400 г + –
  • Сіль і перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​трохи для смаження + –

Як приготувати млинці з картоплею і грибами

  1. Гриби промийте та відваріть до напівготовності в підсоленій воді. Потім остудіть і дрібно поріжте.
  2. Картоплю очистіть, зваріть і потовчіть в пюре.
  3. Цибулю дрібно покришите.
  4. На сковороду налийте трохи олії і обсмажте цибулю разом з грибами і спеціями.
  5. Змішайте гриби і картопляне пюре – начинка готова.
  6. Завертайте в кожен налисник невелику кількість начинки (приблизно 1 ст. Л.), Складаючи їх конвертиком.

Подавати млинці, фаршировані грибами і картоплею, можна і в теплом, і в холодному вигляді. Буде дуже смачно, якщо полити їх зверху сметаною чи вершками. Але навіть без будь-яких доповнень, вони ідеальні.

Ви можете готувати їх до сніданку, полуденка, брати з собою на роботу, давати дітям до школи.

У холодильнику блюдо може зберігатися до 3-х днів, але все ж краще з’їдати його свіжим.

Якщо ви ще жодного разу не робили млинці з картоплею та грибами, неодмінно спробуйте приготувати їх за цим рецептом. Найбільш смачним виходить фарш з печериць, але ви також можете використовувати гливи, лисички, опеньки і будь-які інші гриби.