Рецепт курячих котлеток по-єврейськи

evrejskie-kotlety-iz-kuricy2
Традиційна кухня народів світу приваблює багатьох кулінарів, адже так охота спробувати нові страви, зроблені з самих звичайних продуктів. Єврейські котлети з курки – це відмінний варіант і для обіду, і для вечері, адже це ніжне і повітряне частування готувати зовсім недовго, та й інгредієнти для нього знайдуться в будь-якому будинку. Ми розповімо головну хитрість цієї традиційної страви і поділимося з вами найкращими покроковими рецептами.

У чому секрет єврейських котлет і чим вони відрізняються

Єврейські котлетки – це пишні, дуже м’які битки з курятини, які навіть більше нагадують своїм виглядом звичайні оладки або млинці, ніж м’ясні котлети.

Насправді, таке блюдо і правда швидше можна віднести до категорії «оладки», ніж прирівняти до котлет. А багатьом здається, що єврейські биточки нагадують омлет, але тільки з м’ясом птиці.

Легкість страви – це його головний секрет.

Які особливості у єврейських котлеток з курки

Без пишноти вам не домогтися справжніх котлеток по-єврейськи, а тому готувати це частування доведеться за всіма правилами. Однак в цьому є і одна вагома перевага – вважається, що завдяки такій пишності обсяг готових биточків збільшується чи не вдвічі!

Це означає, що навіть невеликого шматка курячого філе вам вистачить, щоб нагодувати досита всю свою сім’ю … Звичайно ж, вміння економити і отримувати максимум з невеликої кількості продуктів – це прекрасна риса єврейської кухні!

Котлети по-єврейськи з курячого фаршу, класичний рецепт

Робити котлетки родом з єврейської кухні легко, якщо дотримуватися нескладних правил. Кухарчук пропонує для початківців кулінарів найпростіший рецепт, завдяки якому вийде приготувати цілу жменю відмінних курячих оладок.

Складові

  • Куряче філе – 300-350 г;
  • Яйця курячі – 4 шт .;
  • Масло рослинне без запаху – для смаження;
  • Сіль кухонна – за смаком;
  • Перець чорний мелений – 2 пучки.

Як зробити в домашніх умовах котлети по-єврейськи

  1. Спершу підготуємо зручну мисочку для збивання яєць. У цьому рецепті вони грають найголовнішу роль, адже саме від збитих білків виходить такий ефект пишних і ніжних котлеток.
  2. Вибиваємо яєчка в дві ємності – в одну миску відокремлюємо жовтки, в іншу – білки.
  3. Куряче мяско необхідно пропустити через м’ясорубку. Причому, якщо ви хочете отримати консистенцію повітряних м’ясних оладок, краще перебити курятину якомога дрібніше або навіть прокрутити через м’ясорубку кілька разів.
  4. Змішуємо перекручений фарш з філеек з яєчними жовтками, вимішуємо масу гарненько, розминаючи руками або виделкою.
  5. Всипаємо прянощі – перчимо до смаку, солимо. Звичайно, можна додати в фарш з курячого філе на цьому етапі і свої улюблені спеції і прянощі, але в класичному варіанті єврейських котлет немає нічого, крім солі і чорного перчика, тому ми використовуємо лише їх.
  6. В окремій мисці збиваємо яєчні білки, причому тут нам знадобиться міксер – так домогтися потрібної консистенції буде простіше. Виделкою ж або віночком білки доведеться збивати незрівнянно довше.
  7. Круто збиті білки курячих яєць – це головний інгредієнт м’ясних оладок по-єврейськи. Саме білок, доведений до стану густої піни, дарує курячого фаршу таку легкість. Тому збивати ми будемо ретельно, поки не отримаємо потрібний стан білкової частини яєць.
  8. Тепер необхідно додати збитий білочок в миску до фаршу. Робимо це дуже обережно, спершу опустивши білки в загальну миску, а потім дуже акуратно і неспішно перемішуючи інгредієнт з курячим фаршем.
  9. Краще всього потроху змішувати фарш, починаючи від країв і рухаючись до центру, при цьому важливо залишити його повітряним, щоб яєчні білки не опало і не стали рідкими.
  10. Ставимо на плиту сковороду, наливаємо трохи рослинного маслечка без ароматизаторів. Розігріваємо сковорідку і приступаємо до обжарке котлеток по-єврейськи.
  11. Для цього набираємо повітряний м’ясний фарш їдальнею ложечкою, опускаємо його на розігріте денце сковорідки. Смажимо биток з обох сторін до отримання золотистої скоринки – як на звичайних оладки.
  12. Подаємо до столу м’ясні биточки гарячими і відразу ж звемо сім’ю обідати.

Єврейські котлети – страва, яку потрібно їсти гарячим, тільки з плити!

Готовим дома класичні курячі котлети по-єврейськи

Вся справа в тому, що остиглі оладки з курячого фаршу почнуть втрачати свою пишність і привабливий зовнішній вигляд, а тому в холодильник їх краще не ховати.

Курячі котлети по-єврейськи з рубленого курячого філе з часником

Рецепт єврейських котлет з часником і рубаним філе курочки

Складові

  • Куряча грудка – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 4-5 шт. + –
  • Часник – 3 зубки + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати смачні єврейські котлети своїми руками

  1. Робити пишні єврейські битки можна не тільки з фаршу. У рубаному варіанті цієї страви зберігається набагато більше соковитості, так що це відмінний варіант для любителів м’яса. Тут ми також будемо використовувати грудку кури, яку попередньо потрібно промити під проточною водою і обсушити.
  2. Після цього скористаємося гострим ножем для оброблення філе: укладаємо грудки на обробну дошку і спершу розрізаємо на 3-4 смуги, після чого рубаємо їх лезом по діагоналі, щоб вийшли невеликі брусочки.
  3. Якщо ж у вашій родині не надто шанують великі шматочки м’яса птиці в котлетки, то просто наріжте курочку подрібніше, пройшовшись по ній кілька разів гострим ножем з великим лезом. Тут вже потрібно враховувати смаки своїх домашніх.
  4. Вибиваємо курячі яйця в дві миски. Жовтки відразу відправляємо до нарізання курячому філе, а ось білки залишаємо в окремій мисочці.
  5. Видавлюємо через прес часничок, спершу очистивши його від шкірки. Відправляємо пряність до фаршу, який гарненько перчимо і солимо на свій смак.
  6. Перемішуємо майбутні єврейські котлети, на цьому етапі при бажанні ви можете додати в фарш рубану свіжу зелень, улюблені спеції або приправи.
  7. Міксером збиваємо білки до того моменту, поки верхівки не почнуть добре стояти і не опадати назад. Це дуже важливий пункт, оскільки погано збиті яєчні білки не дозволять оладки вийти пишними і повітряними.
  8. Відправляємо білки в миску до фаршу, акуратно і повільно перемішуючи інгредієнти, щоб легкість страви збереглася.
  9. Смажимо оладки по-єврейськи на добре розігрітій сковорідці на невеликому вогні, попередньо змастивши її денце соняшниковою олією.
  10. Найкраще викладати котлети чистою і сухою столовою ложкою на сковороду. Смажимо битки з кожного боку до появи золотистої скоринки.

Такі єврейські котлети з курки теж найкраще з’їсти гарячими, що не відправляючи блюдо в холодильну камеру на зберігання.

А щоб домашні залишилися в повному захваті, запропонуйте до таких оладки з курки пряний гострий соус!