Рецепт «Холодець з курки» з желатином

Рецепт заливне з курки з желатином
Якому кулінарові не хочеться почути на свою адресу як можна більше компліментів від гостей, які прийшли дегустувати святковий стіл?

Холодець з курки з желатином – рецепт, який завжди виручить і прийде на допомогу, якщо в холодильнику не так багато продуктів або коли необхідно сфабрикувати щось без зайвих сил і витрат. Ми пропонуємо самий улюблений варіант заливний закуски – з м’ясом птиці, який завжди виходить на славу.

Як розводити желатин для холодцю з курки

Звичайно, завжди можна приготувати таке пригощання і без желатину, ось тільки зробити його в домашніх умовах буде проблематично. Згадайте, як багато праці забирає приготування холодцю, адже щоб він застиг, потрібно як слід виварити бульйон, та й кісток в ньому має бути чимало.

Якщо додати в каструлю трохи желатину, то смак і вигляд страви анітрохи не постраждають, та й сам желатин – продукт з категорії корисних.

Його отримують з тварин волокон – хрящової тканини в першу чергу. А в ній дуже багато еластину – природного компонента, що відповідає за красу шкіри і волосся.

Ось чому додавати желатин в холодець з куркою можна і навіть потрібно, якщо ви стежите за своєю фігурою. Справа в тому, що калорійність закуски помітно знижується, якщо варити бульйон на курячої грудях, а для згущення використовувати низькокалорійний желатин.

recept-zalivnoe-iz-kuricy-s-zhelatinom1

Як правильно розбавити желатин для холодцю

  • Традиційно гранули розбавляють в уже приготованому бульйоні. Тому спершу зваріть курку в воді.
  • Важливо, щоб бульйон був холодним, – в гарячому желатин краще не замочувати. Ось чому за технологією ми охолоджуємо стакан м’ясного бульйону, і тільки потім засипаємо в нього желатиновий порошок.
  • Чекаємо, коли волокна розбухнуть, – зазвичай на це потрібно близько години. Важливо, щоб гранули помітно збільшилися в обсязі.
  • Вже після цього рідину з желатином можна підігріти, щоб розмішати його як слід і розчинити. Але не перепрацював – кип’ятити желатин не можна.
  • Бульйон з розчинився в ньому желатином вводять назад в спільний посуд до інших рідинах, після чого ретельно перемішують.

Куряче заливне з желатином, простий рецепт

Складові

  • Куряче м’ясо – 500 г + –
  • Морква – 1 коренеплід + –
  • Лавровий лист – 2-3 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Желатин – 20 г + –
  • Вода очищена – 2 л + –
  • Кріп (зелень) – 1 пучок + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати своїми руками смачне холодець з курки з желатином

Варимо курку і бульйон для святкового холодцю

  • Курку проварюємо в каструлі, попередньо промивши її під холодною водою. Так як в рецепті заливного ми використовуємо желатин, то варити бульйон можна і на «голому» м’ясі без кісток.
  • Готувати бульйон просто: вливаємо в каструльку близько двох літрів чистої води, кладемо курочку і чекаємо закипання рідини.
  • Після цього солимо і перчимо бульончик, додаємо в нього лаврушку і зменшуємо вогонь, періодично знімаючи пінку на поверхні каструлі.
  • Через хвилин десять опускаємо в каструлю очищені від лушпиння цибулинки і промиту цілу морковіни, яку попередньо потрібно почистити.
  • Варимо бульйон близько години, не забуваючи зливати пінки, щоб заливне вийшло красивим і практично прозорим.
  • Готовий бульйон знімаємо з вогню і даємо йому повністю охолонути. Цибулину і лаврушку викидаємо, морквину отставляем на час в сторону.

Саму рідину в каструлі доведеться попередньо процідити, щоб прибрати залишки спецій і прянощів і зробити бульйон чистим.

  • Коли він охолоне, злити в склянку або чашку окрему порцію і охолодити в холодильнику.

Додаємо в готовий курячий бульйон желатин

  • Висипаємо в склянку желатин, розмішуємо і даємо йому гарненько розбухнути – не менше 30-40 хвилинок.
  • Потім слідуємо інструкції, описаної вище: підігріваємо бульйон, розчиняємо все гранули і заливаємо назад в каструлю.

Відправляємо бульйон на курячому м’ясо в холодильник для застигання

  • На дно посуду з високими бортиками вливаємо частина бульйону і прибираємо її в холодильник, щоб перший шар нашого заливного встиг загуснути.

Кришимо в застиглу бульонную масу м’ясо птиці і морква

  • Потім нарізаємо зверху морквину. Важливо, щоб шматочки були прозорими, – вони виявляться вгорі, коли ми перевернемо наше готове заливне з желатином, так що їх буде добре помітно.
  • Сюди ж порубати промиту зелень. Заллємо зверху невеликою кількістю бульйону і знову сховаємо в холодильник для загустіння і застигання рідини.
  • Тим часом кришимо зварене і тепле куряче м’ясо. Ножем ділимо його на невеликі шматочки, а можна просто розібрати руками на волокна – як вам більше до душі.

Формуємо два останніх шару холодної закуски

  • Викладемо половину м’яса в холодець, заллємо зверху бульйоном і дамо цій верстві повністю застигнути в холодильній камері.
  • Після цього укладемо в миску залишки курки, заливши бульйоном з желатином.

recept-zalivnoe-iz-kuricy-s-zhelatinom3

Відправляємо заливне в холод для остаточного застигання

  • Відправляємо блюдо в холодильник і чекаємо його повного застигання. Найкраще прибрати тарілку з заливним в холод на ніч.

Перед подачею опускаємо посуд з частуванням в гарячу воду на пару секунд, після чого закуска з легкістю відклеїться від стінок миски.

Перевертаємо холодець і викладаємо його нижньою частиною догори. Поверхня застиглої маси можна прикрасити гілочкою свіжої зелені.

Як бачите, заливне з курки з желатином – рецепт нескладний, при цьому зберігає в собі класичний вид блюда і його апетитний смак.

Приємного свята!