Піца в мікрохвильовці

Піца в мікрохвильовці
Італійська кухня користується світовою популярністю, а багато страв і їх способи приготування просто не мають конкурентів! Одне з найбільш шанованих страв – піца, а як швидко приготувати тісто і зробити піцу в мікрохвильовці, ми і розглянемо докладно в нашій статті. Це дивовижно красиве і ситне блюдо ніколи не набридає, рецептів – безліч, та й зіпсувати його досить важко!

Існує сотні рецептів піци. У кожного кулінара – свій! І відмінності стосуються і коржа і його начинки. Незмінно витримується тільки загальний принцип і три обов’язкових складових: сам корж, томатний соус і сир. Все, чим доповнюються ці компоненти, залежить від фантазії кухаря або наявності продуктів. А мікрохвильовка дозволяє нам зробити піцу швидко як на листковому тісті з магазину, так і на тесті, яке ми готуємо самі.

Піца на домашньому листковому тісті

Піца на домашньому листковому тісті

Складові

Для коржа:

  • Борошно пшеничне, в / сорту – 2 склянки + –
  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Дріжджі хлібопекарські – 20 г + –
  • Цукор – 30 г + –
  • Вода – 60 г + –
  • Молоко – 60 г + –
  • Масло вершкове – 150 г + –
  • Сіль – половина ч л. + –

Для начинки:

  • Томатний соус або паста – 4 ст.л. + –
  • Гриби – 200 г + –
  • Ковбаса невеликого діаметра – 300 г + –
  • Твердий сир – 150 г + –

Приготування

  1. Робимо заміс для основи піци – корж. У теплій воді розчиняємо пресовані дріжджі, всипаємо цукор, розмішуємо і залишаємо для активації дріжджів.
  2. У простору ємність просіюємо борошно, вбиваємо в неї ціле яйце і 1 білок, молоко і опару. Робимо заміс. Вимішуємо до гладкості.
  3. Вершкове маслечко розбиваємо виделкою і з’єднуємо з жовтком.
  4. Стіл обсипаємо трохи борошном, викладаємо на борошно заміс, тонко розгладжуємо його качалкою і змащуємо частиною олійно-яєчної маси. Складаємо пласт конвертом, накриваємо серветкою, даємо «відпочити» кілька хвилин. Далі знову розгладжуємо тонко, змащуємо знову масляною сумішшю, складаємо і даємо замісу набрати силу. Повторюємо ще двічі.
  5. Підготовлене листкове тісто викладаємо у форму для мікрохвильовки (скляну з високими краями). Якщо немає такої форми, то її можна сформувати з харчової фольги і розмістити на плоскому блюді без візерунків.
  6. Формуємо з тіста млинець товщиною в 1 см і розподіляємо по дну форми для випікання. Краями млинця вистилає стінки форми.
  7. Ковбасу ріжемо тонкими кружальцями. Якщо вам подобається соломка, то наріжте таким чином. Гриби попередньо обсмажуємо до готовності, підсолити за смаком і приправивши перцем і улюбленими прянощами. Сир подрібнюємо на тертці – на дрібній або крупній стороні.
  8. Тепер починаємо робити піцу – в кращих традиціях! Для томатної основи начинки правильніше взяти пасту. Паста має більш насичений смак і колір. В Італії традиційно використовують саме пасту або дуже густі, щільні соуси з уварених томатів.
  9. Змащуємо пласт листкового тіста томатної масою (особливо постарайтеся промазати краю), розкладаємо рівномірно шматочки ковбаски, зверху посипаємо підсмаженими грибами і щільно засипаємо шаром сирної крихти.
  10. Ставимо піцу в мікрохвильовку і випікаємо на середньої потужності (550-600 Вт) хвилин 25.
  11. Подаємо до столу гарячою, розрізавши на порційні трикутнички.

Як приготувати піцу в мікрохвильовці

Рада кухарчуком

Гриби смажені з успіхом можна замінити грибами маринованими. Теж дуже смачно! Дивовижно ніжна начинка виходить, якщо ковбасу замінити відварною куркою, причому візьміть НЕ філе, а стегенця.

Швидка піца в мікрохвильовці

Як зробити піцу швидко, якщо немає в холодильнику вже готового тіста? Ми розповімо, як приготувати апетитні тісто буквально за лічені хвилини.

Отже, для замісу нам знадобиться:

  • 1,5 склянки пшеничного борошна,
  • 100 г маргарину,
  • півсклянки крижаної води,
  • 1 ч.л. цукру,
  • половина ч.л. солі.

Маргарин розламуємо на кілька шматочків, обсипаємо з борошном (всім обсягом) і рубаємо гострим ножем безпосередньо в борошні. Формуємо гірку, робимо воронку в центрі і вливаємо в неї півсклянки крижаної підсоленої води з цукром. Вимішуємо тісто для нашої піци дуже швидко, намагаючись зберегти шматочки маргарину, чи не розтоплюючи їх теплом своїх рук.

Швидка піца в мікрохвильовці

Гладеньке тісто загортаємо в плівку з харчового поліетилену і кладемо в морозильну камеру для визрівання на час, поки готуємо начинку для коржа.

Для начинки ми пропонуємо такі продукти:

  • 3 ст.л. томатного соусу,
  • 200 г шинки або ковбаси,
  • одна цибулина,
  • півбанки маслин,
  • 2 помідори,
  • 150 г сиру.
  • Для маринування цибулі потрібен сік лимона (або оцет) – 1 ст.л. і 1 ч.л. цукру.

Лук шаткуємо тонкими кільцями і маринуємо їх сумішшю лимонного соку з цукром. Шинку нарізаємо тонкими пластинками або кубиками. Помідори миємо й опускаємо на хвилину в окріп, щоб потім легко зняти з них шкірку. Нарізаємо томати кільцями. Маслини можна нашаткувати кільцями, а можна викласти і половинки.

Розкачуємо тісто в круглий млинець товщиною близько 1 см. Якщо у вас мікрохвильовка невеликого обсягу, то приготованого тесту і начинки досить для 2-х піц.

Як зробити піцу в мікрохвильовці

  1. Розкачане тісто викладаємо у форму, формуємо бортики і змащуємо томатним соусом.
  2. За Коржу з соусом розподіляємо нарізку шинки, зверху кладемо шарами кільця маслин, цибулі та томатів.
  3. Рясно посипаємо корж з начинкою сиром і поміщаємо в свч-піч.
  4. Готуємо 10 хвилин в режимі свч при потужності 600 Вт і 5 хвилин в режимі гриль. Якщо гриля немає, то 5 хвилин – на максимальній потужності.

Домашня піца в мікрохвильовці

Ідея для креативників

Тісто можна взагалі не готувати, а зробити швидку піцу на французькому батоні. Розрізаємо батон навпіл поперек, а потім кожну частину уздовж на 2 «човники». Трохи вибираємо хлібної м’якоті і наповнюємо начинкою.

Начинку в цьому випадку краще приготувати так: соус з’єднати з подрібненими інгредієнтами начинки – ковбасою, маринованими грибами, оливками або тим, що у вас припасено для піци. Зверху посипати плотненько сиром.

Готуємо піцу в мікрохвильовці при повній потужності 2 хвилини. Готово!

Домашня піца своїми руками

З упевненістю можна сказати, що приготувати піцу в багеті в мікрохвильовці дуже просто! Це реальна паличка-виручалочка, коли телефонують друзі і погрожують зайти на чай. Для них ваше частування буде справжнім сюрпризом! Приємного чаювання і душевних бесід!