Піца «Маргарита» (рецепт)

Проаналізувавши страви, які найбільше люблю я і моя сім’я, зрозуміла, що ми просто в захваті від італійської кухні. Ну а яка італійська кухня без піци? Тому сьогодні ми будемо готувати класичну італійську піцу “Маргарита”. Напевно це найпростіша піца, яку можна приготувати.

Звідки взагалі взялася піца “Маргарита”? Є легенда, що дружина італійського короля Умберто Першого – Маргарита Савойська захотіла спробувати піцу. Це вважалося поганим тоном серед знаті, оскільки піца була їжею для бідняків. Кращий піцайло Неаполя Рафаелло Еспозіто приготував для королеви традиційні піци, які їй не припали до смаку і абсолютно нову з червоними томатами, зеленим базиліком і білою моцарелою, що відповідає кольорам національного прапора Італії. От саме таке поєднання дуже сподобалося Маргариті Савойської. Згодом кухар так і назвав своє творіння – “Маргарита”.

піца

Для того щоб приготувати дві піци “Маргарита” за рецептом нам знадобиться:

для дріжджового тіста

  • 240 мл води,
  • 450 грам борошна,
  • 2 столові ложки оливкової олії,
  • 1 чайна ложка солі,
  • 1 столова ложка цукру.
  • 1,75 чайні ложки дріжджів

для начинки

  • 4-5 великих помідор (можна замінити консервованими томатами),
  • 2-4 зубчики часнику,
  • зелений базилік (можна замінити фіолетовим базиліком),
  • 200 грам сиру моцарелла,
  • сіль,
  • перець.

Рецепт приготування піци “Маргарита”.

Приготуємо за рецептом дріжджове тісто для піци.

Для начинки очистимо помідори від шкірки, поріжемо кубиками. У сковороду наллємо оливкової або соняшникової олії. Викладемо помідори і згасимо, поки маса не стане однорідною. Знімемо сковороду з вогню, додамо натертий часник, посолити, поперчити за смаком, перемішати і поставимо остуджувати.

Я від себе додала ще приправу “Трави італійської кухні”, куди входить орегано, часник, базилік, чабер, цибулю, але це робити зовсім не обов’язково.

3119

Тісто, що підійшло для піци розділимо на дві частини. Смажена половинку тіста оливковою олією і розкачати (або растянем руками) в коло. Сформуємо борту. Дамо тісту трохи підійти.

IMG_3129

Моцареллу наріжемо кубиками, а листочки базиліка добре вимиємо, стряхнемо зайву вологу.

Оббігши ряд прилеглих магазинів, я з подивом виявила, що в продажу тільки фіолетовий базилік. Довелося пожертвувати кольором, заради смаку. Можна замінити зелений базилік на орегано, якщо Ви хочете зробити “Маргариту” в правильних кольорах.

На тісто викладіть половину отриманого томатного соусу.

IMG_3139

Оскільки мені здалося цього замало, я вирішила укласти зверху на соус ще кілька помідорових кілець. Але це робити не обов’язково.

На томатний соус покладемо листочки базиліку.

IMG_3154

Випікаємо піцу в попередньо розігрітій до 200-210 градусів духовці 8-10 хвилин. Дістаємо “Маргариту”, викладаємо моцарелу і печемо ще 2-3 хвилини, поки сир не розплавиться.

піца

Готову піцу “Маргариту” розрізаємо на 6-8 порційних шматочків і подаємо гарячою, прикрасивши листочками базиліку.

піца

Смачного.