Куди ж ми без пельменів! І якщо не готуємо їх самі, то із задоволенням ходимо в гості до родичів або друзів, щоб поласувати справжніми пельмешками, адже домашні пельмені – це, ну, дуже смачно!
необхідно:
для тесту:
- Борошно – 2,5 – 3 склянки + на розкочування
- Яйце – 1 шт
- Вода – 70 г
- Молоко – 180 г
- Рослинна олія – 1 ст.л
- Сіль – 1 ч.л.
начинка:
- М’ясний фарш (не пісні – у мене свинина) – 500 г
- Лук – 3 шт середніх
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець – за смаком
- Вода – 2-3 ст. л
приготування:
Готуємо тісто.
У миску висипаємо дві склянки борошна. Робимо поглиблення в середині і туди розбиваємо яйце. Трохи розмішати.
Вода і молоко повинні бути досить гарячі, градусів 50-60.
Змішати їх, додати сіль і виливати в середину тіста, помішуючи. Додати масло.
Вимішувати тісто. Спочатку ложкою, а потім руками на столі.
Підсипати борошно, поки не вийде досить щільне тісто.
Залишити його, накривши, щоб воно «дозріло», тобто для набухання клейковини.
У цей час можна приготувати фарш.
Подрібнити цибулю (в м’ясорубці, блендері або на дрібній тертці).
Покласти в м’ясо подрібнену цибулю.
Додати 2-3 ст.л. води, щоб фарш був соковитіше. Але не рідким!
Тісто розділити на 2-4 частини. Мне нравиться розгортати невеликими порціями.
Розкачати завтовшки в 1-1.5 мм.
Склянкою чи формою вирізати кружки. Розмір залежить від ваших уподобань.
В середину порціями викласти фарш.
Зліпити пельмені. На фото видно як.
(Можна зробити й інакше: обробити на невеликі шматочки, зробити з них кульки і розгортати їх качалкою або просто розплющувати пальцями.)
Варити пельмені 3-4 хвилини після закипання в підсоленій воді.
Води повинно бути стільки, щоб пельмені досить вільно там плавали, інакше вони будуть довго закипати і в підсумку можуть перетравитися.
Воду злити і в пельмені додати масло, щоб не склеїлися.
Якщо ви їх заморозити, то з морозилки варити хвилин 5.
Подавати зі сметаною або улюбленими соусами.
Смачного!