Пельмені

Пельмені

Куди ж ми без пельменів! І якщо не готуємо їх самі, то із задоволенням ходимо в гості до родичів або друзів, щоб поласувати справжніми пельмешками, адже домашні пельмені – це, ну, дуже смачно!

необхідно:

для тесту:

  • Борошно – 2,5 – 3 склянки + на розкочування
  • Яйце – 1 шт
  • Вода – 70 г
  • Молоко – 180 г
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л
  • Сіль – 1 ч.л.

начинка:

  • М’ясний фарш (не пісні – у мене свинина) – 500 г
  • Лук – 3 шт середніх
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець – за смаком
  • Вода – 2-3 ст. л

приготування:

Готуємо тісто.

У миску висипаємо дві склянки борошна. Робимо поглиблення в середині і туди розбиваємо яйце. Трохи розмішати.

Пельмені

Вода і молоко повинні бути досить гарячі, градусів 50-60.

Змішати їх, додати сіль і виливати в середину тіста, помішуючи. Додати масло.

Пельмені

Вимішувати тісто. Спочатку ложкою, а потім руками на столі.

Підсипати борошно, поки не вийде досить щільне тісто.

Залишити його, накривши, щоб воно «дозріло», тобто для набухання клейковини.

Пельмені

У цей час можна приготувати фарш.

Подрібнити цибулю (в м’ясорубці, блендері або на дрібній тертці).

Пельмені

Покласти в м’ясо подрібнену цибулю.

Додати 2-3 ст.л. води, щоб фарш був соковитіше. Але не рідким!

Пельмені

Тісто розділити на 2-4 частини. Мне нравиться розгортати невеликими порціями.

Розкачати завтовшки в 1-1.5 мм.

Склянкою чи формою вирізати кружки. Розмір залежить від ваших уподобань.

Пельмені

Пельмені

В середину порціями викласти фарш.

Пельмені

Зліпити пельмені. На фото видно як.

(Можна зробити й інакше: обробити на невеликі шматочки, зробити з них кульки і розгортати їх качалкою або просто розплющувати пальцями.)

Пельмені

Варити пельмені 3-4 хвилини після закипання в підсоленій воді.

Води повинно бути стільки, щоб пельмені досить вільно там плавали, інакше вони будуть довго закипати і в підсумку можуть перетравитися.

Воду злити і в пельмені додати масло, щоб не склеїлися.

Пельмені

Якщо ви їх заморозити, то з морозилки варити хвилин 5.

Подавати зі сметаною або улюбленими соусами.

Пельмені

Смачного!