Пишні оладки на дріжджах – просте у виконанні та неймовірно смачне частування для всієї родини. Такий продукт вийде дуже ніжним і повітряним, а також потішить приємним золотистим рум’янцем. Подавайте його як закуску, на сніданок або в рамках домашнього чаювання, доповнивши медом або варенням. Перед апетитними пишними оладками ніхто не зможе встояти!
Процес приготування дріжджових оладок завжди починається з тіста: пишного, густого і в’язкого. Готові коржі виходять повітряними, а готуються дуже просто і швидко. Така страва чудово смакує для ситного сніданку або полуденка, а подавати, можна прикрасивши свіжими ягодами, горіхами чи фруктами.
Пишні оладки на молоці з сухими дріжджами
Коли на сніданок зовсім немає часу, а в холодильнику тільки молоко і яйця – готуємо повітряні апетитні оладки на дріжджовому тісті. Таким сніданком можна нагодувати всю сім’ї не витративши більше 30 хвилин, якщо заздалегідь замісити в’язке тісто.
Інгредієнти
- Борошно 500 гр.
- Яйце куряче 2 шт.
- Сухі дріжджі 2 ч.л.
- Молоко коров’яче 2 ст.
- Ванільний цукор 10 гр.
- Цукор-пісок 2 ст.л.
- Сіль ½ ч. л.л.
- Олія рослинна 4 ст л.л.
- Кориця за смаком
Приготування
-
Пишні оладки на дріжджах приготувати дуже легко. Для готування опари в глибоку ємність вливаємо тепле молоко і в ньому розводимо дві чайні ложки дріжджів. Далі, засипаємо одну склянку борошна, цукровий пісок і залишаємо “відпочити” приблизно на 30 хвилин для активації дріжджів.
-
Через півгодини в опару вбиваємо яйця, додаємо залишки борошна, ванільний цукор і звичайний, сіль і за бажанням мелену корицю. Гарненько розмішуємо всі компоненти і залишаємо ще на 30 хвилин.
-
Після закінчення часу тісто піднімається і стає повітряним.
-
Не перемішуючи тіста, за допомогою столової ложки, трохи зачерпуємо і викладаємо першу оладку на пательню, присмачену олією.
-
Обсмажуємо коржі з одного боку близько 4-5 хвилин і перевертаємо.
-
Повторюємо процедуру і з іншого боку до утворення рум’яної скоринки.
-
Готові оладки перекладаємо у блюдо.
-
До столу подаємо з ягідним варенням або сметаною. Смачного!
Як спекти дріжджові оладки на кефірі
Дріжджові оладки підкорюють багатьох своїм ненав’язливим смаком, “пухнастою” текстурою, швидкістю і легкістю приготування. А якщо щоразу додавати якусь нову “родзинку”, на кшталт горіхів, ягід чи сухофруктів, то таке вам точно ніколи не набридне.
Час готування – 45 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 ст.
- Борошно – 250 гр.
- Яйця – 1 шт.
- Дріжджі сухі – 5 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Ванілін – ½ ч. л.л.
- Суміш злакова – 1 ст.л.
- Олія рослинна – 6 ст. л. Олія рослинна – 6 ст. л.л.
Процес приготування:
1. Для замісу пишного тіста в глибоку тарілку розбиваємо яйце і збиваємо вінчиком до утворення легкої пінки.
2. В іншій ємності з’єднуємо підігріту склянку кефіру, дріжджі, цукор, ванілін – гарненько перемішуємо.
3. У дріжджову суміш тонкою цівкою вводимо збите яйце.
4. Знову все розмішуємо і порційно підсипаємо просіяне борошно – замішуємо повітряне тісто.
5. Борошняну в’язку масу відправляємо на водяну баню для того, щоб тісто швидше піднялося.
6. У тісто, що підійшло, додаємо одну ложку злакової суміші.
7. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо за допомогою ложки тісто. За бажанням можна використовувати кулінарне кільце, тоді оладки будуть виходити ідеально рівними.
8. Смажимо на сильному вогні до рум’яності, а після полум’я зменшуємо і даємо тісту пропектися і всередині.
9. Готуємо з двох боків по 2-3 хвилини і подаємо, полив білим згущеним молоком. Смачного!
Дріжджові оладки на кефірі з яйцями
Готуємо пишну і просту випічку на сковороді – оладки з тіста на кефірі, дріжджах, яйцях і борошні. Усього з кількох компонентів можна з легкістю приготувати цілу гору апетитних коржів, і насолодитися ними за кухликом чаю.
Час готування – 1 год. 20 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Цукор-пісок – 0,5 ст.
- Дріжджі сухі – 12 гр.
- Олія рослинна – для смаження
- Кефір – 400 мл.
- Борошно пшеничне – 350 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Ванілін – 2 гр.
Процес приготування:
1. Кефір можна злегка підігріти до 35-40 градусів. Влийте його в миску.
2. Потім всипте до кефіру цукор. Його кількість можна регулювати на свій смак.
3. Всипте половину чайної ложки солі.
4. Розбийте два курячих яйця в миску, всипте ванілін, збовтайте всі інгредієнти вінчиком.
5. Всипте сухі дріжджі та ще раз перемішайте масу.
6. Просіяне борошно додавайте невеликими порціями і щоразу вимішуйте тісто до однорідної консистенції.
7. Готове тісто вийде густим, але текучим, воно буде повільно стікати з ложки. Миску затягніть харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.
8. Після цього тісто помітно збільшиться в об’ємі.
9. Розігрійте сковорідку та налийте рослинну олію. Викладайте тісто на розігріту поверхню столовою ложкою. Смажте оладки на помірному вогні до золотистого кольору з обох боків.
10. Подавайте дріжджові оладки, коли вони трохи охолонуть. Як смачне доповнення до них можна подавати варення, сметану або згущене молоко. Смачного! Смачного!
Пишні оладки на дріжджах із родзинками
Лише одного разу приготувавши пишні та повітряні оладки з дріжджового тіста – ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Прекрасна ідея для пізнього сніданку, який підійде для того, щоб нагодувати всю родину. До рум’яних коржів із сухофруктами ніхто не залишиться байдужим!
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Інгредієнти:
- Борошно – 2,5 ст.
- Молоко – 500 мл.
- Дріжджі швидкодіючі – 1 пакетик.
- Цукор-пісок – 5-6 ст.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Родзинки – 5 ст.л.
- Курага – 10 шт.
- Олія рослинна – 5 ст. л.л.
- Ванілін – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування тіста в глибокій тарілці з’єднуємо такі компоненти: борошно, дріжджі, сіль, цукровий пісок і ванілін – гарненько перемішуємо.
2. Молоко підігріваємо, додавши в нього 2 столові ложки рослинної олії, і тонкою цівкою вводимо в суміш із сухих продуктів – перемішуємо вінчиком в одному напрямку.
3. Накриваємо посуд із тістом харчовою плівкою або кухонним рушником і прибираємо в тепле місце на 30 хвилин. Через півгодини тісто збільшитися в об’ємі, а на поверхні з’являться маленькі бульбашки.
4. Поки основа оладок “відпочиває, займемося родзинками та курагою. Ошпарені окропом сухофрукти трохи обсушуємо і подрібнюємо.
5. У тісто, що підійшло, засипаємо нарізані фрукти і лопаткою акуратно перемішуємо.
6. Оладки обсмажуємо на рослинній олії з двох боків до утворення рум’яної скоринки, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку. Для пишності рекомендується смажити на повільному вогні й обов’язково під закритою кришкою.
7. У процесі готування на оладках видніються навіть дірочки.
8. Готові коржі із сухофруктами складаємо гіркою і прикрашаємо цільною курагою. Смачного!
Повітряні оладки на молоці з живими дріжджами
Маючи трохи вільного часу та набір із найпростіших і найдоступніших продуктів – готуємо пишні повітряні оладки на молоці з додаванням живих дріжджів. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить ціла гора коржів!
Час готування – 1 год. 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 15 шт.
Інгредієнти:
- Борошно – 200-250 гр.
- Молоко – 250 мл.
- Дріжджі свіжі – 20 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Олія рослинна – 3-4 ст.л.
Процес приготування:
1. Готуємо опару: у глибокій ємності з’єднуємо дріжджі, цукровий пісок і заливаємо 50 мілілітрами підігрітого молока. Перемішуємо і прибираємо в сторону на 10-15 хвилин.
2. Через 15 хвилин дріжджі активувалися.
3. Додаємо до опари пів чайної ложки солі.
4. Вливаємо молоко, що залишилося, і гарненько розмішуємо.
5. Слідом відправляємо 2 столові ложки рослинної олії.
6. Поступово вводимо борошно і замішуємо в’язке тісто.
7. Залишаємо основу оладок “відпочивати” приблизно на 60 хвилин під харчовою плівкою в теплому місці.
8. Через годину тісто збільшується в кілька разів і стає досить щільним.
9. Обсмажуємо коржі на рослинній олії по 2-3 хвилини з кожного боку до апетитного золотистого кольору.
10. До столу готову страву подаємо з добавками у вигляді джему та сметани. Смачного!
Пишні оладки на кефірі з живими дріжджами
Вашій увазі пропонується класичний рецепт приготування дріжджових оладок, які розлетяться з тарілки в одну мить. Тісто, замішане на основі кефіру, виходить в міру солодким і просто тане в роті.
Час готування – 1 год. 15 хв.
Час приготування – 20.
Порції – 15 шт.
Інгредієнти:
- Кефір – 1 ст.
- Яйця – 1 шт.
- Дріжджі свіжі – 15 гр.
- Борошно – 1,5 ст.
- Цукор-пісок – ½ ст.л.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Олія рослинна – 4 ст.л.
Процес приготування:
1. Готуємо всі необхідні компоненти: зважуємо потрібну кількість сипучих інгредієнтів, а кефір заздалегідь дістаємо з холодильної камери для того, щоб він був кімнатної температури.
2. Готуємо тісто. У великій тарі з’єднуємо кефір, просіяне борошно, дріжджі, – замішуємо тісто, що за консистенцією нагадує жирну сметану. Прибираємо в тепле місце на 30-40 хвилин під закритою кришкою.
3. Після закінчення часу до тіста додаємо одне яйце, сіль і цукровий пісок – перемішуємо і даємо постояти ще 10-15 хвилин.
4. В’язке та густе тісто готове.
5. У пательні розігріваємо рослинну олію і змоченою у воді столовою ложкою викладаємо оладки.
6. Обсмажуємо з обох боків до утворення апетитної рум’яної скоринки.
7. Гарячі оладки перекладаємо на блюдо, додаємо полуничний джем і насолоджуємося. Смачного!
Як приготувати смачні оладки на сметані та дріжджах
Приготуємо оладки, але не звичайні, а дріжджові. Саме завдяки цьому компоненту готові коржі виходять такими високими та повітряними. Звісно, для їхнього приготування потрібно трохи більше вільного часу, але результат однозначно того вартий.
Час готування – 55 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 1,5 ст.
- Сметана – 2 ст.л.
- Вода – 1 ст.
- Олія рослинна – 1 ст.л.
- Дріжджі сухі – 4 гр.
- Цукор-пісок – 3 ч. л.л.
- Сіль – ½ ч.л.
Процес приготування:
1. Попередньо виймаємо всі продукти з холодильника, щоб вони мали кімнатну температуру. Для приготування опари в глибокій тарілці змішуємо сметану і теплу воду, слідом відправляємо дріжджі і перемішуємо до їх повного розчинення.
2. Наступним етапом вводимо просіяне борошно, цукровий пісок і сіль – замішуємо густе тісто, що за консистенцією нагадує сметану.
3. Накриваємо посуд з основою оладок рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце без протягів на 30-40 хвилин.
4. Після закінчення часу тісто збільшиться в кілька разів – воно готове.
5. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії.
6. Вологою столовою ложкою зачерпуємо тісто і викладаємо на сковороду – смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку до рум’яності.
7. Гарячі оладки перекладаємо на блюдце, поливаємо тонкою цівкою меду і прикрашаємо шматочками свіжих фруктів. Смачного!
Дуже смачні оладки на кислому молоці та дріжджах
Якщо раптом у вас прокисло молоко – не поспішайте його викидати, а приготуйте дріжджові оладки на його основі. Така страва чудово підходить для ситного і смачного сніданку або полудня, а часу на її приготування потрібно зовсім небагато.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Молоко кисле – 200 мл.
- Борошно – 170 гр.
- Цукор-пісок – 30-40 гр.
- Ванілін – за смаком.
- Дріжджі свіжі – 15 гр.
- Вода – 50 мл.
- Яйця – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія рослинна – 4 ст.л.
Процес приготування:
1. Для готування оладок готуємо продукти, відміряємо необхідну кількість, а воду трохи нагріваємо в мікрохвильовій печі.
2. Для приготування опари в глибокій ємності з’єднуємо теплу воду, дріжджі, 1 столову ложку цукрового піску і борошна – розводимо, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в сторону на 7-10 хвилин.
3. Через 10 хвилин у дріжджовий розчин вбиваємо 1 яйце, додаємо сіль, цукор, що залишився, ванілін за своїм смаком і кисле молоко.
4. Гарненько збиваємо суміш за допомогою вінчика.
5. Потихеньку вводимо борошно і знову перемішуємо.
6. Тісто прикриваємо плівкою і даємо півгодини “відпочити” і “вирости”.
7. Через 30 хвилин на поверхні тіста з’являються невеликі бульбашки, а об’єм збільшується в кілька разів.
8. Змоченою у воді ложкою, зверху набираємо тісто і відправляємо на розігріту сковорідку з рослинною олією. Смажимо під кришкою приблизно 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.
9. Рум’яні оладки подаємо в гарячому або холодному вигляді, прикрасивши сметаною або джемом. Смачного!
Ніжні дріжджові оладки на кисляку
Використовувати кисломолочні продукти можна по-різному, а скільки страв із них можна приготувати – не злічити. Сьогодні зупинимося на дріжджових оладках, замішаних на кисляку. Така страва чудово підходить для перекусу, який зручно брати на навчання чи роботу.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Борошно – 140-160 гр.
- Кисле молоко – 200 мл.
- Дріжджі сухі – 8 гр.
- Цукор-пісок – 1 ч.л.
- Сіль – ¼ ч. л.л.
- Олія рослинна – 2 ст.л.
Процес приготування:
1. Займемося опарою. У глибокій тарілці з’єднуємо кисле молоко кімнатної температури та сухі дріжджі – злегка розмішуємо та чекаємо кілька хвилин, поки крупиці повністю розчиняться.
2. Після, розчин перемішуємо.
3. Далі додаємо просіяне борошно, сіль та цукровий пісок – замішуємо тісто.
4. Посуд прикриваємо харчовою плівкою або кришкою і прибираємо в тепле місце на півгодини.
5. Готове тісто має вийти досить густим і не спадати з ложки. У разі якщо консистенція вийшла більш рідкою – підсипаємо ще трохи борошна.
6. Повторно прибираємо в тепле місце до появи маленьких бульбашок на поверхні.
7. У сковорідці розігріваємо соняшникову олію, змоченою у воді столовою ложкою, зверху зачерпуємо тісто і викладаємо, формуючи оладки.
8. Обсмажуємо на середньому вогні близько 2-3 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
9. Після, коржі перевертаємо і смажимо з іншого боку приблизно по 2 хвилини.
10. Гарячі оладки перекладаємо на плоске блюдо, даємо трохи часу охолонути і в теплому вигляді подаємо до столу. Смачного!
Як спекти пишні дріжджові оладки на сироватці
Простий і дуже швидкий рецепт випічки, яку можна з легкістю приготувати в домашніх умовах зі звичайних і бюджетних інгредієнтів. Пишні оладки на молочній сироватці чудово поєднуються з ягідними джемами та згущеним молоком.
Час готування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 ст.
- Яйця – 1 шт.
- Цукор-пісок – 2-3 ст.л.
- Сироватка молочна – 1 ст.
- Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч.л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Олія рослинна – 4 ст.л.
Процес приготування:
1. Основа оладок – тісто, а для його приготування з’єднуємо в глибокій мисці просіяне борошно, яйце, сіль і цукровий пісок.
2. Відміряємо необхідну кількість сироватки.
3. 200 мілілітрів сироватки злегка підігріваємо і додаємо до неї дріжджі – перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин для активації. Після закінчення часу виливаємо дріжджовий розчин до борошняної суміші.
4. Ретельно розмішуємо всі компоненти до консистенції густої сметани без грудочок.
5. У сковороді розжарюємо олію, ложкою викладаємо тісто – підрум’янюємо і закриваємо кришкою на 2-3 хвилини. Перевертаємо і повторюємо свої дії – готуємо до утворення золотистої скоринки. Перед подачею поливаємо джемом і насолоджуємося. Смачного!