Оладки на дріжджах

Оладки на дріжджах

Пишні оладки на дріжджах – просте у виконанні та неймовірно смачне частування для всієї родини. Такий продукт вийде дуже ніжним і повітряним, а також потішить приємним золотистим рум’янцем. Подавайте його як закуску, на сніданок або в рамках домашнього чаювання, доповнивши медом або варенням. Перед апетитними пишними оладками ніхто не зможе встояти!

Процес приготування дріжджових оладок завжди починається з тіста: пишного, густого і в’язкого. Готові коржі виходять повітряними, а готуються дуже просто і швидко. Така страва чудово смакує для ситного сніданку або полуденка, а подавати, можна прикрасивши свіжими ягодами, горіхами чи фруктами.

Пишні оладки на молоці з сухими дріжджами

Коли на сніданок зовсім немає часу, а в холодильнику тільки молоко і яйця – готуємо повітряні апетитні оладки на дріжджовому тісті. Таким сніданком можна нагодувати всю сім’ї не витративши більше 30 хвилин, якщо заздалегідь замісити в’язке тісто.

Оладки на дріжджах

Інгредієнти

  • Борошно 500 гр.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Сухі дріжджі 2 ч.л.
  • Молоко коров’яче 2 ст.
  • Ванільний цукор 10 гр.
  • Цукор-пісок 2 ст.л.
  • Сіль ½ ч. л.л.
  • Олія рослинна 4 ст л.л.
  • Кориця за смаком

Приготування

  1. Пишні оладки на дріжджах приготувати дуже легко. Для готування опари в глибоку ємність вливаємо тепле молоко і в ньому розводимо дві чайні ложки дріжджів. Далі, засипаємо одну склянку борошна, цукровий пісок і залишаємо

    Пишні оладки на дріжджах приготувати дуже легко. Для готування опари в глибоку ємність вливаємо тепле молоко і в ньому розводимо дві чайні ложки дріжджів. Далі, засипаємо одну склянку борошна, цукровий пісок і залишаємо “відпочити” приблизно на 30 хвилин для активації дріжджів.

  2. Через півгодини в опару вбиваємо яйця, додаємо залишки борошна, ванільний цукор і звичайний, сіль і за бажанням мелену корицю. Гарненько розмішуємо всі компоненти і залишаємо ще на 30 хвилин

    Через півгодини в опару вбиваємо яйця, додаємо залишки борошна, ванільний цукор і звичайний, сіль і за бажанням мелену корицю. Гарненько розмішуємо всі компоненти і залишаємо ще на 30 хвилин.

  3. Після закінчення часу тісто піднімається і стає повітряним

    Після закінчення часу тісто піднімається і стає повітряним.

  4. Не перемішуючи тіста, за допомогою столової ложки, трохи зачерпуємо і викладаємо першу оладку на пательню, присмачену олією

    Не перемішуючи тіста, за допомогою столової ложки, трохи зачерпуємо і викладаємо першу оладку на пательню, присмачену олією.

  5. Обсмажуємо коржі з одного боку близько 4-5 хвилин і перевертаємо

    Обсмажуємо коржі з одного боку близько 4-5 хвилин і перевертаємо.

  6. Повторюємо процедуру і з іншого боку до утворення рум'яної скоринки

    Повторюємо процедуру і з іншого боку до утворення рум’яної скоринки.

  7. Готові оладки перекладаємо в блюдо

    Готові оладки перекладаємо у блюдо.

  8. До столу подаємо з ягідним варенням або сметаною. Смачного!

    До столу подаємо з ягідним варенням або сметаною. Смачного!

Як спекти дріжджові оладки на кефірі

Дріжджові оладки підкорюють багатьох своїм ненав’язливим смаком, “пухнастою” текстурою, швидкістю і легкістю приготування. А якщо щоразу додавати якусь нову “родзинку”, на кшталт горіхів, ягід чи сухофруктів, то таке вам точно ніколи не набридне.

Час готування – 45 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Борошно – 250 гр.
  • Яйця – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Ванілін – ½ ч. л.л.
  • Суміш злакова – 1 ст.л.
  • Олія рослинна – 6 ст. л. Олія рослинна – 6 ст. л.л.

Процес приготування:

1. Для замісу пишного тіста в глибоку тарілку розбиваємо яйце і збиваємо вінчиком до утворення легкої пінки.

Оладки на дріжджах

2. В іншій ємності з’єднуємо підігріту склянку кефіру, дріжджі, цукор, ванілін – гарненько перемішуємо.

Оладки на дріжджах

3. У дріжджову суміш тонкою цівкою вводимо збите яйце.

Оладки на дріжджах

4. Знову все розмішуємо і порційно підсипаємо просіяне борошно – замішуємо повітряне тісто.

Оладки на дріжджах

5. Борошняну в’язку масу відправляємо на водяну баню для того, щоб тісто швидше піднялося.

Оладки на дріжджах

6. У тісто, що підійшло, додаємо одну ложку злакової суміші.

Оладки на дріжджах

7. У сковороді розігріваємо олію і викладаємо за допомогою ложки тісто. За бажанням можна використовувати кулінарне кільце, тоді оладки будуть виходити ідеально рівними.

Оладки на дріжджах

8. Смажимо на сильному вогні до рум’яності, а після полум’я зменшуємо і даємо тісту пропектися і всередині.

Оладки на дріжджах

9. Готуємо з двох боків по 2-3 хвилини і подаємо, полив білим згущеним молоком. Смачного!

Оладки на дріжджах

Дріжджові оладки на кефірі з яйцями

Готуємо пишну і просту випічку на сковороді – оладки з тіста на кефірі, дріжджах, яйцях і борошні. Усього з кількох компонентів можна з легкістю приготувати цілу гору апетитних коржів, і насолодитися ними за кухликом чаю.

Час готування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 40 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Цукор-пісок – 0,5 ст.
  • Дріжджі сухі – 12 гр.
  • Олія рослинна – для смаження
  • Кефір – 400 мл.
  • Борошно пшеничне – 350 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Ванілін – 2 гр.

Процес приготування:

1. Кефір можна злегка підігріти до 35-40 градусів. Влийте його в миску.

Оладки на дріжджах

2. Потім всипте до кефіру цукор. Його кількість можна регулювати на свій смак.

Оладки на дріжджах

3. Всипте половину чайної ложки солі.

Оладки на дріжджах

4. Розбийте два курячих яйця в миску, всипте ванілін, збовтайте всі інгредієнти вінчиком.

Оладки на дріжджах

5. Всипте сухі дріжджі та ще раз перемішайте масу.

Оладки на дріжджах

6. Просіяне борошно додавайте невеликими порціями і щоразу вимішуйте тісто до однорідної консистенції.

Оладки на дріжджах

7. Готове тісто вийде густим, але текучим, воно буде повільно стікати з ложки. Миску затягніть харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 40 хвилин.

Оладки на дріжджах

8. Після цього тісто помітно збільшиться в об’ємі.

Оладки на дріжджах

9. Розігрійте сковорідку та налийте рослинну олію. Викладайте тісто на розігріту поверхню столовою ложкою. Смажте оладки на помірному вогні до золотистого кольору з обох боків.

Оладки на дріжджах

10. Подавайте дріжджові оладки, коли вони трохи охолонуть. Як смачне доповнення до них можна подавати варення, сметану або згущене молоко. Смачного! Смачного!

Оладки на дріжджах

Пишні оладки на дріжджах із родзинками

Лише одного разу приготувавши пишні та повітряні оладки з дріжджового тіста – ви будете повторювати цей рецепт знову і знову. Прекрасна ідея для пізнього сніданку, який підійде для того, щоб нагодувати всю родину. До рум’яних коржів із сухофруктами ніхто не залишиться байдужим!

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2,5 ст.
  • Молоко – 500 мл.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1 пакетик.
  • Цукор-пісок – 5-6 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Родзинки – 5 ст.л.
  • Курага – 10 шт.
  • Олія рослинна – 5 ст. л.л.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Для приготування тіста в глибокій тарілці з’єднуємо такі компоненти: борошно, дріжджі, сіль, цукровий пісок і ванілін – гарненько перемішуємо.

Оладки на дріжджах

2. Молоко підігріваємо, додавши в нього 2 столові ложки рослинної олії, і тонкою цівкою вводимо в суміш із сухих продуктів – перемішуємо вінчиком в одному напрямку.

Оладки на дріжджах

3. Накриваємо посуд із тістом харчовою плівкою або кухонним рушником і прибираємо в тепле місце на 30 хвилин. Через півгодини тісто збільшитися в об’ємі, а на поверхні з’являться маленькі бульбашки.

Оладки на дріжджах

4. Поки основа оладок “відпочиває, займемося родзинками та курагою. Ошпарені окропом сухофрукти трохи обсушуємо і подрібнюємо.

Оладки на дріжджах

5. У тісто, що підійшло, засипаємо нарізані фрукти і лопаткою акуратно перемішуємо.

Оладки на дріжджах

6. Оладки обсмажуємо на рослинній олії з двох боків до утворення рум’яної скоринки, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку. Для пишності рекомендується смажити на повільному вогні й обов’язково під закритою кришкою.

Оладки на дріжджах

7. У процесі готування на оладках видніються навіть дірочки.

Оладки на дріжджах

8. Готові коржі із сухофруктами складаємо гіркою і прикрашаємо цільною курагою. Смачного!

Оладки на дріжджах

Повітряні оладки на молоці з живими дріжджами

Маючи трохи вільного часу та набір із найпростіших і найдоступніших продуктів – готуємо пишні повітряні оладки на молоці з додаванням живих дріжджів. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить ціла гора коржів!

Час готування – 1 год. 30 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 15 шт.

Інгредієнти:

  • Борошно – 200-250 гр.
  • Молоко – 250 мл.
  • Дріжджі свіжі – 20 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Олія рослинна – 3-4 ст.л.

Процес приготування:

1. Готуємо опару: у глибокій ємності з’єднуємо дріжджі, цукровий пісок і заливаємо 50 мілілітрами підігрітого молока. Перемішуємо і прибираємо в сторону на 10-15 хвилин.

Оладки на дріжджах

2. Через 15 хвилин дріжджі активувалися.

Оладки на дріжджах

3. Додаємо до опари пів чайної ложки солі.

Оладки на дріжджах

4. Вливаємо молоко, що залишилося, і гарненько розмішуємо.

Оладки на дріжджах

5. Слідом відправляємо 2 столові ложки рослинної олії.

Оладки на дріжджах

6. Поступово вводимо борошно і замішуємо в’язке тісто.

Оладки на дріжджах

7. Залишаємо основу оладок “відпочивати” приблизно на 60 хвилин під харчовою плівкою в теплому місці.

Оладки на дріжджах

8. Через годину тісто збільшується в кілька разів і стає досить щільним.

Оладки на дріжджах

9. Обсмажуємо коржі на рослинній олії по 2-3 хвилини з кожного боку до апетитного золотистого кольору.

Оладки на дріжджах

10. До столу готову страву подаємо з добавками у вигляді джему та сметани. Смачного!

Оладки на дріжджах

Пишні оладки на кефірі з живими дріжджами

Вашій увазі пропонується класичний рецепт приготування дріжджових оладок, які розлетяться з тарілки в одну мить. Тісто, замішане на основі кефіру, виходить в міру солодким і просто тане в роті.

Час готування – 1 год. 15 хв.

Час приготування – 20.

Порції – 15 шт.

Інгредієнти:

  • Кефір – 1 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Дріжджі свіжі – 15 гр.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Цукор-пісок – ½ ст.л.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Олія рослинна – 4 ст.л.

Процес приготування:

1. Готуємо всі необхідні компоненти: зважуємо потрібну кількість сипучих інгредієнтів, а кефір заздалегідь дістаємо з холодильної камери для того, щоб він був кімнатної температури.

Оладки на дріжджах

2. Готуємо тісто. У великій тарі з’єднуємо кефір, просіяне борошно, дріжджі, – замішуємо тісто, що за консистенцією нагадує жирну сметану. Прибираємо в тепле місце на 30-40 хвилин під закритою кришкою.

Оладки на дріжджах

3. Після закінчення часу до тіста додаємо одне яйце, сіль і цукровий пісок – перемішуємо і даємо постояти ще 10-15 хвилин.

Оладки на дріжджах

4. В’язке та густе тісто готове.

Оладки на дріжджах

5. У пательні розігріваємо рослинну олію і змоченою у воді столовою ложкою викладаємо оладки.

Оладки на дріжджах

6. Обсмажуємо з обох боків до утворення апетитної рум’яної скоринки.

Оладки на дріжджах

7. Гарячі оладки перекладаємо на блюдо, додаємо полуничний джем і насолоджуємося. Смачного!

Оладки на дріжджах

Як приготувати смачні оладки на сметані та дріжджах

Приготуємо оладки, але не звичайні, а дріжджові. Саме завдяки цьому компоненту готові коржі виходять такими високими та повітряними. Звісно, для їхнього приготування потрібно трохи більше вільного часу, але результат однозначно того вартий.

Час готування – 55 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 1,5 ст.
  • Сметана – 2 ст.л.
  • Вода – 1 ст.
  • Олія рослинна – 1 ст.л.
  • Дріжджі сухі – 4 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ч. л.л.
  • Сіль – ½ ч.л.

Процес приготування:

1. Попередньо виймаємо всі продукти з холодильника, щоб вони мали кімнатну температуру. Для приготування опари в глибокій тарілці змішуємо сметану і теплу воду, слідом відправляємо дріжджі і перемішуємо до їх повного розчинення.

Оладки на дріжджах

2. Наступним етапом вводимо просіяне борошно, цукровий пісок і сіль – замішуємо густе тісто, що за консистенцією нагадує сметану.

Оладки на дріжджах

3. Накриваємо посуд з основою оладок рушником або харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце без протягів на 30-40 хвилин.

Оладки на дріжджах

4. Після закінчення часу тісто збільшиться в кілька разів – воно готове.

Оладки на дріжджах

5. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії.

Оладки на дріжджах

6. Вологою столовою ложкою зачерпуємо тісто і викладаємо на сковороду – смажимо по 2-3 хвилини з кожного боку до рум’яності.

Оладки на дріжджах

7. Гарячі оладки перекладаємо на блюдце, поливаємо тонкою цівкою меду і прикрашаємо шматочками свіжих фруктів. Смачного!

Оладки на дріжджах

Дуже смачні оладки на кислому молоці та дріжджах

Якщо раптом у вас прокисло молоко – не поспішайте його викидати, а приготуйте дріжджові оладки на його основі. Така страва чудово підходить для ситного і смачного сніданку або полудня, а часу на її приготування потрібно зовсім небагато.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Молоко кисле – 200 мл.
  • Борошно – 170 гр.
  • Цукор-пісок – 30-40 гр.
  • Ванілін – за смаком.
  • Дріжджі свіжі – 15 гр.
  • Вода – 50 мл.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – 4 ст.л.

Процес приготування:

1. Для готування оладок готуємо продукти, відміряємо необхідну кількість, а воду трохи нагріваємо в мікрохвильовій печі.

Оладки на дріжджах

2. Для приготування опари в глибокій ємності з’єднуємо теплу воду, дріжджі, 1 столову ложку цукрового піску і борошна – розводимо, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в сторону на 7-10 хвилин.

Оладки на дріжджах

3. Через 10 хвилин у дріжджовий розчин вбиваємо 1 яйце, додаємо сіль, цукор, що залишився, ванілін за своїм смаком і кисле молоко.

Оладки на дріжджах

4. Гарненько збиваємо суміш за допомогою вінчика.

Оладки на дріжджах

5. Потихеньку вводимо борошно і знову перемішуємо.

Оладки на дріжджах

6. Тісто прикриваємо плівкою і даємо півгодини “відпочити” і “вирости”.

Оладки на дріжджах

7. Через 30 хвилин на поверхні тіста з’являються невеликі бульбашки, а об’єм збільшується в кілька разів.

Оладки на дріжджах

8. Змоченою у воді ложкою, зверху набираємо тісто і відправляємо на розігріту сковорідку з рослинною олією. Смажимо під кришкою приблизно 3 хвилини з кожного боку на середньому вогні.

Оладки на дріжджах

9. Рум’яні оладки подаємо в гарячому або холодному вигляді, прикрасивши сметаною або джемом. Смачного!

Оладки на дріжджах

Ніжні дріжджові оладки на кисляку

Використовувати кисломолочні продукти можна по-різному, а скільки страв із них можна приготувати – не злічити. Сьогодні зупинимося на дріжджових оладках, замішаних на кисляку. Така страва чудово підходить для перекусу, який зручно брати на навчання чи роботу.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти:

  • Борошно – 140-160 гр.
  • Кисле молоко – 200 мл.
  • Дріжджі сухі – 8 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ч.л.
  • Сіль – ¼ ч. л.л.
  • Олія рослинна – 2 ст.л.

Процес приготування:

1. Займемося опарою. У глибокій тарілці з’єднуємо кисле молоко кімнатної температури та сухі дріжджі – злегка розмішуємо та чекаємо кілька хвилин, поки крупиці повністю розчиняться.

Оладки на дріжджах

2. Після, розчин перемішуємо.

Оладки на дріжджах

3. Далі додаємо просіяне борошно, сіль та цукровий пісок – замішуємо тісто.

Оладки на дріжджах

4. Посуд прикриваємо харчовою плівкою або кришкою і прибираємо в тепле місце на півгодини.

Оладки на дріжджах

5. Готове тісто має вийти досить густим і не спадати з ложки. У разі якщо консистенція вийшла більш рідкою – підсипаємо ще трохи борошна.

Оладки на дріжджах

6. Повторно прибираємо в тепле місце до появи маленьких бульбашок на поверхні.

Оладки на дріжджах

7. У сковорідці розігріваємо соняшникову олію, змоченою у воді столовою ложкою, зверху зачерпуємо тісто і викладаємо, формуючи оладки.

Оладки на дріжджах

8. Обсмажуємо на середньому вогні близько 2-3 хвилин до утворення рум’яної скоринки.

Оладки на дріжджах

9. Після, коржі перевертаємо і смажимо з іншого боку приблизно по 2 хвилини.

Оладки на дріжджах

10. Гарячі оладки перекладаємо на плоске блюдо, даємо трохи часу охолонути і в теплому вигляді подаємо до столу. Смачного!

Оладки на дріжджах

Як спекти пишні дріжджові оладки на сироватці

Простий і дуже швидкий рецепт випічки, яку можна з легкістю приготувати в домашніх умовах зі звичайних і бюджетних інгредієнтів. Пишні оладки на молочній сироватці чудово поєднуються з ягідними джемами та згущеним молоком.

Час готування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2-3 ст.л.
  • Сироватка молочна – 1 ст.
  • Дріжджі сухі швидкодіючі – 2 ч.л.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія рослинна – 4 ст.л.

Процес приготування:

1. Основа оладок – тісто, а для його приготування з’єднуємо в глибокій мисці просіяне борошно, яйце, сіль і цукровий пісок.

Оладки на дріжджах

2. Відміряємо необхідну кількість сироватки.

Оладки на дріжджах

3. 200 мілілітрів сироватки злегка підігріваємо і додаємо до неї дріжджі – перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин для активації. Після закінчення часу виливаємо дріжджовий розчин до борошняної суміші.

Оладки на дріжджах

4. Ретельно розмішуємо всі компоненти до консистенції густої сметани без грудочок.

Оладки на дріжджах

5. У сковороді розжарюємо олію, ложкою викладаємо тісто – підрум’янюємо і закриваємо кришкою на 2-3 хвилини. Перевертаємо і повторюємо свої дії – готуємо до утворення золотистої скоринки. Перед подачею поливаємо джемом і насолоджуємося. Смачного!

Оладки на дріжджах