Курник – пиріг, який має вміти готувати кожна поважаюча себе господиня, за назвою видно, що його начинка складається з курячого м’яса і картоплі.
Але головний секрет чудового смаку курника – в його тесті, правда, сьогодні я вам пропоную спекти не великий пиріг, а міні-курники з картоплею і куркою. За цим же рецептом готують і великий пиріг курник, але нам потрібно зробити саме порційні «пиріжки», такі і на роботу, і в дорогу взяти можна, і діткам в школу для перекусу загорнути – зручно.
Рецепт міні-курник з курячим філе і картоплею
Гарячі закуски з м’ясом Інші страви з тіста Страви з картоплі Курка
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Борошно пшеничне – 2 ст. + –
- Масло вершкове – 50 г + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Майонез – 2 ст.л. + –
- Молоко – 1/2 ст. + –
- Сіль – 1/2 ч.л. для тіста + к-ть за смаком для начинки + –
- Куряче філе – 200 г + –
- Картопля – 3 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Перед тим, як приступити до тесту, треба куряче філе нарізати невеликими кубиками і посолити. Потім потрібно поставити філе в холодильник, щоб куряче м’ясо ввібрало в себе сіль.
Отже, повернемося до тесту, точніше до його приготування.
Заморожене вершкове масло натерти на крупній тертці.
Борошно просіяти через сито, щоб вона (мука) стала більш повітряної.
Гарненько перетерти борошно зі стружкою вершкового масла.
В окрему миску розбити одне яйце. Додати до нього майонез, молоко і сіль.
Добре розмішати всю рідину.
Потім треба борошно і масло з однієї миски перекласти в іншу миску, з молочно-яєчною сумішшю.
Замісити круте тісто. Щоб зайнятися начинкою для міні-курник – треба тісто на цей час покласти в холодильник.
Приступимо до начинки.
Ріпчасту цибулю очистити і досить дрібно нарізати.
Картопля теж почистити і дуже дрібно нарізати.
Змішати картоплю і цибулю з курячим м’ясом – начинка готова.
Дістати тісто з холодильника і розкачати його в ковбаску. Розділити ковбаску на кілька однакових частин.
Взяти одну частину тіста і розкачати її в корж, товщиною близько 1,5 см.
Покласти достатню кількість начинки на середину коржики.
На самий верх начинки покласти невеликий шматочок вершкового масла. Це треба для соковитості міні-курник.
Далі – сформувати з усього цього мішечок і щільно заліпити його краю в самому верху.
Помістити все міні-курники на деко. Деко попередньо потрібно змастити (або вершковим маслом, або просто засипте його борошном). Якщо ж у вас є пекарські папір, то просто застеліть нею деко.
Змастити всі міні-курники яєчним жовтком.
Випікати наші ласощі при температурі 200 градусів протягом 45 хвилин.
Дайте міні-курник трохи охолонути, і подавайте їх до столу.
Смачного!