Міні-курники з картоплею і куркою: рецепт з фото

Курник – пиріг, який має вміти готувати кожна поважаюча себе господиня, за назвою видно, що його начинка складається з курячого м’яса і картоплі.

Але головний секрет чудового смаку курника – в його тесті, правда, сьогодні я вам пропоную спекти не великий пиріг, а міні-курники з картоплею і куркою. За цим же рецептом готують і великий пиріг курник, але нам потрібно зробити саме порційні «пиріжки», такі і на роботу, і в дорогу взяти можна, і діткам в школу для перекусу загорнути – зручно.

Рецепт міні-курник з курячим філе і картоплею

Гарячі закуски з м’ясом Інші страви з тіста Страви з картоплі Курка
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Міні курники з картоплею і куркою рецепт з фото
Міні курники з картоплею і куркою рецепт з фото

Складові

  • Борошно пшеничне – 2 ст. + –
  • Масло вершкове – 50 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Майонез – 2 ст.л. + –
  • Молоко – 1/2 ст. + –
  • Сіль – 1/2 ч.л. для тіста + к-ть за смаком для начинки + –
  • Куряче філе – 200 г + –
  • Картопля – 3 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Перед тим, як приступити до тесту, треба куряче філе нарізати невеликими кубиками і посолити. Потім потрібно поставити філе в холодильник, щоб куряче м’ясо ввібрало в себе сіль.


  • Отже, повернемося до тесту, точніше до його приготування.
    Заморожене вершкове масло натерти на крупній тертці.


  • Борошно просіяти через сито, щоб вона (мука) стала більш повітряної.


  • Гарненько перетерти борошно зі стружкою вершкового масла.


  • В окрему миску розбити одне яйце. Додати до нього майонез, молоко і сіль.


  • Добре розмішати всю рідину.


  • Потім треба борошно і масло з однієї миски перекласти в іншу миску, з молочно-яєчною сумішшю.


  • Замісити круте тісто. Щоб зайнятися начинкою для міні-курник – треба тісто на цей час покласти в холодильник.


  • Приступимо до начинки.
    Ріпчасту цибулю очистити і досить дрібно нарізати.


  • Картопля теж почистити і дуже дрібно нарізати.


  • Змішати картоплю і цибулю з курячим м’ясом – начинка готова.


  • Дістати тісто з холодильника і розкачати його в ковбаску. Розділити ковбаску на кілька однакових частин.


  • Взяти одну частину тіста і розкачати її в корж, товщиною близько 1,5 см.


  • Покласти достатню кількість начинки на середину коржики.


  • На самий верх начинки покласти невеликий шматочок вершкового масла. Це треба для соковитості міні-курник.


  • Далі – сформувати з усього цього мішечок і щільно заліпити його краю в самому верху.


  • Помістити все міні-курники на деко. Деко попередньо потрібно змастити (або вершковим маслом, або просто засипте його борошном). Якщо ж у вас є пекарські папір, то просто застеліть нею деко.


  • Змастити всі міні-курники яєчним жовтком.


  • Випікати наші ласощі при температурі 200 градусів протягом 45 хвилин.


  • Дайте міні-курник трохи охолонути, і подавайте їх до столу.

    Смачного!