Для любителів пельменів і мантів, пропоную оригінальний спосіб ліплення. Погодьтеся, дуже приємно отримати, якщо не мільйон, то хоча б штук п’ять таких трояндочок? Красиво і смачно! До речі, ліпити простіше, ніж пельмені 🙂
необхідно:
(Тісто можна зробити і за вашим рецептом, тут, скоріше, спосіб ліплення)
тісто:
подробиці приготування тіста з фото ТУТ
- Борошно – 3 скл. + На підсипку і розкочування
- Вода (окріп) – 0,5 скл.
- Молоко – 0,5 скл.
- Яйце – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л. з гіркою
начинка:
- Фарш м’ясний (у мене свинина) – 500 г
- Лук – 2-3 шт. великих
- Сіль, перець – за смаком
- Вода – близько 0,5 скл.
приготування:
Розкачати тісто в тонкий пласт. Чим тонше, тим краще.
Якщо ви зробили повну порцію тесту, то потрібно розділити її на 3-4 частини, щоб було зручно тонко розкачати.
Розрізати на смужки. В принципі, у вас вони можуть бути і іншого розміру.
Мої смужки приблизно 7 см в ширину і близько 40 см в довжину.
В середину смужок укласти фарш. Він неодмінно повинен бути соковитим. Лук можна подрібнити блендером, нарізати або натерти на тертці. Всі компоненти перемішати, посолити, додати спеції. Якщо фарш пісний, то додайте побільше водички. Або можна натерти на тертці трохи замороженого вершкового масла і додати в фарш.
Складаємо смужки навпіл і злегка придавлюємо рукою.
Починаємо загортати трояндочки.
Підвертаємо куточок – майбутню середину квітки.
І закручуємо в нетугой рулет.
Ось так.
Вільний кінець заліпити і підвернути вниз.
Розправляємо пелюстки.
Це теж за бажанням, але так живописніше 🙂
Укладаємо манти на змащену маслом грати пароварки, мантоварки або мультиварки.
Готуємо на пару 35-40 хвилин після закипання.
Змастити вершковим маслом.
Смачного!