Чебуреки готують з прісного тіста. А ось видів цього самого прісного тіста дуже багато. Пропоную вам спробувати здобне заварне тісто – чебуреки з нього просто незабутні. Повітряно-хрусткі, з найтоншим тестом і соковитою начинкою. На ніч краще не їсти, так як зупинитися неможливо.
необхідно:
для тіста (на 15-17 шт)
- Масло вершкове – 100 г
- Окріп – 1 скл. (250 мл)
- Сіль 1/3 ч.л.
- Борошно – 2,5-3 скл.
для начинки
- М’ясо (у мене свинина) – 400 г
- Лук – 2 шт. досить великих
- Вода – трохи, щоб фарш легко мазав на тісто
- Сіль -2/3 ч.л
- Перець – за смаком
приготування:
Масло нарізати невеликими шматочками. Краще, якщо воно буде злегка розм’якшеним, а не прямо з холодильника.
Влити окріп.
Додати сіль. Перемішати.
Всипати борошно. Спочатку сміливо 2 склянки, а потім частинами до отримання крутого тіста, яке можна розгортати.
У процесі перемішування шматочки масла повинні розійтися повністю.
Тісто круте, як на пельмені. Залишити його відпочити хвилин на 10.
Накрити, щоб не завітриться.
готуємо начинку. М’ясо прокрутимо на м’ясорубці. Фарш може бути будь-яким, але якщо у вас пісна яловичина, то додайте свинини або трохи розм’якшеного вершкового масла для соковитості.
Цибулю подрібнити (в блендері, м’ясорубці або потерти на тертці).
Змішати м’ясо і цибулю і підлити водички, щоб фарш був мажущейся консистенції.
Тісто розділити на шматочки. 15-17 штук з цієї порції.
Тонко розкачати, підсипаючи борошно. Тісто дуже приємне в роботі.
На кожну корж покласти фарш. За фото зрозуміло як.
Зліпити краю. Можна змастити їх водою для кращого прилипання.
Обрізати рівненько роликом або по тарілці.
Смажити в розігрітій олії. Якщо масла мало, то буде більше бризок, якщо краєчок розклеїться і витече м’ясний сік.
Покласти на папір для вбирання зайвого масла.
Смачного!