Люля-кебаб із курки в духовці на шпажках

люля-кебаб із курки на шпажках

Чудова, легка та смачна закуска з курки – люля-кебаб. Цей рецепт зазвичай смажать на вугіллі, але ми будемо готувати його в духовці. Фарш для нього краще зробити з соковитих стегенець, щоб не додавати зайвого сала для жирності як в оригінальному способі. Так само набір спецій злегка змінений, що надає частуванню ще більш вираженого смаку курячого м’яса. Замість шампурів відповідно дерев’яні палички як для домашнього шашлику

Інгредієнти

  • Філе стегна без кістки – 5-6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Паприка – 1 чайна л
  • Сіль, перець чорний – за смаком
  • Олія рослинна

Кебаб із курячого фаршу

Заздалегідь покладіть шпажки в холодну воду на кілька хвилин

курячий фарш

Пропускаємо курку через м’ясорубку з насадкою з великим поділом

ріжемо цибулю

Щоб відчувалися шматочки цибулі, ріжемо її дрібним кубиком, додаємо у фарш. Якщо вам це не потрібно пропустіть його одночасно з куркою

додаємо спеції

Додаємо паприку, солимо, перчимо

вимішуємо фарш

Добре вимішуємо і мнемо руками фарш щоб він став липким і в’язким хвилин 5-10. Ще бажано покидати його зверху вниз, щоб вийшло зайве повітря

Пробуємо на солоність, ставимо під плівку в холодильник на 1 годину

формуємо люля-кебаб

Змочуємо руки водою, формуємо довгасті котлети – люля-кебаб. Нанизуємо вздовж на шпажку обжимаємо по колу

відправляємо в духовку

Застилаємо деко фольгою або папером і, трохи змащуємо олією, розкладаємо ковбаски в ряд

Відправляємо в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку на 10-15 хвилин

Така висока температура потрібна, щоб люля-кебаб одразу схопилися скоринкою і залишили весь сік всередині

готова страва із зеленню

Викладаємо готові биточки по середині, з боків обкладаємо овочами і подаємо на стіл

В азербайджані цю страву традиційно подають із цибулею, перемішаною з петрушкою

Таке частування можна подати у вигляді гарячої закуски або як основне частування на святковий стіл

Як приготувати курячі люля в духовці

шпажки з люля-кебаб на тарілці

Інгредієнти

  • Філе курки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 велика
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Сіль – 1 чайна л
  • Зелень кінзи

Спеції

  • Хмелі-сунелі + мелений коріандр + паприка – по 1 ч. Л. Л
  • Червоний + чорний перець – по 0,5 ч. Л

Для маринування

  • Червона цибуля + кріп
  • Оцет – 1 столова л
  • Цукор – 1 ч. Л

Для соусу

  • Сметана – 200 г
  • Перець, сіль, кріп, часник

Курячий фарш на шпажках

рубаємо ножем філе курки

Готувати будемо рубаний люля-кебаб, тобто без використання м’ясорубки

Ріжемо філе на тонкі смужки потім на дрібний кубик. Рубаємо ще зверху ножем

додавання зелені з цибулею

Також рубаємо цибульку, часник і кінзу. Додаємо сіль і всі перераховані вище спеції

замішуємо фарш

Вимішуємо руками до однорідності. Відбиваємо зверху вниз для скріплення. Тут лінуватися не треба, процес приготування фаршу може зайняти до 10 хвилин

Ставимо в холодильник на 1 годину

нанизуємо м'ясо на шпажки

Формуємо довгасті ковбаски, нанизуємо на заздалегідь змочені шпажки

Розкладаємо люля-кебаб на решітці, під яку підкладаємо деко

ставимо деко в духовку

Ставимо курку в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо по 12 хвилин із двох боків

маринуємо цибулю

Для подачі маринуємо цибулю з кропом. Заливаємо невеликою кількістю води, з цукром і оцтом

сметанний соус із часником

Так само східні котлетки добре йдуть зі сметанним часниковим соусом. Змішуємо сметану з роздавленим часником, кропом, перцем і сіллю

кебаб запечений у духовці

Страва з курки на шпажках у духовці готова, посипаємо люля-кебаб маринованою цибулькою і подаємо з часниковим соусом