Чудова, легка та смачна закуска з курки – люля-кебаб. Цей рецепт зазвичай смажать на вугіллі, але ми будемо готувати його в духовці. Фарш для нього краще зробити з соковитих стегенець, щоб не додавати зайвого сала для жирності як в оригінальному способі. Так само набір спецій злегка змінений, що надає частуванню ще більш вираженого смаку курячого м’яса. Замість шампурів відповідно дерев’яні палички як для домашнього шашлику
Інгредієнти
- Філе стегна без кістки – 5-6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Паприка – 1 чайна л
- Сіль, перець чорний – за смаком
- Олія рослинна
Кебаб із курячого фаршу
Заздалегідь покладіть шпажки в холодну воду на кілька хвилин
Пропускаємо курку через м’ясорубку з насадкою з великим поділом
Щоб відчувалися шматочки цибулі, ріжемо її дрібним кубиком, додаємо у фарш. Якщо вам це не потрібно пропустіть його одночасно з куркою
Додаємо паприку, солимо, перчимо
Добре вимішуємо і мнемо руками фарш щоб він став липким і в’язким хвилин 5-10. Ще бажано покидати його зверху вниз, щоб вийшло зайве повітря
Пробуємо на солоність, ставимо під плівку в холодильник на 1 годину
Змочуємо руки водою, формуємо довгасті котлети – люля-кебаб. Нанизуємо вздовж на шпажку обжимаємо по колу
Застилаємо деко фольгою або папером і, трохи змащуємо олією, розкладаємо ковбаски в ряд
Відправляємо в заздалегідь розігріту до 220 градусів духовку на 10-15 хвилин
Така висока температура потрібна, щоб люля-кебаб одразу схопилися скоринкою і залишили весь сік всередині
Викладаємо готові биточки по середині, з боків обкладаємо овочами і подаємо на стіл
В азербайджані цю страву традиційно подають із цибулею, перемішаною з петрушкою
Таке частування можна подати у вигляді гарячої закуски або як основне частування на святковий стіл
Як приготувати курячі люля в духовці
Інгредієнти
- Філе курки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 велика
- Часник – 3-4 зубчики
- Сіль – 1 чайна л
- Зелень кінзи
Спеції
- Хмелі-сунелі + мелений коріандр + паприка – по 1 ч. Л. Л
- Червоний + чорний перець – по 0,5 ч. Л
Для маринування
- Червона цибуля + кріп
- Оцет – 1 столова л
- Цукор – 1 ч. Л
Для соусу
- Сметана – 200 г
- Перець, сіль, кріп, часник
Курячий фарш на шпажках
Готувати будемо рубаний люля-кебаб, тобто без використання м’ясорубки
Ріжемо філе на тонкі смужки потім на дрібний кубик. Рубаємо ще зверху ножем
Також рубаємо цибульку, часник і кінзу. Додаємо сіль і всі перераховані вище спеції
Вимішуємо руками до однорідності. Відбиваємо зверху вниз для скріплення. Тут лінуватися не треба, процес приготування фаршу може зайняти до 10 хвилин
Ставимо в холодильник на 1 годину
Формуємо довгасті ковбаски, нанизуємо на заздалегідь змочені шпажки
Розкладаємо люля-кебаб на решітці, під яку підкладаємо деко
Ставимо курку в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо по 12 хвилин із двох боків
Для подачі маринуємо цибулю з кропом. Заливаємо невеликою кількістю води, з цукром і оцтом
Так само східні котлетки добре йдуть зі сметанним часниковим соусом. Змішуємо сметану з роздавленим часником, кропом, перцем і сіллю
Страва з курки на шпажках у духовці готова, посипаємо люля-кебаб маринованою цибулькою і подаємо з часниковим соусом