Стегенця в духовці з картоплею

Вдаючись ввечері з роботи не завжди є час готувати щось довгий, мудрі. А стегенця з картоплею це швидкий, що не клопіткий, смачний і ситний вечеря. До речі, можна ще приготувати і курку з гарбузом в духовці.

Стегенця в духовці з картоплею

Для приготування стегенець в духовці з картоплею нам знадобиться:

  • 5-6 стегенець,
  • 11-13 великих картоплин,
  • 2-4 зубчики часнику,
  • 3-4 столові ложки майонезу,
  • сіль.

Рецепт приготування стегенець в духовці з картоплею.

Стегенця промиємо під проточною водою. Картоплю і часник почистити і помити.

IMG_9284

Картопля поріжемо на четвертинки. Стегенця можна розділити на частини: стегно і гомілку, а можна готувати цілком. Посолити картоплю і стегенця за смаком і розкладемо в глибокому деку або формі для запікання.

IMG_9290

У чашці змішаємо майонез і часник, видавлений через прес для часнику. Смажена зверху стегенця та картоплю майонезом з часником.

Стегенця з картоплею

Відправляємо стегенця з картоплею в розігріту до 210 – 220 градусів духовку на 50-60 хвилин. Перевіряємо готовність картоплі, якщо м’яка, то можна подавати до столу.

okorochka-v-duhovke-s-kartoshkoj

okorochka-v-duhovke-s-kartoshkoj

Подавати гарячими. Смачного.