Вдаючись ввечері з роботи не завжди є час готувати щось довгий, мудрі. А стегенця з картоплею це швидкий, що не клопіткий, смачний і ситний вечеря. До речі, можна ще приготувати і курку з гарбузом в духовці.
Для приготування стегенець в духовці з картоплею нам знадобиться:
- 5-6 стегенець,
- 11-13 великих картоплин,
- 2-4 зубчики часнику,
- 3-4 столові ложки майонезу,
- сіль.
Рецепт приготування стегенець в духовці з картоплею.
Стегенця промиємо під проточною водою. Картоплю і часник почистити і помити.
Картопля поріжемо на четвертинки. Стегенця можна розділити на частини: стегно і гомілку, а можна готувати цілком. Посолити картоплю і стегенця за смаком і розкладемо в глибокому деку або формі для запікання.
У чашці змішаємо майонез і часник, видавлений через прес для часнику. Смажена зверху стегенця та картоплю майонезом з часником.
Відправляємо стегенця з картоплею в розігріту до 210 – 220 градусів духовку на 50-60 хвилин. Перевіряємо готовність картоплі, якщо м’яка, то можна подавати до столу.
Подавати гарячими. Смачного.