Курка з картоплею

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Готуємо простий і ситний рецепт смачної страви курка з картоплею на сковороді. Він поєднує в собі ніжність курячого м’яса та хрускіт смаженої картопельки по-селянськи. Приготування, як завжди, швидке і легке, а результат потішить будь-якого вашого гостя або члена сім’ї.

Інгредієнти

  • Курячі стегна – 4-6 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Сіль – 1 ст. Ложка
  • Каррі – 1 ст. Л
  • Прованські трави, перець чорний – за смаком

Рецепт курки з картоплею на сковороді

Курка з картоплею на пательні смажена та тушкована

Промиваємо стегенця, даємо обсохнути, зрізаємо зайву шкіру, жир.

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Посипаємо сіллю, приправою, травами.

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Натираємо, втираємо, масажуємо кожен шматок, відставляємо в сторону.

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

Картоплю ріжемо вздовж по-селянськи, на 4-6 частин залежно від розміру. Солимо, перчимо, перемішуємо.

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Викладаємо курку шкірою вниз.

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Між м’ясом розкладаємо картоплю.

Курка з картоплею на пательні смажена та тушкована

Смажимо стегна на сильному вогні без кришки до золотистого кольору, з одного боку.

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Перевертаємо на інший бік разом із картоплею накриваємо кришкою.

Можна смажити окремо, але це вдвічі довше. Краще навчитися робити це одночасно.

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Доводимо курку до готовності на середньому вогні приблизно 15-20 хвилин.

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Ножем або виделкою перевіряємо готовність. Якщо йде прозорий сік, то можна закруглятися.

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Швидка смачна і ситна вечеря на всю сім’ю готова. Подавайте зі свіжою зеленню та часниковим соусом.

Печеня з куркою та картоплею

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

Інгредієнти

  • Курячі гомілки – 7 шт.
  • Картопля – 1 кг
  • Цибулю, моркву – по 1 шт.
  • Часник – 3 зубці.
  • Томатна паста – 2 ст. Ложки
  • Кабачок маленький – 1 шт.
  • Італійські трави – 2 чайні л
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Крохмаль – 1 столова л
  • Сіль – за смаком

Приготування з фото

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Зрізаємо м’ясо з гомілок, кістки залишаємо на бульйон. Викладаємо на гарячу пательню з рослинною олією, обсмажуємо з двох боків. Відразу посипаємо дрібкою крупної солі. М’ясу потрібно надати гарного золотистого кольору під час обсмажування, це і буде початковий смак для страви.

Як казав шеф-кухар рамзі – немає кольору немає страви.

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

Коли курка набула нормального кольору додаємо подрібнену цибулю. Якщо в процесі приготування щось почне пригорати додавайте, не соромлячись, потроху воду.

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Присипаємо італійськими травами. Я завжди використовую ці трави, оскільки в них міститься все, що потрібно для м’яса: розмарин, чебрець, орегано, майоран, чабер, базилік.

Курка з картоплею на пательні смажена та тушкована

Курка з картоплею на пательні смажена та тушкована

Додаємо часник, щойно пішов аромат часнику, додаємо томатну пасту на край сковорідки, обсмажуємо 1 хвилину, щоб вона розкрилася.

Курка з картоплею на пательні смажена та тушкована

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Додаємо овочі, порізані кубиком: кабачок, моркву, картоплю.

Також можна додати болгарський перець, селеру, баклажан. Це тільки поліпшить смак бульйону, але в невеликих кількостях, щоб вони не перетягували акцент на себе.

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Заливаємо гарячою водою по край картоплі. Зверніть увагу, саме гарячою, щоб не зупинявся процес приготування.

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

Додаємо сіль, лаврове листя, пробуємо бульйон на солоність. Тушкуємо курку з картоплею на середньому вогні під кришкою 20-30 хвилин до готовності.

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

Наприкінці, розводимо крохмаль холодною водою, вливаємо тонкою цівкою і енергійно перемішуємо. Такий спосіб часто використовують у ресторанах, щоб страва була нажористішою. Крохмаль не змінить смак, а тільки поліпшить страву.

Курка з картоплею на пательні смажена та тушкована

Присипаємо зеленню і подаємо на стіл. Смак печені за моїм рецептом ви запам’ятаєте назавжди і готуватимете її регулярно.

Оджахурі з куркою та картоплею

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

Інгредієнти

  • Філе стегна – 500 г
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. Л. Ложка
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, перець чорний – за смаком
  • Зелень

Покроковий рецепт

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

На розігрітій з олією сковорідці, обсмажуємо курку до золотистого кольору і перекладаємо в миску. У процесі солимо за смаком.

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

На тій же сковорідці смажимо картоплю до золотистості. Підсолюємо за смаком.

Курка з картоплею на пательні смажена та тушкована

До картоплі додаємо четверть кільцями цибулю, пасеруємо ще 5-7 хвилин.

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

Завантажуємо назад курку, і порізаний солодкий перець із помідорами. Додаємо хмелі-сунелі, чорний перець, роздавлений часник. Тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин до повної готовності всіх інгредієнтів.

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

Перед подачею посипаємо рубаною петрушкою або кінзою. Попри свою простоту і легкість у приготуванні, грузинська страва оджахурі виходить смачною і ароматною.

Тушкована капуста з куркою та картоплею

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Інгредієнти

  • Куряче філе стегна – 500 г
  • Капуста – 600 г
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля, морква – по 1 шт.
  • Томатна паста – 1 ст. Ложка
  • Лавровий лист, петрушка, часник, сіль, спеції – за смаком

Процес приготування

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Курка з картоплею на пательні смажена та тушкована

Ріжемо стегенця середніми шматочками, обсмажуємо на сковороді до золотистості.

Курка з картоплею на пательні смажена та тушкована

Ріжемо цибулю чверть кільцями, моркву розпускаємо на соломку.

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Відвантажуємо овочі в сковорідку, додаємо сіль, спеції, пасеруємо з куркою до м’якості 5-7 хв.

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

Кладемо порізану соломкою капусту і картоплю кубиком, не перемішуємо. Трохи присолюємо зверху, тушкуємо під кришкою 20 хвилин.

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Курка з картоплею на сковороді смажена та тушкована

Через 20 хвилин додаємо 2 лаврових листки, роздавлений часник, рубану зелень і розведену водою томатну пасту. Перемішуємо, тушкуємо під кришкою заключні 5-10 хвилин.

Курка з картоплею на пательні смажена та тушкована

Курка з картоплею на сковорідці смажена та тушкована

Рагу з капустою та куркою готове до подачі.