Готуємо простий і ситний рецепт смачної страви курка з картоплею на сковороді. Він поєднує в собі ніжність курячого м’яса та хрускіт смаженої картопельки по-селянськи. Приготування, як завжди, швидке і легке, а результат потішить будь-якого вашого гостя або члена сім’ї.
Інгредієнти
- Курячі стегна – 4-6 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Сіль – 1 ст. Ложка
- Каррі – 1 ст. Л
- Прованські трави, перець чорний – за смаком
Рецепт курки з картоплею на сковороді
Промиваємо стегенця, даємо обсохнути, зрізаємо зайву шкіру, жир.
Посипаємо сіллю, приправою, травами.
Натираємо, втираємо, масажуємо кожен шматок, відставляємо в сторону.
Картоплю ріжемо вздовж по-селянськи, на 4-6 частин залежно від розміру. Солимо, перчимо, перемішуємо.
Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Викладаємо курку шкірою вниз.
Між м’ясом розкладаємо картоплю.
Смажимо стегна на сильному вогні без кришки до золотистого кольору, з одного боку.
Перевертаємо на інший бік разом із картоплею накриваємо кришкою.
Можна смажити окремо, але це вдвічі довше. Краще навчитися робити це одночасно.
Доводимо курку до готовності на середньому вогні приблизно 15-20 хвилин.
Ножем або виделкою перевіряємо готовність. Якщо йде прозорий сік, то можна закруглятися.
Швидка смачна і ситна вечеря на всю сім’ю готова. Подавайте зі свіжою зеленню та часниковим соусом.
Печеня з куркою та картоплею
Інгредієнти
- Курячі гомілки – 7 шт.
- Картопля – 1 кг
- Цибулю, моркву – по 1 шт.
- Часник – 3 зубці.
- Томатна паста – 2 ст. Ложки
- Кабачок маленький – 1 шт.
- Італійські трави – 2 чайні л
- Лавровий лист – 3 шт.
- Крохмаль – 1 столова л
- Сіль – за смаком
Приготування з фото
Зрізаємо м’ясо з гомілок, кістки залишаємо на бульйон. Викладаємо на гарячу пательню з рослинною олією, обсмажуємо з двох боків. Відразу посипаємо дрібкою крупної солі. М’ясу потрібно надати гарного золотистого кольору під час обсмажування, це і буде початковий смак для страви.
Як казав шеф-кухар рамзі – немає кольору немає страви.
Коли курка набула нормального кольору додаємо подрібнену цибулю. Якщо в процесі приготування щось почне пригорати додавайте, не соромлячись, потроху воду.
Присипаємо італійськими травами. Я завжди використовую ці трави, оскільки в них міститься все, що потрібно для м’яса: розмарин, чебрець, орегано, майоран, чабер, базилік.
Додаємо часник, щойно пішов аромат часнику, додаємо томатну пасту на край сковорідки, обсмажуємо 1 хвилину, щоб вона розкрилася.
Додаємо овочі, порізані кубиком: кабачок, моркву, картоплю.
Також можна додати болгарський перець, селеру, баклажан. Це тільки поліпшить смак бульйону, але в невеликих кількостях, щоб вони не перетягували акцент на себе.
Заливаємо гарячою водою по край картоплі. Зверніть увагу, саме гарячою, щоб не зупинявся процес приготування.
Додаємо сіль, лаврове листя, пробуємо бульйон на солоність. Тушкуємо курку з картоплею на середньому вогні під кришкою 20-30 хвилин до готовності.
Наприкінці, розводимо крохмаль холодною водою, вливаємо тонкою цівкою і енергійно перемішуємо. Такий спосіб часто використовують у ресторанах, щоб страва була нажористішою. Крохмаль не змінить смак, а тільки поліпшить страву.
Присипаємо зеленню і подаємо на стіл. Смак печені за моїм рецептом ви запам’ятаєте назавжди і готуватимете її регулярно.
Оджахурі з куркою та картоплею
Інгредієнти
- Філе стегна – 500 г
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Хмелі-сунелі – 1 ч. Л. Ложка
- Часник – 2 зубчики
- Сіль, перець чорний – за смаком
- Зелень
Покроковий рецепт
На розігрітій з олією сковорідці, обсмажуємо курку до золотистого кольору і перекладаємо в миску. У процесі солимо за смаком.
На тій же сковорідці смажимо картоплю до золотистості. Підсолюємо за смаком.
До картоплі додаємо четверть кільцями цибулю, пасеруємо ще 5-7 хвилин.
Завантажуємо назад курку, і порізаний солодкий перець із помідорами. Додаємо хмелі-сунелі, чорний перець, роздавлений часник. Тушкуємо під кришкою 10-15 хвилин до повної готовності всіх інгредієнтів.
Перед подачею посипаємо рубаною петрушкою або кінзою. Попри свою простоту і легкість у приготуванні, грузинська страва оджахурі виходить смачною і ароматною.
Тушкована капуста з куркою та картоплею
Інгредієнти
- Куряче філе стегна – 500 г
- Капуста – 600 г
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля, морква – по 1 шт.
- Томатна паста – 1 ст. Ложка
- Лавровий лист, петрушка, часник, сіль, спеції – за смаком
Процес приготування
Ріжемо стегенця середніми шматочками, обсмажуємо на сковороді до золотистості.
Ріжемо цибулю чверть кільцями, моркву розпускаємо на соломку.
Відвантажуємо овочі в сковорідку, додаємо сіль, спеції, пасеруємо з куркою до м’якості 5-7 хв.
Кладемо порізану соломкою капусту і картоплю кубиком, не перемішуємо. Трохи присолюємо зверху, тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
Через 20 хвилин додаємо 2 лаврових листки, роздавлений часник, рубану зелень і розведену водою томатну пасту. Перемішуємо, тушкуємо під кришкою заключні 5-10 хвилин.
Рагу з капустою та куркою готове до подачі.