Ніжне куряче м’ясо з грибами на сковороді у вершковому соусі під сиром. Страва приготована за принципом жульєну з тими самими інгредієнтами і в тій самій послідовності. Спробуйте приготувати цю смачну страву за нашим простим рецептом і насолодіться ніжним м’ясом у вершках на сковороді.
Інгредієнти
- Філе стегна – 4 шт.
- Печериці – 500 г
- Сметана – 200 г
- Вершки – 100 мл
- Сир – 150 г
- Цибуля – 100 г
- Борошно – 1 чайна л
- Рослинна олія – 2 ст. Л. Ложки
- Вершкове масло – 15+15 г
- Перець чорний – 0,7 ч. Л. Ложки
- Сіль – 1 чайна л
- Зелень петрушки
Рецепт курки з грибами
Розтоплюємо на сковорідці олію та шматочок вершкового масла
Додаємо подрібнені кубиком гриби. Щоб не було зайвої вологи шампіньйони не мийте, а протріть вологими серветками
Смажимо 5 хвилин на великому вогні та прибираємо на тарілку
Додаємо рослинну олію та обсмажуємо подрібнену курку
Смажимо 5 хвилин на великому вогні, солимо та перчимо за смаком
Додаємо порізану дрібними кубиками цибулю і пасеруємо ще 2-3 хвилини
Щойно цибуля стала м’якою та прозорою додаємо борошно
Завантажуємо назад гриби та зелень петрушки
Додаємо сметану та вершки кімнатної температури
Тушкуємо 2-3 хвилини на середньому вогні
Посипаємо сиром перемішуємо і томимо ще 3-4 хвилини під кришкою, щоб
Приготування закінчено, пательня зі смачною і соковитою куркою у вершках готова до подачі. Мій чоловік воліє їсти прямо зі сковорідки
Куряча грудка з грибами в сметанному соусі
Інгредієнти
- Філе – 500 г
- Печериці – 500 г
- Сметана – 200 г
- Гаряча вода – 150 мл
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 3 зубці.
- Борошно – 1 ст. Ложка без гірки
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна, вершкове масло
Приготування з фото
Нарізаємо довільно печериці та викладаємо на суху розігріту сковороду
Цей спосіб обсмажування я побачила в одного популярного шефа і рекомендую вам його спробувати
Випарюємо вологу з грибів, додаємо трохи рослинної олії та шматочок вершкового масла, обсмажуємо до золотистості та прибираємо. На цьому етапі сіль не додаємо
Грибочки, приготовані таким способом, виходять ароматні та пахучі як лісові
Ароматизуємо олію. Цибулю з часником ріжемо великими шматками обсмажуємо 3-5 хв. І прибираємо зі сковороди
В ароматну олію викладаємо шматочки курки
Смажимо на максимальному вогні до золотистої скоринки з двох боків
Присипаємо столовою ложкою борошна і швидко перемішуємо
Додаємо обсмажені гриби, солимо і перчимо за смаком
Вводимо сметану, вливаємо окріп, перемішуємо, пробуємо страву на солоність і перчинку
Накриваємо кришкою і тушкуємо заключні 2 хвилини до легкого загустіння
Подаємо з картопляним пюре та солоними огірками
Філе курки з печерицями та помідорами
Інгредієнти
- Грудка – 500 г
- Гриби – 250 г
- Сметана – 200 г
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Помідори чері – 10 шт.
- Гірчиця столова – 1 чайн. Л
- Часник – 3 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Вода – 250 мл
- Перець чорний – 0,5 ч. Ложки
- Сіль – 1 чайн. Л
- Зелена цибуля, кріп
Покроковий рецепт
Підморожене м’ясо ріжемо тонкими пластинами, обсмажуємо з двох боків до готовності і прибираємо зі сковороди
Додаємо вершкове масло і пасеруємо кільця цибулі до м’якості
Додаємо до цибулі тонко порізані печериці та смажимо 5-7 хвилин
Завантажуємо назад курку, додаємо сіль, перець, гірчицю, роздавлений часник і лаврове листя
Вливаємо воду, кладемо сметану, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 5 хв.
Кладемо порізані томати чері, зелень кропу і томимо на середньому вогні ще 2-3 хв.
Шикарний обід із ніжної курочки у вершковому соусі готовий до вживання