Курка з грибами на пательні з вершками

Курка з грибами на пательні з вершками та сиром на сковороді

Ніжне куряче м’ясо з грибами на сковороді у вершковому соусі під сиром. Страва приготована за принципом жульєну з тими самими інгредієнтами і в тій самій послідовності. Спробуйте приготувати цю смачну страву за нашим простим рецептом і насолодіться ніжним м’ясом у вершках на сковороді.

Інгредієнти

  • Філе стегна – 4 шт.
  • Печериці – 500 г
  • Сметана – 200 г
  • Вершки – 100 мл
  • Сир – 150 г
  • Цибуля – 100 г
  • Борошно – 1 чайна л
  • Рослинна олія – 2 ст. Л. Ложки
  • Вершкове масло – 15+15 г
  • Перець чорний – 0,7 ч. Л. Ложки
  • Сіль – 1 чайна л
  • Зелень петрушки

Рецепт курки з грибами

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Розтоплюємо на сковорідці олію та шматочок вершкового масла

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Додаємо подрібнені кубиком гриби. Щоб не було зайвої вологи шампіньйони не мийте, а протріть вологими серветками

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Смажимо 5 хвилин на великому вогні та прибираємо на тарілку

Курка з грибами на пательні з вершками та сиром на сковороді

Додаємо рослинну олію та обсмажуємо подрібнену курку

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Смажимо 5 хвилин на великому вогні, солимо та перчимо за смаком

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Додаємо порізану дрібними кубиками цибулю і пасеруємо ще 2-3 хвилини

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Щойно цибуля стала м’якою та прозорою додаємо борошно

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Завантажуємо назад гриби та зелень петрушки

Курка з грибами на сковорідці з вершками та сиром

Додаємо сметану та вершки кімнатної температури

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Тушкуємо 2-3 хвилини на середньому вогні

Курка з грибами на сковорідці з вершками та сиром

Посипаємо сиром перемішуємо і томимо ще 3-4 хвилини під кришкою, щоб

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Приготування закінчено, пательня зі смачною і соковитою куркою у вершках готова до подачі. Мій чоловік воліє їсти прямо зі сковорідки

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Куряча грудка з грибами в сметанному соусі

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Інгредієнти

  • Філе – 500 г
  • Печериці – 500 г
  • Сметана – 200 г
  • Гаряча вода – 150 мл
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зубці.
  • Борошно – 1 ст. Ложка без гірки
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна, вершкове масло

Приготування з фото

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Нарізаємо довільно печериці та викладаємо на суху розігріту сковороду

Цей спосіб обсмажування я побачила в одного популярного шефа і рекомендую вам його спробувати

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Випарюємо вологу з грибів, додаємо трохи рослинної олії та шматочок вершкового масла, обсмажуємо до золотистості та прибираємо. На цьому етапі сіль не додаємо

Грибочки, приготовані таким способом, виходять ароматні та пахучі як лісові

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Ароматизуємо олію. Цибулю з часником ріжемо великими шматками обсмажуємо 3-5 хв. І прибираємо зі сковороди

Курка з грибами на сковорідці з вершками та сиром

В ароматну олію викладаємо шматочки курки

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Смажимо на максимальному вогні до золотистої скоринки з двох боків

Курка з грибами на сковорідці з вершками та сиром

Присипаємо столовою ложкою борошна і швидко перемішуємо

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Додаємо обсмажені гриби, солимо і перчимо за смаком

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Вводимо сметану, вливаємо окріп, перемішуємо, пробуємо страву на солоність і перчинку

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Накриваємо кришкою і тушкуємо заключні 2 хвилини до легкого загустіння

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Подаємо з картопляним пюре та солоними огірками

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Філе курки з печерицями та помідорами

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Інгредієнти

  • Грудка – 500 г
  • Гриби – 250 г
  • Сметана – 200 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Помідори чері – 10 шт.
  • Гірчиця столова – 1 чайн. Л
  • Часник – 3 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Вода – 250 мл
  • Перець чорний – 0,5 ч. Ложки
  • Сіль – 1 чайн. Л
  • Зелена цибуля, кріп

Покроковий рецепт

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Підморожене м’ясо ріжемо тонкими пластинами, обсмажуємо з двох боків до готовності і прибираємо зі сковороди

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Додаємо вершкове масло і пасеруємо кільця цибулі до м’якості

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Додаємо до цибулі тонко порізані печериці та смажимо 5-7 хвилин

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Завантажуємо назад курку, додаємо сіль, перець, гірчицю, роздавлений часник і лаврове листя

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Вливаємо воду, кладемо сметану, перемішуємо і тушкуємо під кришкою 5 хв.

Курка з грибами на пательні з вершками та сиром / Кладемо порізані томати черрі з стегон

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Кладемо порізані томати чері, зелень кропу і томимо на середньому вогні ще 2-3 хв.

Курка з грибами на сковороді з вершками та сиром

Шикарний обід із ніжної курочки у вершковому соусі готовий до вживання