Одна з найпопулярніших гарячих закусок, що користуються незмінною любов’ю. Гриби і сирний соус прекрасно доповнюють один одного. Варіантів приготування жульєну багато. Мені дуже подобається саме такий, спробуйте, це дуже смачно і просто.
Дуже зручно, що жюльєн можна приготувати заздалегідь, а запекти безпосередньо перед приходом гостей.
на 6-8 порцій
необхідно:
- Гриби (у мене печериці) – 350-500 м
- Лук – 1-2 шт.
- Масло для смаження – 2-3 ст.л.
- Сіль, спеції – за смаком (я додаю чорний перець і сухий часник)
- Сир для верхнього шару – бл.100 р
Соус бешамель з сиром:
- Молоко – 500 г
- Масло вершкове – 50 г
- Борошно – 50 г
- Сіль – за смаком (враховуйте солоність сиру)
- Сир – 100-150 г
приготування:
Нарізати цибулю дрібними кубиками.
Покласти на сковороду з маслом і обсмажити до золотистого кольору.
Гриби нарізати скибочками.
Додати до цибулі.
Смажити при помішуванні, поки з грибів не перестане виділятися рідина.
Додати сіль і спеції, перемішати.
Готуємо соус бешамель.
Масло розтопити на сковороді.
Додати борошно, помішуючи.
Вся мука повинна насититися маслом, тоді не буде грудочок в готовому соусі.
Поступово вливаємо молоко.
Відразу не вливайте багато, трохи налили – розмішуємо, розбиваючи борошно.
Найкраще робити це віночком.
Прогріваємо до кипіння і загустіння соусу.
Додаємо сир і продовжуємо нагрівати, поки сир не розплавиться.
Ось так виглядає готовий соус з сиром.
Солити краще після додавання сиру.
Додаємо гриби в молочний соус. Перемішуємо.
Можна укладати гриби і соус в форми для запікання шарами, але в цьому способі є мінус – між грибами завжди є порожнечі і після запікання, коли соус осяде, опуститься і верхня частина жульєну.
Тому, мені подобається перемішувати відразу.
Для запікання можна використовувати кокотніци або інші відповідні форми.
Якщо ви припускаєте, що закусок на столі буде багато, то жюльєн можна запекти в формах поменше.
Розкладаємо гриби з соусом по формах.
Верх посипаємо сиром.
Запікаємо при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки.
Смачного!