Жюльєн з грибами

Жюльєн з грибами

Одна з найпопулярніших гарячих закусок, що користуються незмінною любов’ю. Гриби і сирний соус прекрасно доповнюють один одного. Варіантів приготування жульєну багато. Мені дуже подобається саме такий, спробуйте, це дуже смачно і просто.

Дуже зручно, що жюльєн можна приготувати заздалегідь, а запекти безпосередньо перед приходом гостей.

на 6-8 порцій

необхідно:

  • Гриби (у мене печериці) – 350-500 м
  • Лук – 1-2 шт.
  • Масло для смаження – 2-3 ст.л.
  • Сіль, спеції – за смаком (я додаю чорний перець і сухий часник)
  • Сир для верхнього шару – бл.100 р

Соус бешамель з сиром:

  • Молоко – 500 г
  • Масло вершкове – 50 г
  • Борошно – 50 г
  • Сіль – за смаком (враховуйте солоність сиру)
  • Сир – 100-150 г

приготування:

Нарізати цибулю дрібними кубиками.

Жюльєн з грибами

Покласти на сковороду з маслом і обсмажити до золотистого кольору.

Жюльєн з грибами

Гриби нарізати скибочками.

Жюльєн з грибами

Додати до цибулі.

Смажити при помішуванні, поки з грибів не перестане виділятися рідина.

Жюльєн з грибами

Жюльєн з грибами

Додати сіль і спеції, перемішати.

Жюльєн з грибами

Готуємо соус бешамель.

Масло розтопити на сковороді.

Жюльєн з грибами

Додати борошно, помішуючи.

Жюльєн з грибами

Вся мука повинна насититися маслом, тоді не буде грудочок в готовому соусі.

Жюльєн з грибами

Поступово вливаємо молоко.

Відразу не вливайте багато, трохи налили – розмішуємо, розбиваючи борошно.

Найкраще робити це віночком.

Жюльєн з грибами

Прогріваємо до кипіння і загустіння соусу.

Жюльєн з грибами

Додаємо сир і продовжуємо нагрівати, поки сир не розплавиться.

Жюльєн з грибами

Ось так виглядає готовий соус з сиром.

Солити краще після додавання сиру.

Жюльєн з грибами

Додаємо гриби в молочний соус. Перемішуємо.

Можна укладати гриби і соус в форми для запікання шарами, але в цьому способі є мінус – між грибами завжди є порожнечі і після запікання, коли соус осяде, опуститься і верхня частина жульєну.

Тому, мені подобається перемішувати відразу.

Жюльєн з грибами

Жюльєн з грибами

Для запікання можна використовувати кокотніци або інші відповідні форми.

Якщо ви припускаєте, що закусок на столі буде багато, то жюльєн можна запекти в формах поменше.

Жюльєн з грибами

Розкладаємо гриби з соусом по формах.

Жюльєн з грибами

Жюльєн з грибами

Верх посипаємо сиром.

Жюльєн з грибами

Запікаємо при температурі 180 градусів до рум’яної скоринки.

Смачного!

Жюльєн з грибами

Жюльєн з грибами