Приготувати повноцінний обід з пастою, підливою і смачними котлетками можна всього за півгодини. Для цього не обов’язково володіти кухарськими суперздатностями, потрібно лише взяти в якості інструктажу наш покроковий рецепт з фото і приготувати смачні курячі котлети на сковороді. Повірте, процес і результат готування вас однозначно порадують, адже «шорсткості» кулінарного процесу забуваються швидко, а приголомшливий аромат і смак пам’ятаються дуже довго.
Як посмажити соковиті курячі котлети на сковороді
Гарячі закуски з м’ясом Курка
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Куряче філе з грудки – 400 г + –
- Біла булка – 150 г + –
- Цибуля ріпчаста – 2-3 шт. + –
- Морква – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 1 шт. + –
- Часник – 2-3 зубки + –
- Перцевий порошок – 1/2 ч. Л. + –
- Сіль велика – 1 ч. Л. без гірки + –
- Базилік сушений – 2 щіпки + –
- Кінза (зелень) свіжа дрібно рубана – 1 ст. л. + –
- Борошно пшеничне – 1 ст. л. з гіркою + –
- Соняшникова олія – 2/3 стопки + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Куряче філе нарізаємо великими скибочками і разом з тертим часником, яйцем і булкою (отмоченной в теплій воді, а потім размятой виделкою) перемелює до однорідної маси. Також в фарш слід відразу додати сіль, перець і сушений базилік.
Ріпчасту цибулю (2 головки) не потрібно перемелювати, його ми кришимо кубиками, потім пересипаємо нарізку в фарш і все перемішуємо.
За текстурі кістлявий окорок з курки виходить дуже м’яким і відмінно «клеїться». Такі котлетки ідеально тримають форму, виходять рівними і красивими.
Прогріваємо на сильному вогні сковороду, вливаємо в неї масло. Як тільки воно розжариться, зменшуємо вогонь до середнього. Тепер, змочуючи руки в прохолодній воді, формуємо з фаршу невеликі круглі котлетки і перекладаємо їх в розпечене масло.
Смажити битки потрібно по 2 хвилини з кожного боку (не довше ніж), до утворення твердої скоринки і піджареної.
Після цього рум’яні биточки перекладаємо на тарілку, а в порожній сковороді, в якій ще залишилося масло, обсмажуємо пару хвилин нарізаний невеликими кубиками цибулю (1 головка).
Потім пересипаємо до нього морквяний стружку і пасеруємо овочі на помірному вогні хвилин 5-7, помішуючи.
Коли овочі стануть м’якими, підсипає до них борошно, після перемішуємо її ретельно, щоб не було грудочок.
Тепер вливаємо в сковорідку 2 ст. окропу, гарненько все перемішуємо і доводимо підливу до кипіння.
Варимо соус 2 хвилини, потім перекладаємо в нього котлетки.
Зверху посипаємо все дрібно рубаною зеленню, зменшуємо температуру готування до мінімуму, накриваємо ємність кришкою і Томім битки в підливі 10-15 хвилин.
Паралельно з приготуванням котлет слід відварити спагетті, ріжки або будь-який інший вид пасти. Варяться макарони буквально 10 хвилин, так що до кінця смаження котлет гарнір вже досягне потрібної кондиції.