Курячі котлети на сковороді в соусі: класичний рецепт

Приготувати повноцінний обід з пастою, підливою і смачними котлетками можна всього за півгодини. Для цього не обов’язково володіти кухарськими суперздатностями, потрібно лише взяти в якості інструктажу наш покроковий рецепт з фото і приготувати смачні курячі котлети на сковороді. Повірте, процес і результат готування вас однозначно порадують, адже «шорсткості» кулінарного процесу забуваються швидко, а приголомшливий аромат і смак пам’ятаються дуже довго.

Як посмажити соковиті курячі котлети на сковороді

Гарячі закуски з м’ясом Курка
ХадіджаСтатьі автора

Курячі котлети на сковороді в соусі класичний рецепт
Курячі котлети на сковороді в соусі класичний рецепт

Складові

  • Куряче філе з грудки – 400 г + –
  • Біла булка – 150 г + –
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Яйця курячі – 1 шт. + –
  • Часник – 2-3 зубки + –
  • Перцевий порошок – 1/2 ч. Л. + –
  • Сіль велика – 1 ч. Л. без гірки + –
  • Базилік сушений – 2 щіпки + –
  • Кінза (зелень) свіжа дрібно рубана – 1 ст. л. + –
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л. з гіркою + –
  • Соняшникова олія – ​​2/3 стопки + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Куряче філе нарізаємо великими скибочками і разом з тертим часником, яйцем і булкою (отмоченной в теплій воді, а потім размятой виделкою) перемелює до однорідної маси. Також в фарш слід відразу додати сіль, перець і сушений базилік.


  • Ріпчасту цибулю (2 головки) не потрібно перемелювати, його ми кришимо кубиками, потім пересипаємо нарізку в фарш і все перемішуємо.


  • За текстурі кістлявий окорок з курки виходить дуже м’яким і відмінно «клеїться». Такі котлетки ідеально тримають форму, виходять рівними і красивими.


  • Прогріваємо на сильному вогні сковороду, вливаємо в неї масло. Як тільки воно розжариться, зменшуємо вогонь до середнього. Тепер, змочуючи руки в прохолодній воді, формуємо з фаршу невеликі круглі котлетки і перекладаємо їх в розпечене масло.
    Смажити битки потрібно по 2 хвилини з кожного боку (не довше ніж), до утворення твердої скоринки і піджареної.


  • Після цього рум’яні биточки перекладаємо на тарілку, а в порожній сковороді, в якій ще залишилося масло, обсмажуємо пару хвилин нарізаний невеликими кубиками цибулю (1 головка).


  • Потім пересипаємо до нього морквяний стружку і пасеруємо овочі на помірному вогні хвилин 5-7, помішуючи.


  • Коли овочі стануть м’якими, підсипає до них борошно, після перемішуємо її ретельно, щоб не було грудочок.


  • Тепер вливаємо в сковорідку 2 ст. окропу, гарненько все перемішуємо і доводимо підливу до кипіння.


  • Варимо соус 2 хвилини, потім перекладаємо в нього котлетки.


  • Зверху посипаємо все дрібно рубаною зеленню, зменшуємо температуру готування до мінімуму, накриваємо ємність кришкою і Томім битки в підливі 10-15 хвилин.


  • Паралельно з приготуванням котлет слід відварити спагетті, ріжки або будь-який інший вид пасти. Варяться макарони буквально 10 хвилин, так що до кінця смаження котлет гарнір вже досягне потрібної кондиції.