Фаршировані печериці з сиром у духовці – чудова ситна страва, що підходить для обіду, вечері, для святкового столу. Креативні кулінари вигадали безліч рецептів фаршированих печериць, а ми ділимося з вами 10 найкращими рецептами фаршированих печериць у духовці з сиром покроково з фото. Обов’язково спробуйте найкращі з них!
Фаршировані печериці з сиром і часником, запечені в духовці
Апетитні й ароматні грибочки з начинкою з часнику та сиру будуть чудові і в гарячому, і в холодному вигляді. Готується ця закуска дуже легко і швидко, найголовніше – вибрати правильні печериці для фарширування.
Інгредієнти
- Печериці свіжі 400 гр.
- Сир Сулугуні 100 гр. (або пармезан)
- Часник 3 зубчики
- Масло вершкове 10 гр.
- Майонез 50 гр.
Приготування
-
Щоб приготувати фаршировані печериці в духовці з сиром, для початку підготуйте гриби. Їх потрібно ретельно промити в проточній воді, а потім зрізати ніжки максимально близько до основи капелюшка.
-
Кожен капелюшок викладіть у форму для запікання. Намагайтеся розташовувати гриби дуже щільно один до одного, оскільки вони сильно зменшуватимуться під час запікання.
-
У кожен капелюшок обов’язково помістіть по маленькому шматочку вершкового масла – для соковитості.
-
Потім потрібно підготувати начинку для грибів. Для цього натріть на дрібній тертці обраний сир, який не буде текти (сулугуні або пармезан – ідеальний вибір).
-
Потім пропустіть часник через часниковий прес.
-
Сир із часником змішайте, а після цього додайте до інгредієнтів майонез. Ретельно перемішайте суміш.
-
Щільненько начиніть капелюшки печериць сумішшю сиру, часнику і майонезу, щоб зверху була горочка. Після цього приступайте до запікання страви. Духову шафу потрібно розігріти до 180 градусів і помістити туди форму з грибами хвилин на 20-25.
-
Готові печериці будуть красивими, рум’яними та дуже соковитими. Можете відразу ж подавати їх до столу, а можете дозволити грибам для початку повністю охолонути – холодними вони дуже смачні!
Простий і смачний рецепт фаршированих печериць із сиром
Найпростіший, але дуже смачний рецепт, який підходить для духовки і навіть для запікання на решітці в мангалі. Ви витратите мінімум часу на цю страву, отримавши чудове доповнення до будь-якого набору страв.
Інгредієнти:
- Печериці – 0,5 кг.
- Сир твердого сорту – 200 гр.
- Суміш прованських трав – за смаком.
- Масло вершкове – 30 гр.
Процес приготування:
1. Печериці очистіть і вимийте під проточною водою. Ніжки потрібно обов’язково видалити, обрізавши їх під самий корінь. У підсумку у вас мають залишитися тільки капелюшки, порожнисті всередині.
2. Сир потрібно або натерти на середній тертці, або нарізати невеликими кубиками. Змішайте його з сумішшю прованських трав, а також можете додати в начинку й інші спеції.
3. Капелюшки печериць помістіть всередину форми для запікання, або розстеліть на деку фольгу і розкладіть печериці поверх фольги. Дістаньте з холодильника вершкове масло і наріжте його на шматочки за кількістю капелюшків.
4. Спочатку вкладіть у кожен капелюшок по шматочку масла.
5. Після цього покладіть у кожен гриб однакову кількість начинки із сиру та спецій. Готовий напівфабрикат потрібно буде помістити в уже розігріту духову шафу, тому увімкніть духовку розігріватися на 180-190 градусів.
6. Коли духовка буде розігріта, поставте печериці всередину на 20 хвилин. За цей час вони якраз мають дійти до готовності. Готову страву діставайте з духовки і подавайте на великій тарілці гарячою або холодною.
Як запекти печериці, фаршировані ніжками з сиром
Цей рецепт, так би мовити, безвідходний. У начинці для печериць будуть використовуватися ніжки, які зазвичай викидають. Рецепт простий, смачний, а страва – досить ситна і низькокалорійна.
Інгредієнти:
- Печериці – 0,5 кг.
- Сир сулугуні – 50 гр.
- Сир пармезан – 50 гр.
- Перець мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку візьміть великі королівські печериці з великими капелюшками. Їх необхідно ретельно вимити в проточній воді, а потім очистити від плівочки і зрізати ніжки, максимально підходячи до основи.
2. Печериці обсушіть і покладіть на фольгу на деко або у форму для запікання. Потім почніть готувати начинку. Для цього наріжте довільними шматочками сир і покладіть його разом із ніжками грибів у подрібнювач блендера. Інгредієнти подрібніть, щоб вони були більш-менш однорідними і додайте мелений перець.
3. Увімкніть духовку на температуру 180-190 градусів і почніть фарширувати печериці. Утрамбуйте рівну кількість начинки в капелюшках печериць, щільно набиваючи капелюшки сумішшю сиру та ніжок.
4. Форму із заготівлею поставте в гарячу духовку і засічіть 25 хвилин. Через цей час виймайте готову страву з духовки і подавайте до столу прямо у формі, або виклавши закуску на велике блюдо.
Смачного!
Дуже смачні печериці, запечені з куркою та сиром
Дуже ситна страва, яка просто вражає своїм дивовижним смаком та ароматом! Апетитна обсмажена на сковороді начинка з курячого філе зі спеціями добре доповнить смак грибів і зробить страву ситною.
Інгредієнти:
- Печериці великі – 0,5 кг.
- Цибуля ріпчаста біла – 1 шт.
- Філе куряче – 1 шт.
- Сир твердого сорту – 100 гр.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Рослинна олія – для смаження.
Процес приготування:
1. Для початку потрібно приготувати начинку для печериць. Для цього візьміть куряче філе і ретельно промийте його в проточній воді. Обсушіть м’якоть курки за допомогою паперового рушника і відкладіть убік.
2. Далі очистіть від лушпиння одну цибулину і також промийте її у воді. Цибулину дрібно наріжте за допомогою гострого ножа. Потім наберіть у зручну пательню трохи рослинної олії й опустіть туди цибулю.
3. На повільному вогні пасеруйте цибулю, а в цей же час дрібно наріжте куряче філе. У сковороду з пасерованою цибулею додайте курку і продовжуйте обсмажувати інгредієнти, збільшивши вогонь під сковородою. Додайте сіль і спеції за смаком.
4. Печериці промийте і видаліть ніжки, вирізаючи їх під самий корінь. Потім доведіть курку в сковорідці до готовності та почніть фарширувати печерицеві капелюшки. Щільно утрамбовуйте начинку в кожен гриб.
5. Увімкніть духовку на 180-200 градусів, щоб вона була вже розігріта до моменту готовності заготовки. Твердий сир натріть на середній або дрібній тертці та рясно посипте кожен капелюшок сиром.
6. У вже гарячу духовку поставте вогнетривку форму із заготівлею на 25 хвилин. За цей час гриби встигнуть приготуватися і сир зарум’яниться. Закуску дістаньте з духовки і відразу ж подавайте на стіл, або остудіть страву перед подачею.
Покроковий рецепт печериць із м’ясним фаршем і сиром
Для фарширування печериць відмінно підходить будь-який м’ясний фарш. Особливо смачно начиняти гриби фаршем із яловичини з сиром. Завдяки поєднанню м’яса і грибів страва буде дуже ситною і може виступати не тільки як закуска, але і як основна страва на столі.
Інгредієнти:
- Печериці великі – 0,5 кг.
- Фарш яловичий – 0,3 кг.
- Цибуля ріпчаста біла – 1 шт.
- Сир твердого сорту – 150 гр.
- Кріп і петрушка – ½ пучка.
- Сіль – за смаком.
- Мелений чорний перець – за смаком.
- Олія оливкова – для смаження.
Процес приготування:
1. Візьміть найсвіжіший яловичий фарш і підготуйте його для начинки. Для цього потрібно буде обсмажити фарш разом із цибулею та спеціями. Цибулину очистіть від лушпиння і дрібно порубайте ножем, після чого наберіть у сковорідку трохи оливкової олії й опустіть у неї цибулю.
2. На невеликому вогні потрібно пасерувати цибулю, регулярно її перемішуючи і не даючи їй пригоріти. Коли цибуля стане прозорою, додайте до неї фарш із яловичини і збільште вогонь, оскільки фарш виділятиме багато рідини.
3. На вогні, більшому за середній, обсмажуйте яловичий фарш і цибулю, регулярно перемішуючи суміш у сковороді. Додайте сіль і мелений чорний перець, а потім подрібніть зелень подрібніше і також додайте в сковороду з фаршем.
4. Продовжуйте обсмажувати начинку до повної готовності фаршу, після чого займіться підготовкою печериць. Їх потрібно очистити від плівок, вимити та звільнити від ніжок. Капелюшки грибів покладіть у вогнетривку форму, щільно розташовуючи їх поруч один з одним.
5. Увімкніть духовку на 180-200 градусів, а потім приступайте до фарширування грибів. У кожен капелюшок вкладіть однакову кількість фаршу, щільно набиваючи капелюшки. Після цього натріть на дрібній тертці сир і посипте капелюшки з фаршем сиром, щоб під час запікання утворилася апетитна скоринка.
6. Форму з грибами помістіть у духову шафу на 25 хвилин. Після того, як мине належний час, виймайте готову страву з духовки та подавайте до столу з різними гарнірами – рисом, салатом або картоплею.
Смачного!
Як приготувати печериці, фаршировані шинкою та сиром
Простий і швидкий варіант закуски, коли гості вже практично на порозі. Вам знадобиться буквально хвилин сорок, щоб страва була повністю готовою – не так вже й довго для обіду. Насичений аромат грибів і шинки з сиром наповнить вашу кухню ароматом і миттєво збере всіх до столу!
Інгредієнти:
- Печериці – 0,4 кг.
- Шинка (будь-яка) – 150 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста біла – 1 шт.
- Масло вершкове – для смаження.
- Мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку очистіть від плівок печериці, промийте їх у проточній воді та видаліть ніжки, зрізуючи їх біля самої основи. Потім трохи поскобліть кожен капелюшок ложкою, щоб сформувати більше заглиблення.
2. Капелюшки грибів розкладіть у вогнетривкій формі, щільно притискаючи їх один до одного і займіться начинкою. Шинку наріжте на дуже невеликі кубики, а також наріжте ніжки, які ви вийняли з печериць. Цибулину очистіть від лушпиння і сполосніть, потім дрібно порубайте її ножем.
3. Налийте в пательню трохи олії й опустіть туди цибулю та ніжки печериць. Пасеруйте цибулю з ніжками на помірному вогні, щоб цибуля стала прозорою. Потім покладіть у сковорідку шинку і присипте інгредієнти меленим перцем. Перемішайте все разом і обсмажуйте доти, доки суміш шинки та цибулі з ніжками не стане підсмаженою.
4. Духовку увімкніть на 180 градусів і натріть на середній або дрібній тертці твердий сир. Потім почніть розкладати начинку по капелюшках печериць, щільно набиваючи кожен грибочок фаршем. Наприкінці посипте гриби сиром і відправте форму зі стравою в духовку на двадцять хвилин.
5. Печериці будуть готові, коли сир стане рум’яним. Виймайте страву з духовки і подавайте до столу прямо у формі для випічки або виклавши грибочки на блюдо.
Фаршировані печериці з сиром і сметаною, запечені в духовці
Ця закуска виходить дуже ніжною, завдяки сметані у складі начинки. Апетитна страва чудово впишеться в будь-яке обіднє або святкове меню, а крім того – вона готується дуже швидко і легко.
Інгредієнти:
- Печериці великі – 10 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Ріпчаста біла цибуля – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Печериці промийте в проточній воді, після чого видаліть ніжки, але не викидайте їх. Печериці розкладіть у вогнетривкій формі виїмкою догори і починайте готувати начинку для грибів.
2. Дрібно наріжте цибулю, зелень і ніжки печериць. Після цього вилийте в пательню олію і покладіть туди суміш цибулі, зелені та ніжок печериць. Обсмажте інгредієнти на невеликому вогні до золотистості, а потім додайте сметану.
3. Посоліть начинку і протушкуйте її буквально пару хвилин. Після цього вимикайте вогонь і приступайте до фарширування. Духовку увімкніть на 180 градусів, а сир натріть на дрібній тертці. Печериці начиніть начинкою, щільно вкладаючи її в капелюшки. Потім посипте гриби сиром.
4. Форму з грибами поставте в розігріту духовку і засічіть двадцять хвилин. Через визначений час виймайте готову страву з духовки і подавайте до столу в гарячому вигляді прямо у формі.
Смачного!
Дуже смачний рецепт грибів печериць, запечених із помідором і сиром
Ще один апетитний варіант запечених у духовці печериць, який обов’язково потрібно спробувати. Проста і смачна страва нікого не залишить байдужим і відмінно впишеться в будь-яке обіднє меню. Спробуйте!
Інгредієнти:
- Печериці великі – 15 шт.
- Майонез – 3-4 ложки.
- Сир твердий – 150 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
1. Печериці очистіть від плівок і промийте в проточній воді. Ніжки виріжте та відкладіть убік. Капелюшки печериць розкладіть у формі для запікання і приступайте до приготування начинки.
2. Дрібно наріжте ніжки печериць і поставте їх обсмажуватися на сковороді з невеликою кількістю олії. Томат наріжте на кружечки, відповідно до кількості капелюшків у формі. Сир натріть на середній тертці.
3. Обсмажені ніжки печериць з’єднайте з майонезом і тертим сиром, перемішайте. У кожен капелюшок покладіть по шматочку помідора, а потім начиніть капелюшки начинкою з майонезу, ніжок і сиру.
4. Духовку увімкніть розігріватися до 180 градусів і дочекайтеся, поки вона розігріється. Форму з печерицями поставте в гарячу духовку на двадцять хвилин, після чого виймайте готову страву.
5. Дайте грибам трохи охолонути, а потім викладіть їх на блюдо і подавайте до столу з різними салатами та гарнірами.
Простий рецепт печериць, фаршированих беконом і сиром
Аромат обсмаженого бекону та сиру з печерицями наповнять не тільки вашу кухню, а й увесь будинок. Ця проста, але дуже ситна закуска чудово підійде до легкого столу з нагоди якогось свята або романтичної вечері.
Інгредієнти:
- Печериці – 0,4 кг.
- Бекон – 150 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Олія оливкова – для смаження.
- Мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку очистіть печериці, після чого промийте їх у проточній воді та видаліть ніжки, зрізуючи їх біля самої основи. Потім злегка поскобліть кожен капелюшок ложкою зсередини, щоб сформувати більше заглиблення.
2. Капелюшки грибів розкладіть у формі для запікання, щільно притискаючи грибочки один до одного і займіться приготуванням начинки. Бекон наріжте на пластиночки, а також дрібно наріжте ніжки, які ви вийняли з печериць.
3. Наберіть у сковорідку трохи оливкової олії й опустіть туди ніжки печериць. Обсмажуйте ніжки грибів до золотистого рум’яного кольору. Потім викладіть їх на тарілку і почніть обсмажувати бекон до підсмаженої скоринки.
4. Духовку увімкніть на 180 градусів і натріть на середній або дрібній тертці твердий сир. Потім почніть розкладати обсмажені ніжки печериць по капелюшках печериць, щільно набиваючи кожен грибочок. Потім вкладіть у кожен грибок по скрученій пластиночці бекону. Наприкінці посипте гриби сиром і відправте форму зі стравою в духовку на двадцять хвилин.
5. Печериці будуть готові, коли сир стане рум’яним. Виймайте страву з духовки і подавайте до столу прямо у формі для випічки або виклавши грибочки на блюдо.
Гриби печериці фаршировані сирним сиром
Ніжна сирна начинка та апетитні капелюшки печериць – ідеальне поєднання, яке чудово підійде для легкої вечері або для романтичного вечора з вином. Вам не знадобиться багато часу на приготування цієї шикарної закуски, а результат буде просто чудовим.
Інгредієнти:
- Печериці великі (королівські) – 0,5 кг.
- Сир сирний – 200 гр.
- Зелень свіжа – ½ пучка.
- Соєвий соус – 2 ст.л.
- Олія оливкова – 1 ст.л.
Процес приготування:
1. Печериці промийте в проточній воді, а потім видаліть плівки і виріжте ніжки під самий корінь. Ніжки можете викинути – вони не потрібні. Печериці покладіть у поліетиленовий пакет і додайте до них соєвий соус з оливковою олією.
2. Пакет із печерицями гарненько потрясіть, щоб усе змішалося. Приберіть його на деякий час убік, щоб печериці злегка промаринувалися і приготуйте начинку.
3. Сирний сир з’єднайте з дрібно посіченою зеленню і спеціями за вашим смаком. Потім відставте мисочку з начинкою вбік і вийміть із пакета печериці. Капелюшки грибів викладіть на деку або у формі для запікання і відправте в розігріту до 180 градусів духовку буквально хвилин на п’ятнадцять, щоб гриби приготувалися.
4. Готовим печерицям дайте охолонути, вилийте з них сік (який з’явиться в заглибленні капелюшків під час запікання) і начиніть кожен капелюшок сиром із зеленню. Можете скористатися для цього кондитерським шприцом, тоді форма сиру в кожному грибочку буде дуже красиво оформленою.
5. Готову страву подавайте до столу на красивій тарілці, уклавши гриби (за бажанням) на подушку з листя салату.