Фаршировані печериці в духовці з сиром

Фаршировані печериці в духовці з сиром

Фаршировані печериці з сиром у духовці – чудова ситна страва, що підходить для обіду, вечері, для святкового столу. Креативні кулінари вигадали безліч рецептів фаршированих печериць, а ми ділимося з вами 10 найкращими рецептами фаршированих печериць у духовці з сиром покроково з фото. Обов’язково спробуйте найкращі з них!

Фаршировані печериці з сиром і часником, запечені в духовці

Апетитні й ароматні грибочки з начинкою з часнику та сиру будуть чудові і в гарячому, і в холодному вигляді. Готується ця закуска дуже легко і швидко, найголовніше – вибрати правильні печериці для фарширування.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

Інгредієнти

  • Печериці свіжі 400 гр.
  • Сир Сулугуні 100 гр. (або пармезан)
  • Часник 3 зубчики
  • Масло вершкове 10 гр.
  • Майонез 50 гр.

Приготування

  1. Щоб приготувати фаршировані печериці в духовці з сиром, для початку підготуйте гриби. Їх потрібно ретельно промити в проточній воді, а потім зрізати ніжки максимально близько до основи капелюшка

    Щоб приготувати фаршировані печериці в духовці з сиром, для початку підготуйте гриби. Їх потрібно ретельно промити в проточній воді, а потім зрізати ніжки максимально близько до основи капелюшка.

  2. Кожен капелюшок викладіть у форму для запікання. Намагайтеся розташовувати гриби дуже щільно один до одного, оскільки вони сильно зменшуватися під час запікання

    Кожен капелюшок викладіть у форму для запікання. Намагайтеся розташовувати гриби дуже щільно один до одного, оскільки вони сильно зменшуватимуться під час запікання.

  3. У кожен капелюшок обов'язково помістіть по маленькому шматочку вершкового масла - для соковитості

    У кожен капелюшок обов’язково помістіть по маленькому шматочку вершкового масла – для соковитості.

  4. Потім потрібно підготувати начинку для грибів. Для цього натріть на дрібній тертці обраний сир, який не буде текти (сулугуні або пармезан - ідеальний вибір)

    Потім потрібно підготувати начинку для грибів. Для цього натріть на дрібній тертці обраний сир, який не буде текти (сулугуні або пармезан – ідеальний вибір).

  5. Потім пропустіть часник через часниковий прес

    Потім пропустіть часник через часниковий прес.

  6. Сир із часником змішайте, а після цього додайте до інгредієнтів майонез. Ретельно перемішайте суміш

    Сир із часником змішайте, а після цього додайте до інгредієнтів майонез. Ретельно перемішайте суміш.

  7. Щільненько начиніть капелюшки печериць сумішшю сиру, часнику та майонезу, щоб зверху була горочка. Після цього приступайте до запікання страви. Духову шафу потрібно розігріти до 180 градусів і помістити туди форму з грибами хвилин на 20-25

    Щільненько начиніть капелюшки печериць сумішшю сиру, часнику і майонезу, щоб зверху була горочка. Після цього приступайте до запікання страви. Духову шафу потрібно розігріти до 180 градусів і помістити туди форму з грибами хвилин на 20-25.

  8. Готові печериці будуть красивими, рум'яними та дуже соковитими. Можете відразу ж подавати їх до столу, а можете дозволити грибам для початку повністю охолонути - холодними вони дуже смачні!

    Готові печериці будуть красивими, рум’яними та дуже соковитими. Можете відразу ж подавати їх до столу, а можете дозволити грибам для початку повністю охолонути – холодними вони дуже смачні!

Простий і смачний рецепт фаршированих печериць із сиром

Найпростіший, але дуже смачний рецепт, який підходить для духовки і навіть для запікання на решітці в мангалі. Ви витратите мінімум часу на цю страву, отримавши чудове доповнення до будь-якого набору страв.

Інгредієнти:

  • Печериці – 0,5 кг.
  • Сир твердого сорту – 200 гр.
  • Суміш прованських трав – за смаком.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Печериці очистіть і вимийте під проточною водою. Ніжки потрібно обов’язково видалити, обрізавши їх під самий корінь. У підсумку у вас мають залишитися тільки капелюшки, порожнисті всередині.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

2. Сир потрібно або натерти на середній тертці, або нарізати невеликими кубиками. Змішайте його з сумішшю прованських трав, а також можете додати в начинку й інші спеції.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

3. Капелюшки печериць помістіть всередину форми для запікання, або розстеліть на деку фольгу і розкладіть печериці поверх фольги. Дістаньте з холодильника вершкове масло і наріжте його на шматочки за кількістю капелюшків.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

4. Спочатку вкладіть у кожен капелюшок по шматочку масла.

Фаршировані печериці в духовці із сиром

5. Після цього покладіть у кожен гриб однакову кількість начинки із сиру та спецій. Готовий напівфабрикат потрібно буде помістити в уже розігріту духову шафу, тому увімкніть духовку розігріватися на 180-190 градусів.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

6. Коли духовка буде розігріта, поставте печериці всередину на 20 хвилин. За цей час вони якраз мають дійти до готовності. Готову страву діставайте з духовки і подавайте на великій тарілці гарячою або холодною.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

Як запекти печериці, фаршировані ніжками з сиром

Цей рецепт, так би мовити, безвідходний. У начинці для печериць будуть використовуватися ніжки, які зазвичай викидають. Рецепт простий, смачний, а страва – досить ситна і низькокалорійна.

Інгредієнти:

  • Печериці – 0,5 кг.
  • Сир сулугуні – 50 гр.
  • Сир пармезан – 50 гр.
  • Перець мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку візьміть великі королівські печериці з великими капелюшками. Їх необхідно ретельно вимити в проточній воді, а потім очистити від плівочки і зрізати ніжки, максимально підходячи до основи.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

2. Печериці обсушіть і покладіть на фольгу на деко або у форму для запікання. Потім почніть готувати начинку. Для цього наріжте довільними шматочками сир і покладіть його разом із ніжками грибів у подрібнювач блендера. Інгредієнти подрібніть, щоб вони були більш-менш однорідними і додайте мелений перець.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

3. Увімкніть духовку на температуру 180-190 градусів і почніть фарширувати печериці. Утрамбуйте рівну кількість начинки в капелюшках печериць, щільно набиваючи капелюшки сумішшю сиру та ніжок.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

4. Форму із заготівлею поставте в гарячу духовку і засічіть 25 хвилин. Через цей час виймайте готову страву з духовки і подавайте до столу прямо у формі, або виклавши закуску на велике блюдо.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

Смачного!

Дуже смачні печериці, запечені з куркою та сиром

Дуже ситна страва, яка просто вражає своїм дивовижним смаком та ароматом! Апетитна обсмажена на сковороді начинка з курячого філе зі спеціями добре доповнить смак грибів і зробить страву ситною.

Інгредієнти:

  • Печериці великі – 0,5 кг.
  • Цибуля ріпчаста біла – 1 шт.
  • Філе куряче – 1 шт.
  • Сир твердого сорту – 100 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Рослинна олія – для смаження.

Процес приготування:

1. Для початку потрібно приготувати начинку для печериць. Для цього візьміть куряче філе і ретельно промийте його в проточній воді. Обсушіть м’якоть курки за допомогою паперового рушника і відкладіть убік.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

2. Далі очистіть від лушпиння одну цибулину і також промийте її у воді. Цибулину дрібно наріжте за допомогою гострого ножа. Потім наберіть у зручну пательню трохи рослинної олії й опустіть туди цибулю.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

3. На повільному вогні пасеруйте цибулю, а в цей же час дрібно наріжте куряче філе. У сковороду з пасерованою цибулею додайте курку і продовжуйте обсмажувати інгредієнти, збільшивши вогонь під сковородою. Додайте сіль і спеції за смаком.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

4. Печериці промийте і видаліть ніжки, вирізаючи їх під самий корінь. Потім доведіть курку в сковорідці до готовності та почніть фарширувати печерицеві капелюшки. Щільно утрамбовуйте начинку в кожен гриб.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

5. Увімкніть духовку на 180-200 градусів, щоб вона була вже розігріта до моменту готовності заготовки. Твердий сир натріть на середній або дрібній тертці та рясно посипте кожен капелюшок сиром.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

6. У вже гарячу духовку поставте вогнетривку форму із заготівлею на 25 хвилин. За цей час гриби встигнуть приготуватися і сир зарум’яниться. Закуску дістаньте з духовки і відразу ж подавайте на стіл, або остудіть страву перед подачею.

Фаршировані печериці в духовці із сиром

Покроковий рецепт печериць із м’ясним фаршем і сиром

Для фарширування печериць відмінно підходить будь-який м’ясний фарш. Особливо смачно начиняти гриби фаршем із яловичини з сиром. Завдяки поєднанню м’яса і грибів страва буде дуже ситною і може виступати не тільки як закуска, але і як основна страва на столі.

Інгредієнти:

  • Печериці великі – 0,5 кг.
  • Фарш яловичий – 0,3 кг.
  • Цибуля ріпчаста біла – 1 шт.
  • Сир твердого сорту – 150 гр.
  • Кріп і петрушка – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Мелений чорний перець – за смаком.
  • Олія оливкова – для смаження.

Процес приготування:

1. Візьміть найсвіжіший яловичий фарш і підготуйте його для начинки. Для цього потрібно буде обсмажити фарш разом із цибулею та спеціями. Цибулину очистіть від лушпиння і дрібно порубайте ножем, після чого наберіть у сковорідку трохи оливкової олії й опустіть у неї цибулю.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

2. На невеликому вогні потрібно пасерувати цибулю, регулярно її перемішуючи і не даючи їй пригоріти. Коли цибуля стане прозорою, додайте до неї фарш із яловичини і збільште вогонь, оскільки фарш виділятиме багато рідини.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

3. На вогні, більшому за середній, обсмажуйте яловичий фарш і цибулю, регулярно перемішуючи суміш у сковороді. Додайте сіль і мелений чорний перець, а потім подрібніть зелень подрібніше і також додайте в сковороду з фаршем.

Фаршировані печериці в духовці з сиром Фаршировані печериці в духовці з сиром

4. Продовжуйте обсмажувати начинку до повної готовності фаршу, після чого займіться підготовкою печериць. Їх потрібно очистити від плівок, вимити та звільнити від ніжок. Капелюшки грибів покладіть у вогнетривку форму, щільно розташовуючи їх поруч один з одним.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

5. Увімкніть духовку на 180-200 градусів, а потім приступайте до фарширування грибів. У кожен капелюшок вкладіть однакову кількість фаршу, щільно набиваючи капелюшки. Після цього натріть на дрібній тертці сир і посипте капелюшки з фаршем сиром, щоб під час запікання утворилася апетитна скоринка.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

6. Форму з грибами помістіть у духову шафу на 25 хвилин. Після того, як мине належний час, виймайте готову страву з духовки та подавайте до столу з різними гарнірами – рисом, салатом або картоплею.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

Смачного!

Як приготувати печериці, фаршировані шинкою та сиром

Простий і швидкий варіант закуски, коли гості вже практично на порозі. Вам знадобиться буквально хвилин сорок, щоб страва була повністю готовою – не так вже й довго для обіду. Насичений аромат грибів і шинки з сиром наповнить вашу кухню ароматом і миттєво збере всіх до столу!

Інгредієнти:

  • Печериці – 0,4 кг.
  • Шинка (будь-яка) – 150 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста біла – 1 шт.
  • Масло вершкове – для смаження.
  • Мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку очистіть від плівок печериці, промийте їх у проточній воді та видаліть ніжки, зрізуючи їх біля самої основи. Потім трохи поскобліть кожен капелюшок ложкою, щоб сформувати більше заглиблення.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

2. Капелюшки грибів розкладіть у вогнетривкій формі, щільно притискаючи їх один до одного і займіться начинкою. Шинку наріжте на дуже невеликі кубики, а також наріжте ніжки, які ви вийняли з печериць. Цибулину очистіть від лушпиння і сполосніть, потім дрібно порубайте її ножем.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

3. Налийте в пательню трохи олії й опустіть туди цибулю та ніжки печериць. Пасеруйте цибулю з ніжками на помірному вогні, щоб цибуля стала прозорою. Потім покладіть у сковорідку шинку і присипте інгредієнти меленим перцем. Перемішайте все разом і обсмажуйте доти, доки суміш шинки та цибулі з ніжками не стане підсмаженою.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

4. Духовку увімкніть на 180 градусів і натріть на середній або дрібній тертці твердий сир. Потім почніть розкладати начинку по капелюшках печериць, щільно набиваючи кожен грибочок фаршем. Наприкінці посипте гриби сиром і відправте форму зі стравою в духовку на двадцять хвилин.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

5. Печериці будуть готові, коли сир стане рум’яним. Виймайте страву з духовки і подавайте до столу прямо у формі для випічки або виклавши грибочки на блюдо.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

Фаршировані печериці з сиром і сметаною, запечені в духовці

Ця закуска виходить дуже ніжною, завдяки сметані у складі начинки. Апетитна страва чудово впишеться в будь-яке обіднє або святкове меню, а крім того – вона готується дуже швидко і легко.

Інгредієнти:

  • Печериці великі – 10 шт.
  • Сметана – 150 гр.
  • Сир твердий – 100 гр.
  • Ріпчаста біла цибуля – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Печериці промийте в проточній воді, після чого видаліть ніжки, але не викидайте їх. Печериці розкладіть у вогнетривкій формі виїмкою догори і починайте готувати начинку для грибів.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

2. Дрібно наріжте цибулю, зелень і ніжки печериць. Після цього вилийте в пательню олію і покладіть туди суміш цибулі, зелені та ніжок печериць. Обсмажте інгредієнти на невеликому вогні до золотистості, а потім додайте сметану.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

3. Посоліть начинку і протушкуйте її буквально пару хвилин. Після цього вимикайте вогонь і приступайте до фарширування. Духовку увімкніть на 180 градусів, а сир натріть на дрібній тертці. Печериці начиніть начинкою, щільно вкладаючи її в капелюшки. Потім посипте гриби сиром.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

4. Форму з грибами поставте в розігріту духовку і засічіть двадцять хвилин. Через визначений час виймайте готову страву з духовки і подавайте до столу в гарячому вигляді прямо у формі.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

Смачного!

Дуже смачний рецепт грибів печериць, запечених із помідором і сиром

Ще один апетитний варіант запечених у духовці печериць, який обов’язково потрібно спробувати. Проста і смачна страва нікого не залишить байдужим і відмінно впишеться в будь-яке обіднє меню. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Печериці великі – 15 шт.
  • Майонез – 3-4 ложки.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Олія – для смаження.

Процес приготування:

1. Печериці очистіть від плівок і промийте в проточній воді. Ніжки виріжте та відкладіть убік. Капелюшки печериць розкладіть у формі для запікання і приступайте до приготування начинки.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

2. Дрібно наріжте ніжки печериць і поставте їх обсмажуватися на сковороді з невеликою кількістю олії. Томат наріжте на кружечки, відповідно до кількості капелюшків у формі. Сир натріть на середній тертці.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

3. Обсмажені ніжки печериць з’єднайте з майонезом і тертим сиром, перемішайте. У кожен капелюшок покладіть по шматочку помідора, а потім начиніть капелюшки начинкою з майонезу, ніжок і сиру.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

4. Духовку увімкніть розігріватися до 180 градусів і дочекайтеся, поки вона розігріється. Форму з печерицями поставте в гарячу духовку на двадцять хвилин, після чого виймайте готову страву.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

5. Дайте грибам трохи охолонути, а потім викладіть їх на блюдо і подавайте до столу з різними салатами та гарнірами.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

Простий рецепт печериць, фаршированих беконом і сиром

Аромат обсмаженого бекону та сиру з печерицями наповнять не тільки вашу кухню, а й увесь будинок. Ця проста, але дуже ситна закуска чудово підійде до легкого столу з нагоди якогось свята або романтичної вечері.

Інгредієнти:

  • Печериці – 0,4 кг.
  • Бекон – 150 гр.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Олія оливкова – для смаження.
  • Мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Для початку очистіть печериці, після чого промийте їх у проточній воді та видаліть ніжки, зрізуючи їх біля самої основи. Потім злегка поскобліть кожен капелюшок ложкою зсередини, щоб сформувати більше заглиблення.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

2. Капелюшки грибів розкладіть у формі для запікання, щільно притискаючи грибочки один до одного і займіться приготуванням начинки. Бекон наріжте на пластиночки, а також дрібно наріжте ніжки, які ви вийняли з печериць.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

3. Наберіть у сковорідку трохи оливкової олії й опустіть туди ніжки печериць. Обсмажуйте ніжки грибів до золотистого рум’яного кольору. Потім викладіть їх на тарілку і почніть обсмажувати бекон до підсмаженої скоринки.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

4. Духовку увімкніть на 180 градусів і натріть на середній або дрібній тертці твердий сир. Потім почніть розкладати обсмажені ніжки печериць по капелюшках печериць, щільно набиваючи кожен грибочок. Потім вкладіть у кожен грибок по скрученій пластиночці бекону. Наприкінці посипте гриби сиром і відправте форму зі стравою в духовку на двадцять хвилин.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

5. Печериці будуть готові, коли сир стане рум’яним. Виймайте страву з духовки і подавайте до столу прямо у формі для випічки або виклавши грибочки на блюдо.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

Гриби печериці фаршировані сирним сиром

Ніжна сирна начинка та апетитні капелюшки печериць – ідеальне поєднання, яке чудово підійде для легкої вечері або для романтичного вечора з вином. Вам не знадобиться багато часу на приготування цієї шикарної закуски, а результат буде просто чудовим.

Інгредієнти:

  • Печериці великі (королівські) – 0,5 кг.
  • Сир сирний – 200 гр.
  • Зелень свіжа – ½ пучка.
  • Соєвий соус – 2 ст.л.
  • Олія оливкова – 1 ст.л.

Процес приготування:

1. Печериці промийте в проточній воді, а потім видаліть плівки і виріжте ніжки під самий корінь. Ніжки можете викинути – вони не потрібні. Печериці покладіть у поліетиленовий пакет і додайте до них соєвий соус з оливковою олією.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

2. Пакет із печерицями гарненько потрясіть, щоб усе змішалося. Приберіть його на деякий час убік, щоб печериці злегка промаринувалися і приготуйте начинку.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

3. Сирний сир з’єднайте з дрібно посіченою зеленню і спеціями за вашим смаком. Потім відставте мисочку з начинкою вбік і вийміть із пакета печериці. Капелюшки грибів викладіть на деку або у формі для запікання і відправте в розігріту до 180 градусів духовку буквально хвилин на п’ятнадцять, щоб гриби приготувалися.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

4. Готовим печерицям дайте охолонути, вилийте з них сік (який з’явиться в заглибленні капелюшків під час запікання) і начиніть кожен капелюшок сиром із зеленню. Можете скористатися для цього кондитерським шприцом, тоді форма сиру в кожному грибочку буде дуже красиво оформленою.

Фаршировані печериці в духовці з сиром

5. Готову страву подавайте до столу на красивій тарілці, уклавши гриби (за бажанням) на подушку з листя салату.

Фаршировані печериці в духовці з сиром