Згадуючи про громадське харчування за часів Радянського Союзу, не можна не сказати про котлети з додаванням чорного хліба, які були присутні в переліку страв кожної їдальні. Апетитні вироби з м’яса володіли неповторним ароматом, забути який неможливо. Хочете насолодитися смаком минулих часів або познайомити з ним молодших членів сім’ї? Я розповім вам, як це зробити.
Покроковий рецепт котлет з чорним хлібом, як в радянських їдальнях
Незважаючи на те що шкільні роки залишилися далеко позаду, я прекрасно пам’ятаю нашу їдальню, аромати якої заважали зосередитися на уроках і змушували чекати дзвінка з особливим нетерпінням. Стравою, яке зникало з величезних піддонів в першу чергу, завжди були рум’яні котлети в панірувальних сухарях.
Складові:
- 500 г змішаного фаршу;
- 3 головки ріпчастої цибулі;
- 2 зубчики часнику;
- 300 г чорного хліба;
- 100 мл води
- 1 яйце;
- 3-4 ст. л. панірувальних сухарів;
- сіль і чорний мелений перець – за смаком;
- рослинне масло для смаження.
приготування:
- Підготуйте продукти.Для смачних котлет знадобиться дуже простий набір продуктів
- Хліб разом з корочками розкришите руками і помістіть у велику миску.
- Залийте хліб водою, перемішайте і залиште на 10-15 хвилин.
Я змінюю рецепт на свій смак і розмочую хліб в молоці. Однак в оригінальному варіанті таких котлет використовується вода.
Розмочити хліб у воді або молоці
- Лук подрібніть за допомогою м’ясорубки або блендера.
- Перекладіть в ємність з хлібом фарш, цибулю, пропущений через прес часник, додайте сіль і чорний мелений перець.Змішайте хліб з фаршем, подрібненими овочами і спеціями
- Вбийте в фарш яйце і вимішайте масу до однорідності.Ретельно вимішайте фарш
- У велику сковороду налийте 4-5 ст. л. рослинного масла, добре розжарити його.
- Мокрими руками сформуйте з фаршу котлети, обваляйте в сухарях.Щоб фарш не прилипав до рук і котлети вийшли акуратними, періодично змочуйте їх холодною водою
- Викладіть заготовки в гаряче масло і готуйте на середньому вогні до сильного зарумянивания.Викладайте заготовки в розпечене масло
- Як тільки котлети зарум’яняться, переверніть їх і продовжуйте смажити до появи золотисто-коричневої скоринки з другої сторони.Готові котлетки повинні мати апетитну рум’яну корочку з обох сторін
- Готові котлети складіть в сковороду, влийте 1/2 ст. води, накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні 10 хвилин. Такі дії забезпечать повну готовність фаршу всередині виробів.Недовго тушкуйте котлети з додаванням невеликої кількості води
- Перекладіть страву на тарілку і подавайте з улюбленим гарніром.Котлети можна подавати на стіл із зеленню, овочами і будь-якими гарнірами до смаку
К счастью, советские времена тотального дефицита позади и сейчас можно приобрести любые продукты и любые стройматериалы. Между прочим, магазин “Тепла Хата” предоставляет уникальный шанс купить панели под кирпич в Украине и получить хороший подарок. Все подробности по телефону в Харькове 093 234-81-40.
Відео: котлети зі смаком дитинства
Котлети з чорним хлібом за рецептом радянських кухарів – відмінний варіант для того, щоб внести різноманітність в щоденне меню і порадувати близьких смачним і апетитним стравою. Приготуйте блюдо на нашу рецептом і поділіться враженням в коментарях нижче. Смачного!