Незвичайні, але дуже смачні рибні котлети з куркою подобаються і любителям рибних страв, і закоренілим «м’ясоїди». У моїй родині їх все їдять з великим задоволенням.
Отже,
Рецепт рибних котлет з курячим філе
Складові:
- 360 г філе риби (я використовую пангасіус, але можна брати і будь-яку іншу рибу)
- 360 г курячого філе
- 100 г підсушеного хліба
- 1 стакан молока
- 1 велика цибулина
- 1 ч.л. з верхом солі (10 г)
- свіжа зелень (в моєму випадку, петрушка)
- за бажанням перець
Якщо ви готуєте з жирною рибою, то краще додавати куряче філе, якщо риба менш жирна – м’ясо курячих ніжок.
Як приготувати фарш для котлет
- Білий підсушений хліб залийте склянкою молока і дайте йому постояти 20 хвилин.
- Рибу і курку вимийте і наріжте шматками під м’ясорубку.
- Цибулю очистіть і також крупно наріжте.
- Зелень дрібно наріжте вручну.
- Курку, рибу, цибулю і замочений хліб пропустіть через м’ясорубку. Хліб потрібно віджимати, щоб фарш не був надмірно рідким. Можете використовувати м’якоть без кірочок, але я, звичайно, пропукаться весь.
- До фаршу додайте сіль, зелень і все добре вимісити. У процесі вимішування фарш дуже бажано «відбити», піднімаючи масу над мискою і кидаючи її назад.
Консистенція фаршу повинна бути не рідка-ні густа. Якщо вийшло густовато, додайте залишився від хліба молоко.
Готовий фарш приберіть в холодильник на годину.
З цього фаршу можна робити смажені, парові котлети або запікати їх в духовці, як вам більше подобається.
Як правило, я смажу і готую кілька парових котлеток.
Для смаження сформуйте котлети бажаної величини і форми і обваляйте їх в панірувальних сухарях.
На розігріту сковороду налийте олію і викладіть котлети. Обсмажуйте до румян6ой скоринки на середньому вогні з відкритою кришкою.
Переверніть, зменшіть нагрів, закрийте кришку і смажте до утворення скоринки з іншого боку.
Відео – Як приготувати рибні котлети з куркою
Смачного!