Щоб там багато хто не говорили і як б не критикували оцтовий маринад, але я люблю свинячий шашлик саме з ним. Тому, збираючись на шашлики, маринували м’ясо ми саме в оцтовому маринаді.
спочатку рецепт шашлику зі свинячої шиї я не збиралася викладати тут, тому покрокових фотографій немає.
Для приготування шашлику зі свинячої шиї в оцтовому маринаді нам знадобиться:
- 1,5 кг свинини (шийна вирізка),
- 3 столові ложки яблучного оцту,
- 2 столові ложки соєвого соусу,
- 2 столові ложки рослинної олії,
- вода,
- сіль,
- коріандр,
- червоний молотий солодкий перець,
- французькі трави,
- запашний і чорний перець горошком,
- лавровий лист,
- 1 велика головка ріпчастої цибулі,
- 2-3 невеликі головки ріпчастої цибулі (за бажанням, для насадження на шампур між шматочками м’яса),
- насіння білої гірчиці.
Рецепт приготування шашлику зі свинячої шиї.
Свинину наріжемо на шматочки, розмір яких повинен бути приблизно 3 см на 3 см, можливі деякі відхилення.
Візьмемо велику ємність складемо в неї м’ясо, додамо оцет, соєвий соус, рослинна олія, приправи (набір приправ беріть на свій смак).
Велику головку ріпчастої цибулі почистимо, наріжемо кубиками і додамо до м’яса. Наллємо стільки води, щоб все м’ясо знаходилося в ній.
Перемішаємо вміст чашки, стискаючи в руках шматочки м’яса.
Маленькі цибулини почистимо і поріжемо товстими кільцями. Додамо до м’яса і акуратно перемішати.
Викладаємо м’ясо в маринаді в ємність з кришкою, прибираємо на кілька годин в холодильник.
Коли настав час смаження, вугілля готові, надягаємо м’ясо на шампури, чергуючи його з кільцями цибулі. Потрібно прибрати з шматочків м’яса все дрібні частинки, що можуть горіти.
Кладемо шампури з м’ясом на мангал і доводимо шашлик до готовності, періодично перевертаючи шампур, щоб м’ясо рівномірно присмажився з усіх боків.
Готовність шашлику я перевіряю надрізавши шматочок. Якщо крові немає, значить готово.
Подаємо шашлик гарячим, виклавши на вірменський лаваш з помідорами, зеленню, кетчупом, кому з чим подобається.
Смачного.