Випічка вважається досить складним завданням для кухаря, адже потрібно дотримуватися пропорції, техніку вимішування, температурний режим. Якщо вам це теж здається складним, тоді візьміть на замітку рецепт-сюрприз «Заливний пиріг з м’ясом в мультиварці»: простий, швидкий і під силу навіть новачкові. Все, що вам знадобиться, це підготувати начинку, завантажити інгредієнти і натиснути кнопку – до потрібного часу гаряче і ситне частування буде готово.
Заливний пиріг – саме по собі просте блюдо, а якщо готувати його в мультиварці, то всі активні дії на кухні можна укласти в 10-15 хвилин – хіба це не ідеальний варіант для сучасної господині?
М’ясний заливний пиріг в мультиварці
Складові
- Кефір – 500 г + –
- Борошно пшеничне – 2 ст.л. + –
- Яйця курячі – 3 шт. + –
- Сода – 0,5 ч.л. + –
- Цукор – 1 ч.л. + –
- Відварене м’ясо – 600 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Рослинна олія – для смаження + –
Як приготувати заливний пиріг з м’ясом в мультиварці
Цей рецепт заливного пирога нікого не залишить байдужим. В першу чергу, підкорює основа: повітряна, пориста, але, при цьому, досить щільна, що дозволяє їй з легкістю виступати самостійним смаковим компонентом.
Залежно від того, який кефір ви виберете, буде залежати калорійність пирога і відтінки його смаку. А той факт, що тісто просто неможливо приготувати неправильно, відразу перетворює весь процес в задоволення.
- В першу чергу, змішуємо цукор, соду і кефір. Кефір повинен бути злегка теплим, тому, або заздалегідь дістаємо його з холодильника, або злегка розігріваємо в мікрохвильовці.
- Суміш залишаємо в теплому місці на 30 хвилин (до утворення видимих бульбашок).
Підготувати кефір можна заздалегідь, наприклад, змішати його з содою і цукром вранці перед відходом у своїх справах, тоді пиріг буде готовий ще швидше.
- Для начинки дрібно нарізаємо цибулю, а потім обсмажуємо його на повільному вогні. Щоб цибуля не підгорів – періодично помішувати його лопаткою.
- Настала черга м’яса. Для заливного пирога підійде будь-яка начинка, тому ми вибираємо те, що нам більше подобається. Це може бути відварна або копчена курка, що залишилися шматочки яловичини або свинини, фарш, асорті з ковбасок і так далі.
- Беремо все в потрібних нам пропорціях, ріжемо на дрібні шматочки, додаємо до обсмаженої цибулі і перемішуємо. Неправильного варіанту тут бути не може! Звичайно, таке м’ясо не повинно бути сирим.
Смак можна урізноманітнити, додавши до м’яса додатковий інгредієнт, наприклад, обсмажені печериці, дрібно порізаний болгарський перець, зелень, відварений рис і т.п. Експериментуємо і шукаємо своє ідеальне поєднання!
- Коли начинка готова – повертаємося до тесту. У кефір додаємо яйця і сіль, а потім змішуємо все до однорідності.
- Потроху додаємо борошно. Краще робити це невеликими порціями, щоб домогтися потрібної консистенції, адже вся мука різна. В результаті тісто має стати схожим на нежирну сметану.
- Чашу мультиварки змащуємо маслом і виливаємо туди половину тіста. Зверху накладаємо начинку: чим рівніше буде шар, тим красивіше пиріг буде виглядати в розрізі. Заливаємо все другою половиною тіста.
- Закриваємо кришкою і ставимо на 1,5 години на режим «Випічка». Дуже зручно скористатися функцією таймера, щоб спланувати вечерю, як раз до потрібного моменту.
Заливний пиріг з м’ясом в мультиварці готовий! Акуратно, щоб не пошкодити краю, виймаємо його, даємо настоятися 10 хвилин і подаємо до столу.
До нього відмінно підійде практично будь-який соус: сметанний, часниковий, аджика, трави з маслом, навіть банальний кетчуп, а смачний пиріг буде, як в холодному, так і в гарячому вигляді.
До такого заливного пирога підійде будь-яка начинка: від рибної до ягідної, від легкої овочевий до ситної м’ясної. У нашому покроковому рецепті ми готували заливний пиріг з м’ясом на кефірі, але ви можете використовувати іншу начинку, на свій розсуд. Впевнені, що, спробувавши таку випічку один раз, ви вже не відмовитеся від повторного її приготування.
Смачного!