Яловичина з чорносливом – одне з улюблених мною страв. Подавати можна з будь-яким гарніром, хоч з картопляним пюре, хоч з запіканкою з макаронів.
Для приготування яловичини з чорносливом в мультиварці нам знадобиться:
- 0,5-1 кг яловичини, краще телятини,
- 400 г чорносливу без кісточок,
- 3 головки ріпчастої цибулі,
- 1 чайна ложка коріандру або за смаком,
- сіль,
- перець.
Рецепт приготування яловичини з чорносливом в мультиварці.
Лук очистимо від шкірки, вимиємо й наріжемо кільцями.
Чорнослив вимиємо і додамо до цибулі. Гарненько руками перемішати, розминаючи чорнослив між пальцями.
Яловичину наріжемо невеликими шматочками, додамо до чорносливу з цибулею. Посолити, поперчити за смаком і покладемо коріандр. Добре все перемішати. Перекладемо в ємність з кришкою і приберемо в холодильник мінімум на 6 годин, краще на 12-24 години.
Після закінчення часу перекладемо м’ясо з ягодами в каструльку мультиварки, поставимо режим гасіння на 2 години. Приблизно через годину можна м’ясо один раз перемішати.
Якщо мультиварки немає, то кладемо м’ясо в товстостінну сковороду, казан або щось подібне, включаємо повільний вогонь і тушкуємо 2 години.
Смачного.
Чекаю Ваших відгуків та коментарів.