Хачапурі – це «хліб» і «сир», що і означає переклад цієї назви. За пропонованим рецептом хачапурі готуються моментально. На двох сковородах вони приготувалися раніше, ніж при споживанні газу закипів чайник. Сиру можна покласти більше або менше, все одно буде смачно. Такі хачапурі зручно взяти в дорогу, на роботу, діткам в школу. Дуже смачна, швидка і бюджетна випічка!
необхідно:
- Сир – 100-150 г
- Кефір – 1 скл. (Теплий!)
- Борошно – 1,5 скл. + 0,5 скл. (На розкочування)
- Цукор – 1 ч.л.
- Сіль 2/3 ч.л.
- Сода 1/2 ч.л.
приготування:
Сир натерти на крупній тертці.
Кефір я розігріваю в мікрохвильовці 30 сек. на повній потужності.
Додаємо в кефір сіль, цукор і соду, перемішуємо.
Висипаємо в кефір 1 склянка борошна і додаємо тертий сир.
Перемішуємо.
Виходить дуже липке тісто.
Таке ще важко розгортати в коржі.
Але якщо додати занадто багато борошна, то хачапурі вийдуть суші. Тому далі додаємо борошно по чуть-чуть до отримання тесту, яке можна розкачати.
Ось така кулька.
Він неоднорідний через сиру.
Ділимо на частини в залежності від розміру сковороди.
У мене розмір коржів ок 17 см. Їх виходить 6 шт.
Розкачуємо товщиною ок. 3-5 мм.
В процесі підсипає борошно, тісто дуже приємне в роботі.
Смажимо хачапурі на сковороді з двох сторін.
Можна смажити на абсолютно сухий або додаючи масло.
Я під кожну корж додаю 1 ч.л. масла і смажу без кришки.
Гарячими вони, безсумнівно, смачніше.
Смачного!
А ТУТ смачні хачапурі по-аджарський.