Хачапурі за 15 хвилин

Хачапурі за 15 хвилин

Хачапурі – це «хліб» і «сир», що і означає переклад цієї назви. За пропонованим рецептом хачапурі готуються моментально. На двох сковородах вони приготувалися раніше, ніж при споживанні газу закипів чайник. Сиру можна покласти більше або менше, все одно буде смачно. Такі хачапурі зручно взяти в дорогу, на роботу, діткам в школу. Дуже смачна, швидка і бюджетна випічка!

необхідно:

  • Сир – 100-150 г
  • Кефір – 1 скл. (Теплий!)
  • Борошно – 1,5 скл. + 0,5 скл. (На розкочування)
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Сіль 2/3 ч.л.
  • Сода 1/2 ч.л.

приготування:

Сир натерти на крупній тертці.

Хачапурі за 15 хвилин

Кефір я розігріваю в мікрохвильовці 30 сек. на повній потужності.

Додаємо в кефір сіль, цукор і соду, перемішуємо.

Хачапурі за 15 хвилин

Висипаємо в кефір 1 склянка борошна і додаємо тертий сир.

Перемішуємо.

Хачапурі за 15 хвилин

Виходить дуже липке тісто.

Таке ще важко розгортати в коржі.

Але якщо додати занадто багато борошна, то хачапурі вийдуть суші. Тому далі додаємо борошно по чуть-чуть до отримання тесту, яке можна розкачати.

Хачапурі за 15 хвилин

Ось така кулька.

Він неоднорідний через сиру.

Хачапурі за 15 хвилин

Ділимо на частини в залежності від розміру сковороди.

У мене розмір коржів ок 17 см. Їх виходить 6 шт.

Хачапурі за 15 хвилин

Розкачуємо товщиною ок. 3-5 мм.

В процесі підсипає борошно, тісто дуже приємне в роботі.

Хачапурі за 15 хвилин

Смажимо хачапурі на сковороді з двох сторін.

Можна смажити на абсолютно сухий або додаючи масло.

Я під кожну корж додаю 1 ч.л. масла і смажу без кришки.

Хачапурі за 15 хвилин

Хачапурі за 15 хвилин

Гарячими вони, безсумнівно, смачніше.

Смачного!

А ТУТ смачні хачапурі по-аджарський.

Хачапурі за 15 хвилин

Хачапурі за 15 хвилин

Хачапурі за 15 хвилин