Хачапурі – національна грузинська випічка, що вдає із себе корж з сиром або сиром. Традиційне хачапурі готують з прісного тіста. Я ж хочу розповісти про те, як приготувати не класичне хачапурі з листкового тіста у себе вдома. Швидко, просто, смачно.
Для приготування хачапурі з сиром з листкового тіста нам знадобиться:
- 2 пачки або 1 кг листкового тіста, (у мене було готове листкове бездріжджове заморожене тісто),
- 600 грам розсолу сиру імеретинського, сулугуні, адигейського, бринзи, і т.д. (Я взяла адигейський і сулугуні приблизно в рівних пропорціях),
- 1 яйце,
- 50 грам вершкового масла.
Рецепт приготування хачапурі з сиром з листкового тіста.
Якщо у нас готове листкове тісто з магазину, то попередньо його потрібно розморозити. Дістаємо тісто з упаковки і залишаємо його при кімнатній температурі, приблизно на 30 хвилин, можливо, більше.
Сир натерти на середній тертці, адигейський або інші м’які сири можна розім’яти виделкою. Додамо яйце і розтоплене вершкове масло. Перемішаємо.
На посипаній борошном робочій поверхні розгортаємо тісто в тонкий пласт, який потім нарізаємо на відносно рівні квадрати.
Якщо ми робимо трикутні хачапурі, то кладемо на квадрат з тіста сирну начинку, трохи зміщуючи її до одного з кутів, звертаємо трикутник, защипувати краю. Можна прикатать качалкою, щоб хачапурі був тонкий і плоский, після випічки він все одно підніметься.
Для збільшення натисніть на картинку
Для круглих або квадратних хачапурі, начинку кладемо в центр, звертаємо тісто конвертом, потім куточки защипуємо до центру, перевертаємо защипом вниз і розгортаємо качалкою, надаючи потрібну форму.
Для збільшення натисніть на картинку
Викладаємо хачапурі на деко, я нічим не змащувала, але можна змастити олією.
Для збільшення натисніть на картинку
Випікаємо хачапурі в попередньо розігрітій до 180-200 градусів духовці 20-30 хвилин, до рум’яності. Для більш красивого кольору готових хачапурі, можна перед випічкою змастити їх яйцем.
Вийшло 2 ось такі гірки хачапурі з сиром з листкового тіста
Смачного.