Смажимо морожені котлети на сковороді

kak-zharit-zamorozhennye-kotlety-na-skovorode
Сучасній людині постійно доводиться вибирати на що витрачати кожну свою хвилину, оскільки робота забирає надто багато часу. Найчастіше зайняті люди намагаються спростити процес приготування їжі, використовуючи напівфабрикати, а тому тема нашої сьогоднішньої розмови – як смажити заморожені котлети на сковороді. Цей продукт є справжньою «паличкою-виручалочкою» для тих, у кого немає можливості самостійно робити фарш і ліпити з нього м’ясні кульки.

Поради щодо вибору і підготовки заморожених котлет

Спершу слід розібратися з тим, як правильно вибрати продукт і на що слід звернути особливу увагу при покупці. Чому це важливо? Неякісний напівфабрикат неможливо приготувати добре, а тому всі старання, навіть невеликі, зійдуть нанівець.

Як правильно вибрати заморожені котлети

  • Уважно оглядаємо упаковку – перевіряємо термін придатності і то, в який період часу потрібно спожити продукт після її розтину. Також, якщо є можливість зазирнути всередину пакету, обстежуємо вміст на наявність льоду – ознака розморожування і повторного заморожування продукту.
  • Вибираємо тільки ту продукцію, в якій консерванти та інші допоміжні речовини або не використовуються взагалі, або присутні в мінімальній кількості. Також звертаємо увагу на наявність панірування – з нею приготування проходить куди приємніше і простіше.
  • Обов’язково запам’ятайте, що таким напівфабрикатів як котлети попередня процедура розморожування не вимагається. В її результаті продукт втратить форму, і приготувати його буде неможливо.
  • Якщо ви придбали продукт без панірування, а на поверхні котлет виявили іній, то акуратно видаліть його рукою, перш ніж опускати котлетки в сковороду. Так ви значно зменшите кількість бризок.

Куплені заморожені котлети смажені на сковороді

Готуємо магазинні морожені котлетки на сковродке

Складові

  • Заморожені котлети – 1 упаковка + –
  • Рослинна олія – ​​для смаження + –

Як посмажити заморожені котлети на сковороді

  1. Котлети виймаємо з упаковки і розкладаємо на робочій поверхні в один шар.
  2. У сковороду наливаємо соняшникову олію, ставимо її розігріватися на сильний вогонь.
  3. Через півхвилини зменшуємо вогонь до середнього, чекаємо ще кілька секунд і акуратно завантажуємо заморожені котлетки в масло. У процесі завантаження масло, можливо, почне бризкати. Щоб убезпечити себе, використовуйте лопатку або шумовку.
  4. Важливо стежити за тим, щоб котлети лежали в один шар і між ними залишалися зазори 1-2 сантиметри.
  5. Після того, як одна сторона підрум’яниться, перевертаємо котлетки, чекаємо зарумянивания і цієї сторони.
  6. Накриваємо сковорідку кришкою. Вогонь зменшуємо до мінімального, і готуємо напівфабрикат протягом ще 15-20 хвилин, час від часу перевертаючи котлети.
  7. Вимикаємо вогонь і даємо настоятися котлеток під кришкою кілька хвилин.

Заморожені котлети, обсмажені на сковороді з соусом

Якщо ви часто готуєте заморожені напівфабрикати, то напевно знаєте, що іноді продукт засмажується зовні, при цьому всередині залишається сирим. Зазвичай таке властиво об’ємним продуктам (наприклад, заморожені котлети по-київськи), які рекомендується доводити до готовності в духовій шафі.

Морожені котлети з соусом обсмажуємо на сковорідці

Ми ж в цьому рецепті не будемо вдаватися до допомоги духовки, а просто приготуємо котлети з підливою. Таке блюдо не тільки вбереже вас від «неприємного сюрпризу», а й порадує непоганими смаковими якостями.

Складові

  • Заморожені котлети – 1 упаковка;
  • Кетчуп або томатний соус – 4-5 ст.л .;
  • Вершки або жирне молоко – 100-150 мл;
  • Борошно пшеничне – 1-2 ст.л .;
  • Олія соняшникова – для обсмажування.

Як правильно приготувати заморожені котлети на сковороді з соусом

  1. Котлети виймаємо з упаковки, викладаємо їх і даємо трохи «відійти» протягом пари хвилин.
  2. Наливаємо в сковороду масло і ставимо її прогріватися на досить сильному вогні.
  3. Акуратно викладаємо за допомогою шумівки або лопатки котлети таким чином, щоб вони покривали дно сковороди в один шар.
  4. Накриваємо сковорідку кришкою і смажимо пару хвилин.
  5. Знімаємо кришку, акуратно перевертаємо котлети на протилежну сторону, до цього моменту вони вже повинні підрум’янитися.
  6. У невеликій глибокій ємності змішуємо молоко і томатний соус. За допомогою міксера або виделки добиваємося однорідності суміші. Сюди ж всипаємо борошно, знову перемішуємо.
  7. Заливаємо сумішшю наші обсмажені з двох сторін котлетки.
  8. Доводимо соус до кипіння, після чого зменшуємо вогонь до помірного і тушкуємо 15-20 хвилин.

Готову страву стане відмінним доповненням до практично будь-якого гарніру, однак особливо гармонійно такі котлетки з підливою поєднуються з картопляним пюре і вареними крупами.

Заморожені рибні котлети на сковорідці

Однією з найбільш популярних різновидів заморожених котлет є рибні напівфабрикати. Справа в тому, що свинячий, яловичий і курячий фарш можна придбати в практично будь-якому великому супермаркеті, а тому зробити котлети самостійно досить просто.

Морожені котлетки з риби смажимо на сковороді

З рибним же фаршем справи йдуть куди складніше – в магазинах зазвичай продається неякісний продукт, виготовлений не з чистого філе. Тому для по-справжньому смачних домашніх котлет доводиться або виготовляти фарш самостійно, або використовувати вже готові рибні котлети.

Складові

  • Рибні котлети заморожені – 1 упаковка;
  • Олія соняшникова – для обсмажування;
  • Лимон – ½ плода.

Як і скільки смажити рибні заморожені котлети

  1. Заморожені котлети виймаємо з упаковки і даємо їм трохи постояти. Такий продукт зазвичай випускається в паніровці, так що ознакою того, що настав час приступати до обсмажуванні стане зникнення інею на панірувальних сухарях.
  2. У широку сковорідку вливаємо олію і ставимо її прогріватися на сильному вогні.
  3. Зменшуємо вогонь до середнього, викладаємо котлети на сковороду таким чином, щоб вони покривали її дно одним шаром.
  4. Обсмажуємо напівфабрикат з одного боку протягом 7-10 хвилин, поки вона як слід не зарум’яниться.
  5. Перевертаємо на протилежну сторону і готуємо ще хвилин 5. Після цього знімаємо сковороду з вогню, скроплюємо рибні котлети соком половинки лимона, накриваємо кришкою і даємо настоятися протягом пари хвилин.

Тепер, коли ви знаєте, як смажити заморожені котлети на сковороді, для вас не складе труднощів приготувати навіть незнайомий продукт, на упаковці якої не зазначений спосіб приготування. Пам’ятайте, що найважливіше в готуванні заморожених напівфабрикатів – приготувати їх не тільки зовні, але і всередині, тому обов’язково млоїте котлетки після того, як на них сформувалася скоринка.