У святкові дні на столі повнісінько смачних і оригінальних страв, холодні закуски особливо вражають своєю різноманітністю і зовнішнім виглядом.
Щоб ваша трапеза була ситної і корисною, приготуйте салат з куркою і овочами без майонезу, замість нього використовуйте різні види олії або домашній соус. Такий варіант частування нічим не поступається стравам, заправленим сметаною або майонезним аналогами, головне – правильно готувати страву.
Як правильно готувати овочевий салат з куркою без майонезу
Щоб зробити в домашніх умовах до святкового столу смачний салат без майонезних соусів, потрібно знати кілька кулінарних хитрощів. Тоді, без сумніву, легке блюдо буде вище всяких похвал.
- Для приготування страви найкраще використовувати свіжі овочі або овочі гриль. Зробити салат цікавим можна за допомогою різноманітності овочевих інгредієнтів. Особливо напередодні новорічних свят на прилавках магазинів можна знайти практично будь-який плід. Овочі потрібно ретельно вимити і, бажано, очистити їх від шкірки.
- Курячі грудки перед додаванням в салат найкраще відварити. Відварене м’ясо ідеально поєднується зі свіжими овочами. Але якщо ви хочете приготувати салат в іншому варіанті – потрібно запекти м’ясо в духовці. Копченості краще не додавати, так як смак вийде не дуже природним.
- Замість майонезу можна виготовити соус для заправки страви. Трохи улюблених спецій і пару часточок часнику потрібно подрібнити в кашку.
За бажанням, додати оливкове масло або будь-яке інше, наприклад: рослинна, кунжутне, льняне і інші види. Також можна поєднати їх в рівних кількостях і заправити закуску.
- Альтернативою майонезним соусів може стати сметана. Хоч калорійність страви буде більше, ніж з маслом, зате вона принесе більше користі, ніж майонез. Одна умова – заправляти салати сметаною потрібно перед подачею. Термін зберігання такого частування – не більше доби.
Салат з курячої грудки зі свіжими овочами та кунжутом
Складові
- Помідори – 3 шт. + –
- Огірки – 2 шт. + –
- Болгарський перець – 1 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Часник – 2 зубки + –
- Куряча грудка – 300 г + –
- Кріп (зелень) – 15 г + –
- Сіль – за смаком + –
- Білий перець – за смаком + –
- Оливкова олія – 5 ст. л. + –
- Лимонний сік – 2 ст. л. + –
- Кунжут – 1 ст. л. + –
Готуємо курячий салат з овочами і кунжутом будинку
Салат зі свіжих овочів і вареного м’яса сам по собі корисний і смачний. Але якщо ви хочете додати страві родзинку, тоді приготуйте блюдо в домашніх умовах з насінням кунжуту.
Якщо підсмажити його в духовці або на сковорідці, то аромат частування буде карколомним. Додатково до цього кунжут сприяє засвоєнню їжі і позбавить вас від тяжкості після ситного обіду.
- Куряче м’ясо добре вимийте і помістіть в невелику каструльку. Залийте водою, посоліть, поперчіть і поставте начиння на вогонь. Відваріть курку до готовності, потім вийміть з бульйону і остудіть.
- Всі овочі і зелень ретельно вимийте. Часник і цибуля очистіть від лушпиння, болгарський перець очистіть від насіння і ще раз промийте. З огірків і помідорів зріжте корінці.
- Часник, спеції помістіть в ступку або в глибоку миску. Зітреш їх до однорідної маси. Потім влийте масло, лимонний сік і добре перемішайте. Поставте в холодильник готовий соус на 5-10 хвилин.
- Огірки наріжте шматочками, помідори – кубиками, а перець і цибулю – тонкими кільцями. Помістіть всі овочі в глибоку салатницю і перемішайте.
- Курячу відварну грудку порвіть руками на волокна і додайте до овочів.
- Свіжий кріп дрібно поріжте за допомогою гострого ножа.
- Перемішані інгредієнти посоліть, поперчіть і розкладіть по порційних тарілках. Потім полийте охолодженим соусом і посипте зверху кунжутом.
- Подавайте салат відразу до столу, щоб овочі не пустили сік.
Такий легкий, але дуже смачний варіант закуски прикрасить своєю присутністю будь-святкове застілля. Прикрасити салат можна не тільки кропом, а й будь-який інший зеленню.
Читайте ще схожі записи:
Як приготувати безмайонезние салати
Салат з курячою грудкою і овочами «Дикий захід»
Оригінальна частування можна з легкістю приготувати зі звичних продуктів. Потрібно всього лише проявити трішки фантазії і креативу. Створити салат дуже просто, та й його приготування не займе багато часу. Все, що потрібно – відварити і подрібнити інгредієнти, а потім красиво подати страву до столу.
Складові
- Відварна грудка – 250 г;
- Помідори – 2 шт .;
- Часник – 1 зубок;
- Відварну картоплю – 2-3 шт .;
- Корінь селери – 200 г;
- Паприка – 0,5 ч. Л .;
- Кунжутне масло – 4 ст. л.
- Сухарики житні – 50 г;
- Сіль, перець – за смаком;
- Зелена цибуля – 20 м
Як зробити святковий салат з куркою і овочами самостійно
- Свіжі помідори добре вимийте, на кожному зробіть невеликий хрестової надріз. Складіть їх в невелику мисочку і обдайте окропом. Очистіть плоди від шкірки і наріжте тоненькими кружальцями.
- Відварну картоплю і селера очистіть від шкірки. Картоплю наріжте кільцями, а корінь селери – соломкою.
- Відварене куряче м’ясо порізати тонкими часточками або соломкою.
- Часник пропустіть через м’ясорубку і змішайте з маслом.
- Подрібнені інгредієнти акуратно перемішайте в одній мисці і приправити сіллю з перцем. Розкладіть по порціях (тарілках) і полийте кунжутним маслом з часником.
- Зверху викладіть житні сухарі (можна замінити іншими) і посипте салат паприкою.
- Зелена цибуля вимийте, обтрусіть і дрібно наріжте. Прикрасьте блюдо нарізаною зеленню і подавайте до столу.
Салат з куркою і овочами без майонезу – дуже смачне частування, а його рецепти припадуть буквально на всі випадки життя.